用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好激氣呀---part III
樓主: ruby2004
go

好激氣呀---part III [複製鏈接]

原帖由 MM223 於 09-12-25 15:40 發表

波子,
其實'和興行'有既,大部份呢到都有.我的家庭聚會經常BBQ和火鍋,所以都是買肉類和海產,我們都很喜歡買羊鞍,羊脾,藍青口等.這間價錢貴少許,但我喜歡它可以自己在雪櫃揀選,地方又寬闊D.所以有時都懶去銅鑼灣. ...

MM223,
Thanks !
有得揀幾好喎, 放工行去買都好方便.

原帖由 MM223 於 09-12-25 15:49 發表

樂樂,
波子買的羊鞍應是急凍生肉,好多人喜歡買回去BBQ或用焗爐烤焗,喜愛吃羊的人應該都會喜歡食.(諗起都想食)

MM223

急凍都要等成個鍾,真係好多人喎,

係呢,你小朋友學校有冇幫佢地訂2009既pastpaper ?
上次聽兩位分別兩間名校既媽咪講,佢地學校有幫學生訂,訂晒咁多科大約$600左右,我返來問亞仔,佢地學校冇幫學生訂,唔知係唔係名校先有訂呢,

原帖由 波子 於 09-12-25 16:39 發表

MM223,
Thanks !
有得揀幾好喎, 放工行去買都好方便.

波子

原來你係度,你地果邊實好多野食啦,

肥仔今日睇電視係度嘈,話未食過生豪呀,我諗下去邊買返來比佢食,去自助餐食又貴得制,買小小返來比佢食算數,昨天去工展會有試食白松露醬,佢話當食過白松露啦,

哈佢都幾易滿足

原帖由 樂樂 於 09-12-25 16:53 發表

波子

原來你係度,你地果邊實好多野食啦,

肥仔今日睇電視係度嘈,話未食過生豪呀,我諗下去邊買返來比佢食,去自助餐食又貴得制,買小小返來比佢食算數,昨天去工展會有試食白松露醬,佢話當食過白松露啦,

哈 ...

都係BK媽咪介紹先識去買野咋! 舊年約埋一位媽咪一齊去買, share 一條銀雪魚, 不過銀雪魚好貴, 無再買黎食, 間中會買牛排/羊架/魚柳, 星期日早上就無咩人排隊.
肥仔易滿足咁係好事! 做人會快樂d!
工展會買左咩戰利品? 今年無免費入場卷唔去嚕! 無事出街少破財.

原帖由 樂樂 於 09-12-25 16:44 發表

MM223

係呢,你小朋友學校有冇幫佢地訂2009既pastpaper ?
上次聽兩位分別兩間名校既媽咪講,佢地學校有幫學生訂,訂晒咁多科大約$600左右,我返來問亞仔,佢地學校冇幫學生訂,唔知係 ...

樂樂,
學校有派訂購表格,但我沒有訂呀!
因女兒有D高班朋友及補習班老師俾了pastpaper及參考資料.所以唔再訂了!

原帖由 波子 於 09-12-25 18:45 發表

都係BK媽咪介紹先識去買野咋! 舊年約埋一位媽咪一齊去買, share 一條銀雪魚, 不過銀雪魚好貴, 無再買黎食, 間中會買牛排/羊架/魚柳, 星期日早上就無咩人排隊.
肥仔易滿足咁係好事! 做人會快樂d!
工展會買左 ...

成絛銀雪魚使唔使成千元?你買生既牛排/羊架會唔會好多功夫整架?

我去工展會買左幾枝沙嗲王既沙嗲醬,5元一枝都幾低既,同埋一d 小食,唔想買太多野,費事扲,有d野都幾平既.順便帶肥仔行下銅鑼灣,又去下時代廣場,肥仔應該第一次去咋,鄉下仔出城.

原帖由 MM223 於 09-12-25 20:44 發表

樂樂,
學校有派訂購表格,但我沒有訂呀!
因女兒有D高班朋友及補習班老師俾了pastpaper及參考資料.所以唔再訂了!

MM223

你女係唔係係大形補習社補架?補邊幾科? 覺得好唔好?

大仔只係係現代補英文,我留意緊貼士班,佢地話要2月先有貼士班開.

樂樂,

Past papers 係網上可找到架,你找找啦

原帖由 樂樂 於 09-12-25 16:44 發表

MM223

上次聽兩位分別兩間名校既媽咪講,佢地學校有幫學生訂,訂晒咁多科大約$600左右,我返來問亞仔,佢地學校冇幫學生訂,唔知係 ...

原帖由 樂樂 於 09-12-25 22:45 發表

MM223

你女係唔係係大形補習社補架?補邊幾科? 覺得好唔好?

大仔只係係現代補英文,我留意緊貼士班,佢地話要2月先有貼士班開.

樂樂,
Please check PM.

原帖由 88muimui 於 09-12-26 09:59 發表
樂樂,

Past papers 係網上可找到架,你找找啦。

88muimui

唔知係唔係最新呢期冇呢,佢地都自己訂2009年既PP.

仲有,我去呢個網,E + 沒有住
http://www.pupil.com.hk/hkcee/

原帖由 MM223 於 09-12-26 10:11 發表

樂樂,
Please check PM.

MM223

收到,THANKS,   已復你.

See if you can find the papers you need in this site.

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7009090600454
原帖由 樂樂 於 09-12-26 11:18 發表

88muimui

唔知係唔係最新呢期冇呢,佢地都自己訂2009年既PP.

仲有,我去呢個網,E + 沒有住
http://www.pupil.com.hk/hkcee/

原帖由 88muimui 於 09-12-26 19:43 發表
See if you can find the papers you need in this site.

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7009090600454

MUIMUI

唔該晒你呀,

但我隻話冇答案喎.唔知答案網上有冇呢?
呢d 野應該佢去搵,但佢乜鬼都唔理,
真係好鬼激氣

唔洗客氣 上網找找好多都連答案架。 我淨係download 英文同中文都有marking scheme喎。 成20年的卷,好過去買外面的exercises,而家假期,每日都會叫女做英文同中文文言,幾好架!

原帖由 樂樂 於 09-12-26 23:06 發表

MUIMUI

唔該晒你呀,

但我隻話冇答案喎.唔知答案網上有冇呢?
呢d 野應該佢去搵,但佢乜鬼都唔理,
真係好鬼激氣

原帖由 88muimui 於 09-12-27 09:07 發表
唔洗客氣 上網找找好多都連答案架。 我淨係download 英文同中文都有marking scheme喎。 成20年的卷,好過去買外面的exercises,而家假期,每日都會叫女做英文同中文文言,幾好架!

...

連你個女都肯做呢d, 低你亞女咁叻,

就係唔叻先叫佢做  不過d會考卷幾全面,尤其是英文,跟學校考試format差不多,當然係學校淺d。 肥仔高班d都可以揀d比佢做下。

肥仔係咪都係放完假考試?

原帖由 樂樂 於 09-12-27 11:38 發表

連你個女都肯做呢d, 低你亞女咁叻,

原帖由 88muimui 於 09-12-27 09:07 發表

...

88muimui,
你囡囡真係乖啦肯做其他課外練習.
囡囡幾時考試?
我個放完假返去即刻考試嚕!

原帖由 樂樂 於 09-12-25 22:39 發表

成絛銀雪魚使唔使成千元?你買生既牛排/羊架會唔會好多功夫整架?

我去工展會買左幾枝沙嗲王既沙嗲醬,5元一枝都幾低既,同埋一d 小食,唔想買太多野,費事扲,有d野都幾平既.順便帶肥仔行下銅鑼灣,又去下時代廣場,肥仔 ...

樂樂,
牛排/羊架我只係煎前用少少鹽及mixed herb 醃下,  再加d薯菜伴碟就 OK !
買澳洲平d, 自己整抵過出去食西餐, 爸爸好鍾意食羊架, 我就麻麻.

原帖由 波子 於 09-12-27 17:22 發表

88muimui,
你囡囡真係乖啦肯做其他課外練習.
囡囡幾時考試?
我個放完假返去即刻考試嚕!

波子 &樂樂,

收pm.

我個都係放完假返去就考試。  佢唔係成日肯做架,考試先做咋,都係做下中,英咋!  

原帖由 88muimui 於 09-12-27 17:43 發表

波子 &樂樂,

收pm.

我個都係放完假返去就考試。  佢唔係成日肯做架,考試先做咋,都係做下中,英咋!  

muimui,
收到啦!
Thanks
‹ 上一主題|下一主題