用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華小學小一面試
樓主: licca
go

英華小學小一面試 [複製鏈接]

原文章由 siusiumami 於 07-11-25 22:46 硐表
It's my first time to talk here.:   Of course, I read this topic at the very beginning.  Same as all of you, I am very excited in waiting the result for my son.  Hope that I will have the chance t ...

Wellcome:D :D
I hope u can enjoy this BK

Wow...hi, so many mamis here 吾知YW會否testing下個offer list而post 上網for a while,閃一閃比我地look 1 look 呢? hehe..都係去 發夢好過.
原文章由 kerrie0201 於 07-11-24 16:45 硐表
See u in YW primary school

人之常情. 尤其我仔仔還沒有著落, 現在我等的yw & tsl都是明天公佈, 所以更加睡不著.

原文章由 Easy媽咪 於 07-11-25 22:38 硐表
ojj
回想起, 大仔果時冇得上網睇結果, 要到學校查詢, 所以唔覺這夜漫長 , 到現在細仔喇, 個心可能好想早點知結果訓唔到呀

,祝你好夢成真!

原文章由 tomatolala 於 07-11-25 23:44 硐表
Wow...hi, so many mamis here 吾知YW會否testing下個offer list而post 上網for a while,閃一閃比我地look 1 look 呢? hehe..都係去 發夢好過.

YW got result la.

英華放榜啦!

有仔仔有份, 今晚真的瞓得落啦!

好開心 ! 我個仔都入咗啦 :   :

Happy, Happy, Happy !!!

原文章由 OJJ 於 07-11-26 00:06 硐表

yeah! 呀仔得左呀:loveliness:

原文章由 OJJ 於 07-11-26 00:06 硐表

阿仔都得咗啦

恭喜哂呀, 我今晚都突登上黎睇下你地心情如何呀! 點知英華咁快就公佈名單, 等大家有覺好訓。聽日你地記得入錢啦

出年希望我都可以夜媽媽收到好消息啦。

有個不情之請, 唔知大家忙完註冊之後, 可唔可以分享下面試情況呀? (特別係第二次, 我見有d家長話有人未in哂唔講住)
同埋入到既小朋友, 唔知有咩特長呢? 讀出名幼稚園嗎? 同埋, 媽咪爸爸是否安排很多親子時間比小朋友?

我個仔都得咗啦~想叫醒他慶祝tim

原文章由 NK媽 於 07-11-26 00:16 硐表
阿仔都得咗啦

Wishing You All the Best !!

我囝囝都榜上有名,被英華取錄了 !

不過昨天亦被 St. Paul's Co-Ed 取錄了,故已決定不會註冊英華,讓位給其他小朋友。另外亦會讓出 SFA、GT 及 高主教共 4 個學額給其他 Waiting List 的小朋友 ,衷心希望其他 Waiting List 的小朋友早 d 有好消息。

Wishing You All the Best !!

原文章由 OJJ 於 07-11-26 12:06 AM 硐表

小朋友是最真的

今早上網查閱,囝囝獲錄取了,原來大家在昨晚已知道結果,顯然我未夠積極。

一直有update這一個topic,但未曾留言,因為我很佩服眾爸媽的辛勞和付出,自覺未夠班,覺得對小兒升小一一事,不及各位所付出的十分一,不過,知道很多BK的家長成功了,而且有的更有幾個選擇,實在為大家高興。也謝謝大家的分享。

未有結果的也不用擔心,小孩有那麼認真的父母,他〈她〉們的將來,一定美好的。

With all the best to your kids!:)

[ 本文章最後由 leonard7007 於 07-11-26 14:58 編輯 ]

失敗...nothing on hand..
‹ 上一主題|下一主題