用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

大家應該都收到電話, 老師真係忙得不可開交,

我都祝老師們 : 身體健康  

17-20 號 9am - 4pm ~~ 取假期作業, 31上課交

星期五(親子共讀)講座照常

生日會延至4月11日開

醒目開學勳章 貢獻勳章

大家真係要小心身體呀

沅盈今朝11點幾起身無耐就話肚痛, daddy煮通粉俾佢食, 點知食左一部分就嘔, 之後同佢去睇醫生, 醫生例牌話(細菌入腸), 唉....我都同佢打埋流感針, 以防萬一.

主 : 請將病菌遠離小孩.

醒目開學勳章 貢獻勳章

pandacat_bb

係喎.......妳囝囝編咗上午or下午班呀

你地係咪要返學校拎呀, 我地坐2號車既同學仔可以由校車公司送到屋企落車點既, EE打咗黎confirm下星期一下晝送到  

原文章由 kylie_mom 於 08-3-13 15:01 發表
大家應該都收到電話, 老師真係忙得不可開交,

我都祝老師們 : 身體健康  

17-20 號 9am - 4pm ~~ 取假期作業, 31上課交

星期五(親子共讀)講座照常

生日會延至4月11日開 ...

PM呀
尋日即時寫咗信交比學校, 希望可以轉AM啦

原文章由 kylie_mom 於 08-3-14 14:36 發表
pandacat_bb

係喎.......妳囝囝編咗上午or下午班呀

Take care ar ....

原文章由 kylie_mom 於 08-3-13 15:51 發表
大家真係要小心身體呀

沅盈今朝11點幾起身無耐就話肚痛, daddy煮通粉俾佢食, 點知食左一部分就嘔, 之後同佢去睇醫生, 醫生例牌話(細菌入腸), 唉....我都同佢打埋流感針, 以防萬一.

主 : 請將病菌遠離小孩 ...

都睇漏咗你話kylie病咗添, 好彩依家唔洗返學, kylie要好好休息下, 祝早日康復

依幾日我都唔敢同佢地去公園玩, 怕人多細菌多, 依家學校放咗假,  尋日去toysrus成間舖頭都係小朋友, 玩遊戲機要排長龍, 仲要係冇家長陪, 我地行咗個圈都急急腳走lu

原文章由 kylie_mom 於 08-3-13 15:51 發表
大家真係要小心身體呀

主 : 請將病菌遠離小孩 ...

SRL個網出咗個鄭重聲明, 係講reading club架

http://www.roselima.edu.hk/news20080317.pdf

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 pandacat_bb 於 08-3-18 01:30 發表
SRL個網出咗個鄭重聲明, 係講reading club架

http://www.roselima.edu.hk/news20080317.pdf

使唔使咁誇呀

內聯網update左小朋友上學期有關小肌肉和手眼協調的報告.

醒目開學勳章 貢獻勳章

係囉咁誇張嘅
原文章由 kylie_mom 於 08-3-18 09:20 發表
使唔使咁誇呀
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Well, it is upside and downside. Upside is that we are now more famous!!

原文章由 monkey妹 於 08-3-18 11:46 發表
係囉咁誇張嘅

EVI

唔知有無家長收到EVI來電談及EVI平台及介紹Phonic Fun 的CD連書, 她說SRL由K1 to K3都有教Phonic, 係真唔係真??

I received this call. I doubt too.

this must be clarified.

原文章由 ChioMaMa 於 08-3-19 17:42 發表
唔知有無家長收到EVI來電談及EVI平台及介紹Phonic Fun 的CD連書, 她說SRL由K1 to K3都有教Phonic, 係真唔係真??

原文章由 ChioMaMa 於 08-3-19 17:42 發表

我都有收到電話,佢都係咁sale,但我都唔知學校係未真係用繄佢個套?? 所以.....要諗諗先。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 FlorenceChan 於 08-3-20 10:03 發表

我都有收到電話,佢都係咁sale,但我都唔知學校係未真係用繄佢個套?? 所以.....要諗諗先。

我無收過call呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

信班有新相簿 - 我們的美勞作品

今早EVI鄭小姐call我再問我要唔要套Phonic Fun, 我真係覺得好奇怪,   學校好似無Phonic

是否九折後五佰幾送故事書免運費那套學習光碟?(唔肯定是否Phonic Fun)早前收到call已拒絕(對phonic無興趣)隔數天又再來電,我好意着她fax/e-mail多些information,但就沒了這回事...其實有這情況不為奇(透過不同渠道推銷教學器材),本人就不太buy...

It is not very expensive. Whether it is good is unknown to me.

I bought another set of Phonics from Ladybird. It costs about $300 without CD. My daughter likes it and she read through all 12 books. I am going to buy the CD of this set.

原文章由 srl 於 08-3-20 15:18 發表
是否九折後五佰幾送故事書免運費那套學習光碟?(唔肯定是否Phonic Fun)早前收到call已拒絕(對phonic無興趣)隔數天又再來電,我好意着她fax/e-mail多些information,但就沒了這回事...其實有這情況不為奇(透過不同渠道推 ...
‹ 上一主題|下一主題