用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 SJC (2006 K2)
樓主: Jonjonma
go

SJC (2006 K2) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: SJC (2006 K2)

kaka_c,

唔好意思, 我有兩個問題,

1) 我老公可能去唔到, 如果到時唔揸車去, 是否都要比錢 ?
2) 如果姑媽頂上, 我地會揸第二架車去, 可以嗎 ?

醒目開學勳章

flyfly,

Pls check PM.

3b,

我剛問咗農場,

1) 我老公可能去唔到, 如果到時唔揸車去, 是否都要比錢 ?
--> 要, 因為農場話佢地已經預留咗車位俾我地, 而拒絕咗另一個團體的車位要求, 所以取消都要俾.

2) 如果姑媽頂上, 我地會揸第二架車去, 可以嗎 ?
--> 可以, 但係必須明早通知佢地有呢個變更.

如果你地要改, 請明早通知我. 我pm my mobile no.俾你.

醒目開學勳章

kaka_c,

收到啦, 我明天打電話比你, tks.

3b,
Check pm pls.!

Hi 各位,

呢排真係又忙又煩, 真係煩足幾個月, 過埋下星期怕且煩完啦.真係要 冇野架, 我只係突然覺得鬆口氣, 想講下野咋, 請大家唔好見怪

頭先睇倒派返黎d 默書通知, 好似深咗好多咁呀. 於是, 我就問一問我老細 : 喂, fish 點串架. 佢話 : 媽咪呀, 你串啦, 我都唔識

分享 ~ 0岩小朋友既食療湯水 --

《止咳蟲草湯》

【配料】水鴨1只,生薑4片,冬蟲夏草20克。
【做法】剔淨水鴨,去毛腸內雜,將薑、冬蟲草放入鴨腹內,清水浸至水鴨半身,置燉盅內,隔水燉2.5小時即可。
【功效】滋養益血,對支氣管哮喘,老年人慢性氣管炎,虛弱咳嗽,白日痰多而夜咳難眠者有療效。

Hi All ,

我個仔玩得顛得濟,昨晚訓覺發dream係度喊住話"我要玩多一陣啊,我吾要走啊!嗚嗚。。。"真係比佢笑死我!

beckham,
講開默書,我老細都答我話吾知啊,你串比我聼啦!我估今日都凶多吉少啦!

醒目開學勳章

各位早晨,

Jacob尋日玩得好開心, 我地見到佢開心, 我地都好開心, 多謝kaka_c既安排    , 最美中不足既就係囝囝比d沙走左入眼, 當時嚇鬼死我, 如果用水都洗唔到出黎, 就一定要去醫院喇, 因為洗極都有, 好彩後來都無咩事, 不過我老公係車到就話我"叫左你唔好比佢玩沙啦", 我答佢"點知咁都會出事", 跟住佢話"我就係驚咁樣, 所以唔想囝囝玩沙".

醒目開學勳章

flyfly,

Pls check PM.

3b,

唔洗客氣, 最重要係小朋友玩得咁開心. 我老細結果食咗2個自己做的麵包, 佢話好好味, 可能佢BBQ無點樣食野. Jacob隻眼冇事就好啦.

3b 寫道:
各位早晨,

Jacob尋日玩得好開心, 我地見到佢開心, 我地都好開心, 多謝kaka_c既安排    , 最美中不足既就係囝囝比d沙走左入眼, 當時嚇鬼死我, 如果用水都洗唔到出黎, 就一定要去醫院喇, 因為洗極都有, 好彩後來都無咩事, 不過我老公係車到就話我"叫左你唔好比佢玩沙啦", 我答佢"點知咁都會出事", 跟住佢話"我就係驚咁樣, 所以唔想囝囝玩沙".

Good afternoon all !

尋日辛苦晒你啦,勞心勞力,Rachel 話最開心係
吊魚,我地兩公婆都好開心,因為好耐冇 BBQ 啦,
我奶奶尋日回程嗰陣仲攪笑,我老公話返屋企沖
個涼,夜D去接佢食飯,点知佢話我食左個孫做嘅
麵包,已經飽啦,唔使食晚飲啦,笑到 Hylie 爸爸
媽媽轆地,Hylie 嘅爸爸好鬼風趣架,同佢地一家
人 BBQ 真係比佢笑死,總知尋日好開心呀,多謝
kaka_c

kaka_c

我真係想話比你知,我覺得你奶奶好掂呀,,當佢
對住個孫嘅時候,簡直係身手敏捷,智勇双全呀
Handle 得非常好呀

醒目開學勳章

kaka_c 寫道:
3b,

唔洗客氣, 最重要係小朋友玩得咁開心. 我老細結果食咗2個自己做的麵包, 佢話好好味, 可能佢BBQ無點樣食野. Jacob隻眼冇事就好啦.

kaka_c, RaRa媽,
Jacob上到車已經急不及侍要攞barbie出黎食, 我諗d小朋友見到d bread出爐, 都好有成功感.

RaRa媽, 3b,

你地唔好咁客氣啦. Beckham都出咗唔少力, 辛苦晒佢周圍找d冇上bk的媽咪去. 不過昨日剩下太多食物就真係唔幾好, 好彩都有d媽咪肯幫手拎d食物返屋企, 俾d小朋友見到我地"灑"晒食物就唔好.

Beckham - Thank you!!!. Owen對腳仲有冇咁痕. 我老細個小腿都有4, 5 粒.

RaRa媽 - 我返去執野既時候, 你奶奶主動同我講, 佢話個孫做嘅麵包好好味, 一副好lump既樣.  

RaRa媽 寫道:

kaka_c

RaRa媽,

我都覺得我奶奶好掂, 我問佢疲倦嗎, 佢話同個孫玩一d都唔會倦. 比我一早就投降.

RaRa媽 寫道:
kaka_c

我真係想話比你知,我覺得你奶奶好掂呀,,當佢
對住個孫嘅時候,簡直係身手敏捷,智勇双全呀
Handle 得非常好呀

今日係Cherry班義賣, 唔知我帶返學校d食物會唔會受歡迎

kaka_c、Beckham

Rachel 對脚掌對上都咬到腫晒,玩個陣時就唔覺,
但今日開始好痕啦!至於Beckham 我費事提佢D
辛酸史啦,日日湊放學都見佢把握机會揾人補位,
好彩農莊門口佢唔識人炸,否則佢揾人補埋D
Car Park位添呀 :evil: 我真係冇佢辦法

kaka_c 寫道:
RaRa媽, 3b,

你地唔好咁客氣啦. Beckham都出咗唔少力, 辛苦晒佢周圍找d冇上bk的媽咪去. 不過昨日剩下太多食物就真係唔幾好, 好彩都有d媽咪肯幫手拎d食物返屋企, 俾d小朋友見到我地"灑"晒食物就唔好.

Beckham - Thank you!!!. Owen對腳仲有冇咁痕. 我老細個小腿都有4, 5 粒.

RaRa媽 - 我返去執野既時候, 你奶奶主動同我講, 佢話個孫做嘅麵包好好味, 一副好lump既樣.  

[quote]
RaRa媽 寫道:

kaka_c
[/quote]

kaka_c

Rachel 話今日有雞亦、腸仔、波蘿、蘋果,邊樣
係你整架??

kaka_c 寫道:
今日係Cherry班義賣, 唔知我帶返學校d食物會唔會受歡迎

Beckham

今晚留意下Owen呀,因為我地撞倒嗰下真係好大
力架,不過佢忍住唔喊炸,Owen真係好堅强呀。
‹ 上一主題|下一主題