用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福事務所
樓主: onon328
go

德福事務所 [複製鏈接]

但這兩日班小朋友好似又沒帶口罩,不過帶住個口罩又好辛苦的.
原帖由 katrina918 於 09-6-16 13:53 發表
原來要帶3個口罩, 我尋日帶左一個咋, 放學先知佢有用, 今日就帶多幾個.

係我黎呀, 心樂好叻仔, 我見佢望到我, 之後偷偷地笑, 好攪笑.

原帖由 ritaloklok 於 09-6-18 09:28 發表
今朝門口碰到果個係你嗎???
心樂同我講係揚揚媽咪我先知.....

揚揚呢兩日都有用呀, 不過我已經叫老師下午同佢換一個新口罩, 但兩日都無換, 今日只叫我帶多條毛巾&底衫, 出去玩完濕晒, 可以換喎.  我估出去玩唔駛帶掛, 唔係就焗死啦.
知唔知呢幾日做D咩架? 揚揚話日日都係玩LEGO.
如果真係唔覆課就慘啦, 好似好悶咁, 悶到20/8.

原帖由 Tarama 於 09-6-18 09:47 發表
但這兩日班小朋友好似又沒帶口罩,不過帶住個口罩又好辛苦的.

呢幾日, 我發覺心樂 pat pat, 同手腳都抓到一粒粒, 初初我以為係佢d 濕疹, 但又見一粒粒腫起好似蚊籣咁~

尋日見佢條褲 pat pat 度黑麻麻, 又聽到你話佢地出去玩, 我唸可能係佢出去玩時, 坐係地下玩, 跟住比野咬~

咁幫佢地貼蚊貼先,好彩有得出去玩下,唔係悶死佢地啦.我諗都係畫下畫,聽下故事,都係好無聊咁. 但都好彩學校都開,唔係都唔知點算.
原帖由 ritaloklok 於 09-6-19 09:32 發表
呢幾日, 我發覺心樂 pat pat, 同手腳都抓到一粒粒, 初初我以為係佢d 濕疹, 但又見一粒粒腫起好似蚊籣咁~

尋日見佢條褲 pat pat 度黑麻麻, 又聽到你話佢地出去玩, 我唸可能係佢出去玩時, 坐係地下玩, 跟住比野咬~ ...

揚揚話尋日有睇"怪獸公司". 好彩佢無話返學悶咋.  為有繼續捱落去啦.

原帖由 Tarama 於 09-6-19 09:46 發表
咁幫佢地貼蚊貼先,好彩有得出去玩下,唔係悶死佢地啦.我諗都係畫下畫,聽下故事,都係好無聊咁. 但都好彩學校都開,唔係都唔知點算.

大家咁話
原帖由 katrina918 於 09-6-19 11:50 發表
揚揚話尋日有睇"怪獸公司". 好彩佢無話返學悶咋.  為有繼續捱落去啦.

提早放暑假啦,真大件事,呀女宜家日日都游手好閒,唔使上堂,返到屋企攪攪震,又唔訓,真係攪到呀媽.
原帖由 katrina918 於 09-6-19 11:50 發表

係囉~
心樂依家成日都話唔返學, 我估佢返到去真係冇咩野做, 好悶~

原帖由 Tarama 於 09-6-24 09:53 發表
提早放暑假啦,真大件事,呀女宜家日日都游手好閒,唔使上堂,返到屋企攪攪震,又唔訓,真係攪到呀媽.

呀女仲大件事,佢鬼咁鍾意,因為可以好懶唔使上堂.我好擔心佢呀,咁鬼懶
原帖由 ritaloklok 於 09-6-25 09:24 發表
係囉~
心樂依家成日都話唔返學, 我估佢返到去真係冇咩野做, 好悶~

老師打電話俾我, 話星期五會有功課俾. 七月再派暑假作業.
揚揚都係話日日返學校玩, 尋日玩糖"次"豆.

原帖由 Tarama 於 09-6-25 09:47 發表
呀女仲大件事,佢鬼咁鍾意,因為可以好懶唔使上堂.我好擔心佢呀,咁鬼懶  

Ms Felda called me too. She said we have to come to school to get some worksheets & submit its for every friday until end of August.

I also plan to send Sze Hoi back to school start from next week, but it is seem boring to back to school as well?!

原帖由 katrina918 於 09-6-25 14:05 發表
老師打電話俾我, 話星期五會有功課俾. 七月再派暑假作業.
揚揚都係話日日返學校玩, 尋日玩糖"次"豆.

好呀, 返黎同心樂一齊玩啦~

我又咁睇喎, 如果小朋友係屋企唔出街, 都會好悶, 返學最少有同學仔一齊玩; 如果唔返學, 帶小朋友出街玩, 咁咪仲危險, 學校依家有叫小朋友係學校戴口罩, 我覺得返學反而安全d 喎~

等我同老師傾下先, 既然有功課同暑假作業, 不如係學校做, 好過佢地無所事事咁悶啦~

原帖由 LiJen 於 09-6-25 17:57 發表
Ms Felda called me too. She said we have to come to school to get some worksheets & submit its for every friday until end of August.

I also plan to send Sze Hoi back to school start from next week, b ...

之前停課或假期我們試過問老師可唔可以俾佢地在學校做功課,老師話唔得因為要公平,對其他半日班唔公平咁講. 不過今次咁長,連半日班有需要都可以返咁就可能得.
原帖由 ritaloklok 於 09-6-26 09:34 發表
好呀, 返黎同心樂一齊玩啦~

我又咁睇喎, 如果小朋友係屋企唔出街, 都會好悶, 返學最少有同學仔一齊玩; 如果唔返學, 帶小朋友出街玩, 咁咪仲危險, 學校依家有叫小朋友係學校戴口罩, 我覺得返學反而安全d  ...

思海都返, 真係好啦, 多D小朋友一齊玩.  另外, 霖霖都係下星期一返學啦.

原帖由 LiJen 於 09-6-25 17:57 發表

I also plan to send Sze Hoi back to school start from next week, b ...

嘉琳mami,

想問下你, 上年全日班由7月到8月都要返, 係咪都係用英文&普通話上堂架?

原帖由 Tarama 於 09-6-26 09:49 發表
之前停課或假期我們試過問老師可唔可以俾佢地在學校做功課,老師話唔得因為要公平,對其他半日班唔公平咁講. 不過今次咁長,連半日班有需要都可以返咁就可能得. ...

delete

原帖由 katrina918 於 09-6-26 14:30 發表
嘉琳mami,

想問下你, 上年全日班由7月到8月都要返, 係咪都係用英文&普通話上堂架?

Yesterday Sze Hoi and me was back to get some worksheets, I heard that if we don't want to attend the August class, then we no need to pay for it.

Of course we have to inform them a month notice.

That's sound great for me! So that I can use this money to go back to Msia again.... Hehehe!

See u guys on coming Monday.

原帖由 katrina918 於 09-6-26 14:21 發表
思海都返, 真係好啦, 多D小朋友一齊玩.  另外, 霖霖都係下星期一返學啦.

嘩~~~ 今朝學校好熱鬧~

yes, people mountain people sea ar
原帖由 ritaloklok 於 09-6-29 09:26 發表
嘩~~~ 今朝學校好熱鬧~
‹ 上一主題|下一主題