用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

原帖由 94075702 於 10-4-24 00:43 發表
ojmummy,

Please check email.

收到 la !!唔該晒 94075702 !!

26/4 功課

中:  1. 閱自11
       2. 簽視評
      3. 閱3

英: bring dict 2 (亞仔話即係用緊果本dictation 喎)

數: 1. 工14 (p.2)
     2. 測至2A???? (4/5) (唔知亞仔寫咩, 唔該各位幫手)

其他: 普: 第20-21週口試 (1-6課)

通告: 96號

math

收到 la !!唔該晒

Maths: test to 3A(4) wor

原帖由 陳師奶 於 10-4-26 18:20 發表
26/4 功課

2. 簽視評
      3. 閱3

英: bring dict 2 (亞仔話即係用緊果本dictation 喎)

2. 測至2A???? (4/5) (唔知亞仔寫咩, 唔該各位幫手)

其他: 普: 第20-21週 ...

醒目開學勳章

26/4 功課

2. 簽視評, 閱評3 (囝囝話0係老師到??)

英: 1. bring dict 2 (亞仔話即係用緊果本dictation 喎)
      2. Revise Dict.

4/5 測至3A冊4
其他: 普: 第20-21週口試 (1-6課)
        音: 5月4日前交音樂報告
通告: 96號

我仲以為亞仔漏左視評係學校, 原來你地都無.

原帖由 3b 於 10-4-26 19:30 發表
26/4 功課

英: 1. bring dict 2 (亞仔話即係用緊果本dictation 喎)

2. 測至2A???? (4/5) (唔知亞仔 ...

弊! 找不到Dict 2! 老師之前有沒有收過?

原帖由 3b 於 10-4-26 19:30 發表

26/4 功課

2. 測至2A???? (4/5) (唔知亞仔 ...

聽日係咪都要交Sci project?

我叫亞仔放埋入書包先, 反正都做好囉

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-26 21:54 發表

應該係測驗前派返果本呀.

原帖由 joannespapa 於 10-4-26 20:42 發表
弊! 找不到Dict 2! 老師之前有沒有收過?

The Sci project should hand in tomorrow. My son told me it must use the binder to bind the project, can't use the folder! Also, it need one more blank A4 sheet  to be the last page.
原帖由 Cyrusmum 於 10-4-26 21:54 發表

27/4

中  : (1) 簽視評(2) 閱評(3)
       (2) 詞11.2(6組)
       (3) 明默

英  :  (1) GE + Supp Ex corr
        (2) Revise Dict

數  :  良ex.12(p.14) + 對

科  :  Sci WB Ch2 + corr

視  :  明帶紙模, 粉彩

記得之前是一直放在書包內的,不知為甚麼會不見了,今天Ms Lau說找不到的話就不能默書了!

不知會不會是Joannes放學收拾書包時混亂中遺留在課室呢?不知有沒有同學拾到呢?

原帖由 陳師奶 於 10-4-26 22:38 發表

應該係測驗前派返果本呀.

醒目開學勳章

原帖由 94075702 於 10-4-26 23:09 發表
The Sci project should hand in tomorrow. My son told me it must use the binder to bind the project, can't use the folder! Also, it need one more blank A4 sheet  to be the last page.

我幫囝囝用了上年老師指定的rail clear holder夾好, 但是他說老師話唔收, 他在學校將所有紙張抽出, 然後用釘書機上下訂了兩0下, 我不是太明白今次要用那一種binder/holder/folder才對. 有無人可以話我知?

原帖由 joannespapa 於 10-4-27 21:52 發表
記得之前是一直放在書包內的,不知為甚麼會不見了,今天Ms Lau說找不到的話就不能默書了!

不知會不會是Joannes放學收拾書包時混亂中遺留在課室呢?不知有沒有同學拾到呢?

...

哈! Cyrus都有類似情況, 我哋一直都未收過本GE2, 同老師講咗好多次, 佢都只係叫我哋揾吓! 我寫埋自修都無用. 所以今次我都係做係紙上, 但今日老師就話要Cyrus買返本部至做. 但又無話比佢聽點樣至可以買. 到佢敦學返到屋企, 我哋想買都無得買啦! 最後我哋都係將改正做係紙上就算, 睇吓佢聽日收唔收貨啦!

原帖由 3b 於 10-4-27 22:00 發表

我幫囝囝用了上年老師指定的rail clear holder夾好, 但是他說老師話唔收, 他在學校將所有紙張抽出, 然後用釘書機上下訂了兩0下, 我不是太明白今次要用那一種binder/holder/folder才對. 有無人可以話我知? ...

我哋就用2-hole-binder!

我本來都係用上學期交project的那種透明binder,但呀囝帶返泥時個樣同你囝囝一樣,我決定就咁交回去,有間題才再改。

原帖由 3b 於 10-4-27 22:00 發表

我幫囝囝用了上年老師指定的rail clear holder夾好, 但是他說老師話唔收, 他在學校將所有紙張抽出, 然後用釘書機上下訂了兩0下, 我不是太明白今次要用那一種binder/holder/folder才對. 有無人可以話我知? ...

買新簿要到三樓校務處用智能咭買

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-27 22:14 發表

哈! Cyrus都有類似情況, 我哋一直都未收過本GE2, 同老師講咗好多次, 佢都只係叫我哋揾吓! 我寫埋自修都無用. 所以今次我都係做係紙上, 但今日老師就話要Cyrus買返本部至做. 但又無話比佢聽點樣至可以買. 到佢敦學返 ...

28/4 功課

中: 1) 11/5 中默, 背11.2 (第一段); 11.1, 11.2 詞
      2) 交26週

英: 1) Phon. Finish colour WS

數: 1) 書p.41-45
     2) 工作紙p.1 + 改正

視: 明交作品

原帖由 thkids 於 10-4-28 09:56 發表
買新簿要到三樓校務處用智能咭買

我哋都知去校務處買就得, 但佢話啲職員話要老師批準至可以買喎!

原帖由 陳師奶 於 10-4-28 16:36 發表
28/4 功課

中: 1) 11/5 中默, 背11.2 (第一段); 11.1, 11.2 詞
      2) 交26週

英: 1) Phon. Finish colour WS

數: 1) 書p.41-45
     2) 工作紙p.1 + 改正

視: 明交作品

same!!

視覺藝術係咪比咗分ge話就唔使交la??
‹ 上一主題|下一主題