用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學 西灣河基灣家長請內進-Part 2
樓主: sandylaw
go

西灣河基灣家長請內進-Part 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

xanthe

tks.  係喎, 有本round up喎.

原文章由 Xanthe 於 08-3-10 21:50 發表
Andyrain,

應該上次收晒嫁啦,我地英文多左本Round-up......

原文章由 Xanthe 於 08-3-10 21:52 發表
all,

派了學校問卷,請儘請寫出感受出來!!

我交了!

但之前想過的意見,忽然忘記得一乾二淨

各位

請問以家學校多唔多人病呀

各位家長小心呀! 流感殺到來了, 我想問問學校有無要求帶口罩呀! 我返幼稚園的小朋友已經要帶口罩, 如有空買定D, 因為上星期問過, 好多地方已經無貨. 好似話幼稚園大部份都開始帶口罩, 依架仲有小學生中左, 大家都買定D口罩好D.

醒目開學勳章

個人意見 — 為小朋友自己安全就自發帶,我都叫我個女帶!今日出街都覺得d人帶口罩多左!

原文章由 sy123456 於 08-3-12 12:28 發表
各位家長小心呀! 流感殺到來了, 我想問問學校有無要求帶口罩呀! 我返幼稚園的小朋友已經要帶口罩, 如有空買定D, 因為上星期問過, 好多地方已經無貨. 好似話幼稚園大部份都開始帶口罩, 依架仲有小學生中左, 大家都買 ...

明天我都為女女預備口罩了

明天提早放假, 運動會需不需要去呢?

原文章由 sy123456 於 08-3-12 22:46 發表
明天提早放假, 運動會需不需要去呢?

我睇都係取消多啦

醒目開學勳章

學校網頁出了這個消息:

根據教育局指示,全港小學於3月13日起停課兩星期,3月14日舉行之遊戲日予以取消,敬請本校家長及學生留意有關安排。此外,老師將於3月14日把復活節假期功課上載於學校網頁家課冊內,請同學按老師指示完成有關功課。

醒目開學勳章

提早放假是一件好事..免情況再惡化下去. 大家都小心d呀!!

醒目開學勳章

根據教育局指示,本校於3月13日至3月28日停課。停課期間,全部學校活動均予取消或延期舉行,詳情如下。如沒有任何特別通知,學校將於3月31日(星期一)按時間表上課。

假期功課:

家長可於14/3(五)至17/3(一)辦公時間內(上午九時正至下午五時正)到3/F校務處為子女領取假期功課及簿冊,如家長未能於上述日期內領取功課,學生可於復課後才補做有關之功課。

訂購「活力午餐」的同學請留意:
13/3及28/3午膳退款將自動於2008年5月的訂購表格中扣除。

其他事項:
學生可留意eClass電子學習平台中 - 班主任宣佈,留意有關班本消息。

詳情上學校網頁!

提早放假都是好事, 比有病的多些時間休息, 依架佢地一發病就立刻同佢地睇醫生. 好驚呀! 如果高燒就記住唔好去東區, 果次我貪方便, 個小朋友於假日半夜發燒就去睇, 想叫醫生比高燒藥, 佢竟然話我地無高燒藥喎!

[ 本文章最後由 sy123456 於 08-3-13 20:49 編輯 ]

醒目開學勳章

XANTHE

好彩我地呢到有你呢個班長係到, 有你提點我地.  many thanks.

醒目開學勳章

Welcome la!!

All,

記得得閒上學校 website and eclass 睇下有冇新 update!!

尋晚學校食飯知道d老師不停打電話通知d家長課外活動cancel,又要將每位學生的功課一份一份處理好,等d家長今日開始,做到都好晚!比返d 比佢地!

原文章由 AndyRain 於 08-3-14 09:54 發表
XANTHE

好彩我地呢到有你呢個班長係到, 有你提點我地.  many thanks.

原文章由 Xanthe 於 08-3-14 16:11 發表
Welcome la!!

All,

記得得閒上學校 website and eclass 睇下有冇新 update!!

尋晚學校食飯知道d老師不停打電話通知d家長課外活動cancel,又要將每位學生的功課一份一份處理好,等d家長今日開始,做到 ...

我尋日都收到好多老師的電話,佢地真係打電話打到手軟

真係唔該哂!

my kids are studying in Dominic Savio kindergarten. it is more easier to enter to kei wan primary school?

明天復課啦!希望各位家長一知有關學校情況,請上來留言,謝謝!(因為我要返工,又住得遠)

醒目開學勳章

Hi all,

30號會派家訊+校外評估報告!

醒目開學勳章

hi, xanthe

morning! 你呢排忙咩呀?

醒目開學勳章

Andyrain,

忙於湊大仔 - hubby (放假3星期考試)! 終於尋日開始返工!
‹ 上一主題|下一主題