用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

原帖由 正46 於 09-2-5 08:57 發表
太后,

這不是八掛, 你只可以說是迷信...

咁我唔好意思話您迷信呀

原帖由 正46 於 09-2-5 08:59 發表
SOSO,

尋日春至, 人就比較多, 排隊等小巴都打小小蛇餅.

各位早晨

神仔有提我最好日係2月7日(今星期六)攝太歲, 不過那日一定人山人海 所以我上星期六已經一家大小搞掂佐, 今年晨仔已經唔使阿媽幫手, 自己同每位太歲講'保佑xxx快高長大'

大家早晨

46,annie
請問今年咩生肖要攝太歲定拜太歲呀
格格唔地除呢d野

原帖由 正46 於 09-2-4 19:46 發表
今日下午補假, 去0左玄圓學院拜太歲.

原帖由 alicetong 於 09-2-5 09:45 發表
46,annie
請問今年咩生肖要攝太歲定拜太歲呀
格格唔地除呢d野

alice

我無分架, 總之當習俗年年去拜

太后所言甚是

格格上網已經無lock到密碼架0拿..搵資料做功課當然
歡迎啦,就算玩遊戲都會問過我先0既.大家溝通囉.

原帖由 2bzmummy 於 09-2-4 10:17 發表

格格

您要俾多 D 時間同機會俾大山操行電腦啦,上左中學會多左好多用既機會,最緊要適量調節,唔好為左避免打機而砧腳趾俾沙蟲

annie,
您覺得我係咩 尋日大山有好消息話我聽
班主任讚佢雖然班裡不是寫字最靚乙+,但已有很大進步.
送了一張小證書和貼紙.我當然讚佢叻啦 ,夜d佢仲
將本作業擦晒,從新寫過比我地睇 ,今朝送返學時更要再讚啦,再提醒如果第一次做就用機寫未唔駛再做多次囉 ,希望佢 un啦..

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-2-4 10:24 發表

alice

大山可能係遺傳佐您吹毛求疵的DNA

原帖由 alicetong 於 09-2-5 10:19 發表
annie,
將本作業擦晒,從新寫過比我地睇 ,今朝送 ...

alice

'鄧'您開心喎, 大山新一年越來越精叻, 乖仔

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-2-5 09:28 發表

各位早晨

神仔有提我最好日係2月7日(今星期六)攝太歲, 不過那日一定人山人海 所以我上星期六已經一家大小搞掂佐, 今年晨仔已經唔使阿媽幫手, 自己同每位太歲講'保佑xxx快高長 ...

長老

我好 '背' ,咁大個女都未做過,應該我亞媽都未試過去攝太歲

原帖由 alicetong 於 09-2-5 09:53 發表
太后所言甚是

格格上網已經無lock到密碼架0拿..搵資料做功課當然
歡迎啦,就算玩遊戲都會問過我先0既.大家溝通囉.

格格

我覺得要養成良好習慣囉,同埋母子之間溝通好重要

原帖由 alicetong 於 09-2-5 10:19 發表
annie,
將本作業擦晒,從新寫過比我地睇 ,今朝送 ...

格格

過年俾左乜野大山食呀? 一係您自己食左葯所以識得 appreciate 大山喇

原帖由 2bzmummy 於 09-2-5 10:26 發表

長老

我好 '背' ,咁大個女都未做過,應該我亞媽都未試過去攝太歲

2b

如果無心就唔好亂去開始, 一做開最少要連做三年兼不可假手於人架

原帖由 2bzmummy 於 09-2-5 10:39 發表

格格

過年俾左乜野大山食呀? 一係您自己食左葯所以識得 appreciate 大山喇

太后

農曆年宮苑有嘜新玩意或者食物嘖, 無奶油您無見到喎

annie
呢個希望 大山持續 先叫做有效架 .....
所以讚賞真好緊要 ,老師讚仲事半功倍添

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-2-5 10:26 發表

alice

'鄧'您開心喎, 大山新一年越來越精叻, 乖仔

annie,
格格都同太后一樣呀 ,
完全唔識呢d中國傳統0既

原帖由 2bzmummy 於 09-2-5 10:26 發表

長老

原帖由 alicetong 於 09-2-5 11:04 發表
annie
呢個希望 大山持續 先叫做有效架 .....
所以讚賞真好緊要 ,老師讚仲事半功倍添

alice

正面諗, 不在乎有幾長久, 只在乎曾經有嘛

原帖由 alicetong 於 09-2-5 11:10 發表
annie,
格格都同太后一樣呀 ,
完全唔識呢d中國傳統0既

alice

您同太后都係鳳體, 係下人做, 唔使您地做

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-2-5 10:48 發表

2b

如果無心就唔好亂去開始, 一做開最少要連做三年兼不可假手於人架

長老

我知呀,同埋近十年來,HB 都已經進入左經過廟門口都唔入去既階段喇

原帖由 2bzmummy 於 09-2-5 11:34 發表

長老

我知呀,同埋近十年來,HB 都已經進入左經過廟門口都唔入去既階段喇

2b

隨心隨意隨緣

2B,
對呀 佢依家大個仔了..又要摸索另類相處方式...
唔可以再鵝咁多,要識得收口 ,
前晚大山又投訴我 佢睇緊課外書,
話我騷擾佢喎..又話叫佢放番電話....呢樣0個樣?

原帖由 2bzmummy 於 09-2-5 10:34 發表

格格

我覺得要養成良好習慣囉,同埋母子之間溝通好重要
‹ 上一主題|下一主題