用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!
樓主: BoBoChau
go

天水圍~英藝家長入o黎傾o下! [複製鏈接]

講漏咗, "碧蓮"係要用粉個隻先有效, 液體個隻就唔多得

原文章由 yiubb 於 07-8-16 11:02 發表
如果你驚就浸幾個字就用水去洗吓, 睇吓個情況, 應該衰極都唔會加多2dark瓜   

今日問左院長, 佢話
n1 同nc 今日開始唔會group埋上~~~會分開
一班係會有2個老師, 一個係協助的,
但由於要處理學生的情緒, 故抽調了人手
稍後, 秩序較好後, 會固定一位助教

yiubb,

你好攪笑, 笑死我

[quote]原文章由 yiubb 於 07-8-16 10:44 發表
我都懷疑學校一直用甩色校服, 就係有咁
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

原文章由 moondream3003 於 07-8-16 13:34 發表
yiubb,

你好攪笑, 笑死我

[quote]原文章由 yiubb 於 07-8-16 10:44 發表
我都懷疑學 ...

今日接放學, 見x舞室間開咗一半, 已經用板圍住成一個課室, 睇黎都係比n1小朋友做課室:idea:   

原文章由 peggyyau 於 07-8-16 14:13 發表
Hi 子峰mama,

上個學年,跳舞室都是用黎做N1課室的。  

peggyyau

其實你地點知超收生的? 我問囡囡, 佢話N1係x 號課室, NC係y 號課室, 好似已經分配好.

[quote]原文章由 yiubb 於 07-8-16 14:37 發表
今日接放學, 見x舞室間開

早晨:)
今日kobe依然係喊住咁要老師抱入去,但我已有少少習慣左o既感覺咁,已經冇咩感覺......費事同佢講咁多o徒我時間,一野就的佢比老師......因為同佢講咩都冇用,之前已經不斷同佢講好數,佢亦應承話唔會樓計同喊,但去到門口又係咁.....真係火都黎......
係呢,我好想知朝朝企o係門口接學生,頭髮曲曲地果個女miss係邊個黎架?因為朝朝都係佢的kobe入去架......

原文章由 Christie23429 於 07-8-17 10:02 發表

肥肥o地????right? 胡主任, 我囝囝起初返學時, 佢足足抱住佢成個星期 (查實最有愛心同盡責係佢, 個院長同新校長就真係.....不願置評)

又唔係肥肥地bor,睇樣大概三十幾歲,五呎一二高,唔肥唔瘦,頭髮過肩冇幾多,luen luen地咁,朝朝都企o係門口o架.... 其實依家校長係邊個呀,當初我淨係識個叫陳副校咋....佢依家係咪仍然陳副校呢?

原文章由 peggyyau 於 07-8-17 11:52 發表
好可惜。  陳副校已走了,她是一位很好的校長。  現在的新校長是歐校長,她八月份才入職的,很多事情都不清楚。

peggyyau

吓.....走左....... 新生家長會果日都仲見到佢喎....點解無端端走o既??????我幾鍾意佢架.....係佢收我個仔架....... 佢去左邊呀?唔怪得一路都見佢唔到啦........

話時話,我發覺我地呢個topic o係談幼稚園內係搵唔到,我要將佢加入我的最愛我至可以開到,咁會唔會一般英藝家長都好難搵到呢度呢???不如我地去談幼稚園開過版新o既好嘛??!!

原文章由 子峰mama 於 07-8-17 09:39 發表
早晨:)
今日kobe依然係喊住咁要老師抱入去,但我已有少少習慣左o既感覺咁,已經冇咩感覺......費事同佢講咁多o徒我時間,一野就的佢比老師......因為同佢講咩都冇用,之前已經不斷同佢講好數,佢亦應承話唔會樓計同 ...

reply to 子峰mama

我估你講係胡主任 (上身肥肥地,時時都穿suit),個樣好 nice!

原文章由 子峰mama 於 07-8-17 12:53 發表
話時話,我發覺我地呢個topic o係談幼稚園內係搵唔到,我要將佢加入我的最愛我至可以開到,咁會唔會一般英藝家長都好難搵到呢度呢???不如我地去談幼稚園開過版新o既好嘛??!!

揾這個topic 都 ok喎! 可以從"幼稚園一覽" 找"英藝中英文幼稚園" 就找到!

反而要改反校名"英藝國際幼兒園暨幼稚園"

[ 本文章最後由 man_man0612 於 07-8-17 13:27 編輯 ]

原文章由 peggyyau 於 07-8-17 11:52 發表
好可惜。  陳副校已走了,她是一位很好的校長。  現在的新校長是歐校長,她八月份才入職的,很多事情都不清楚。

peggyyau

hi peggy yau, 你指那陳副校係咪高及瘦,都會穿白色套裝.... 自從開學後就唔見了她,都覺得她好好! 會唔會被掉去元朗分校呀!

你有冇收到我給你的pm?

我諗我知你講邊個, 我女都係佢的入學校架, 我都想知佢係邊位?
陳副校係唔係長頭髮, 皮膏黑黑地果個呀? 因為我都唔見上年in我女果位老師, 我同佢傾過2次計, 覺得佢都幾nice
另外, 大肚果位又係邊位呀

原文章由 子峰mama 於 07-8-17 10:28 發表

又唔係肥肥地bor,睇樣大概三十幾歲,五呎一二高,唔肥唔瘦,頭髮過肩冇幾多,luen luen地咁,朝朝都企o係門口o架.... 其實依家校長係邊個呀,當初我淨係識個叫陳副校咋....佢依家係咪仍然陳副校呢?

[ 本文章最後由 yiubb 於 07-8-17 17:46 編輯 ]

原文章由 yiubb 於 07-8-17 17:44 發表
我諗我知你講邊個, 我女都係佢的入學校架, 我都想知佢係邊位?
陳副校係唔係長頭髮, 皮膏黑黑地果個呀? 因為我都唔見上年in我女果位老師, 我同佢傾過2次計, 覺得佢都幾nice
另外, 大肚果位又係邊位呀

等我monday親自問下佢何方神聖先得....... 我諗你所講o既9成係陳副校,仲係高高瘦瘦著行政套裝o既,之前我話書包拉鏈爛左都係佢換比我,仲話會同製造商反映,點知jack一聲就唔見左,kobe入讀呢間學校o既主要原因都係因為佢比我o既印象咋....

‹ 上一主題|下一主題