用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英鎊回落,各位準備好未?
樓主: 亮燈
go

[英國] 英鎊回落,各位準備好未?   [複製鏈接]

stillgood20 發表於 22-7-15 08:10
1992年索羅斯成功追擊英鎊.
如今,英鎊勢弱.
大鱷可有興趣!?!

今次係追擊港元

回覆樓主:

英鎊又落返左dd啦
BEA, 9.382

亮兄,早呀,入多三至四年英鎊,你上岸啦,恭喜你細仔。

TTEE1819 發表於 22-8-19 09:23
英鎊又落返左dd啦
BEA, 9.382

早晨,謝謝,三年後先算上岸

回覆樓主:

唔經唔覺,呢個貼原來已經足足8年,標題係:英鎊回落,各位準備好未?真係估唔到,當年2014年由$13回落8年到依家$9.4左右,跌左27%。
    其實當初見佢跌少少就出呢個貼,都係亂估一通,諗住講一兩日就冇人講,個貼就沉底消失,點知8年以嚟都仲有人回覆,真係感謝各位既支持。
    回想呢8年嚟!由2014開始,到2016年底、2018、2019……到依家,係我身上都發生左好多我估唔到既事,無論身體上、心靈上都好多,有開心亦有難過之時,實在豐富左我下半生既經歷,而呢啲經歷係我前半生完全唔會想象得到,真係估佢唔到,從而令我得出一個小小既結論,珍惜當下,好好把握,因為當下擁有既人和事,唔知幾時會失去。
    唔好意思,又要各位睇我亂咁寫野,請原諒,在此再次感謝各位既回覆,無論已經上左岸冇再留言既朋友又或者好似我咁,仍要繼續頂硬上既朋友,容我向各位講一句:多謝!
    大家繼續努力、加油,祝各位子女學有所成,孝順父母,謝謝!
    最後,希望英鎊保持住低水平,等各位家長負擔唔好咁大啦!

亮燈 發表於 22-8-19 17:05
    唔經唔覺,呢個貼原來已經足足8年,標題係:英鎊回落,各位準備好未?真係估唔到,當年2014年由$13 ...

真心多謝亮兄開這個主題。我在2014開始跟住睇,一平就買,買買買,都唔知買左幾多鎊。中學和大學的所有費用都入哂,又入「多些」做特別事。英鎊平左好多,我們班家長慳唔少。但希望繼續跌,要再入,繼續入。

TTEE1819 發表於 22-8-19 17:32
真心多謝亮兄開這個主題。我在2014開始跟住睇,一平就買,買買買,都唔知買左幾多鎊。中學和大學的所有費 ...

太客氣喇!

嘩! 8年, 真係唔經唔覺!  相信所有家長都經歷左好多, 孩子亦由細路變成大人。

此帖好有指標作用, 一浮上來, 代表升緊或跌緊, 家長就要做野, 幫左唔少人呢!   多謝亮兄。

真係要多謝亮兄 由我女S4-5左右我就開始留意英鎊,有時又問下亮兄意見,慢慢開始換。到而家呀女都畢業啦,唔經唔覺過左咁多年。希望各位家長都可以繼續平換英鎊

建行 now 9.3147

YuYuMother 發表於 22-8-19 21:13
真係要多謝亮兄 由我女S4-5左右我就開始留意英鎊,有時又問下亮兄意見,慢慢開始換。到而家呀女 ...

唔使客氣喇!

CircleFat 發表於 22-8-19 20:57
嘩! 8年, 真係唔經唔覺!  相信所有家長都經歷左好多, 孩子亦由細路變成大人。

此帖好有指標作用, 一浮上來 ...

太客氣喇!

回覆樓主:

9.29xx  買到,可能真係有機會跌穿 $ 9  

skate 發表於 22-8-19 23:12
9.29xx  買到,可能真係有機會跌穿 $ 9

冇人知

回覆樓主:

我兩隻化骨龍,中學加大學加埋11年嘅學費,買層樓都得!多謝亮兄呢個帖提醒我幾時入貨!
人生無常,尤其疫情下就算日常都可以無啦啦消失,絕對同意你講嘅要珍惜眼前。

唔經唔覺,呢個貼原來已經足足8年,標題係:英鎊回落,各位準備好未?真係估唔到,當年2014年由$13 ...

之前路過看你帖幾年,現在有幸在低位輪到我了。
匯率上落莫測,富貴如浮雲,最重要是活在當下,珍惜眼前人!

etoile 發表於 22-8-20 10:21
我兩隻化骨龍,中學加大學加埋11年嘅學費,買層樓都得!多謝亮兄呢個帖提醒我幾時入貨!
人生無常,尤其疫 ...

謝謝

宮二 發表於 22-8-20 14:09
之前路過看你帖幾年,現在有幸在低位輪到我了。
匯率上落莫測,富貴如浮雲,最重要是活在當下,珍惜眼前人 ...

謝謝

努力.加油…

brother4 發表於 22-8-20 15:14
努力.加油…

四阿哥終於出現,謝謝!

加油呀亮燈兄,每次滙率有大升跌我都會想起這個帖。希望大家都早日上岸,健康平安
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊