用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 順德聯誼總會何日東小學 屯門何日東小學交流會(1)
樓主: happymother123
go

屯門何日東小學交流會(1) [複製鏈接]

Re: 屯門何日東小學交流會(1)

boey   ,

咁耐唔見你上黎, 好忙嗎?

大家好   good evening !!

现在已经是零晨,可以讲GOOD MORNING啦!

Oppsssssssssss Yes, you are right !  

Good morning everybody !!  Hv a good day.  

But I'm sleepy now, I hv to go to bed, talk to you all by tmw, Good night !

Me 2, good night!

津媽 寫道:

But I'm sleepy now, I hv to go to bed, talk to you all by tmw, Good night !

[size=xx-large]早晨呀!

今晚我好唔開心,因為做功課的問題,和細仔鬧得很不愉快,有D信心動搖,系唔系應該揾過間少D功課既學校比細仔呢?

dingdong98,

唔好咁唔開心啦, 慢慢黎啦, 仲乜咁快傾到做功課問題o既? 你細仔畢業未呀? 幼稚園功課定係暑期作業呀?

Anson

有冇去囝囝的畢業典禮, 我坐到好遠, 應該由尾數落第4行, 好難揾我個囝呀! 您呢?

Dingdong
都快放暑假啦, 不如大家release吓啦!

您哋知唔知邊度學數學好? 我想囝囝暑假學數學。

mavis1231,

當然有去啦, 畢業禮喎, 我都坐到好遠呀 ,  W 行!  真係好難搵到個仔O架!

你想比囝囝學什麼數學?

Anson,

细仔下个星期才行毕业礼,现在仍然要做功课,唔系暑期作业呀!
他平时都好怕写字,每天也有一版中文生字,寻晚因为有一版新的生字,老师又要他重做之前的,所以共两版,做到喊,真惨!第时升左小学,唔知点算!     

dingdong,

我囝囝星期三舉行左畢業禮, 呢幾日放假唔使返學兼無功課做, 佢真歎, 我囝囝都好怕寫中文字, 有時會好快寫完, 有時就慢到我想死  ,  可能我地間幼稚園少功課啦, 中文唔係每天做的, 一星期先做一篇中文生字 (六行), 一篇中文句子(六句)。

dingdong,

呢排比囡囡d返學時間攪到我好煩, 又要記住幾時返學, 又要問清楚當日要著什麼校服, 又要放早, 攪到頭都大左幾吋。

Anson,

其实之前唔系太多功课,系近呢两三个月先开始多,可能要咸接小学吧!

anson,

呢排比囡囡d返學時間攪到我好煩-----〉我都系呀,所以派通告时,我会第一时间写在月曆上,否则后果严重!

dingdong,

今日見到個家長, 聽佢講仲攪笑, 佢直頭忘記了要返學, 要學校打電話比佢先醒起, 你話係咪好亂呢?

咁就無辦法啦, 為有辛苦你同細仔啦! 加油呀!

[quote]
dingdong98 寫道:
Anson,

係呢, 你大仔自己返學放學, 搭校車, 定係有人接送?

[quote]
dingdong98 寫道:
anson,

呢排比囡囡d返學時間攪到我好煩-----〉我都系呀,所以派通告时,我

anson,

o甘都得! 所以我o米话后果严重啰。

我今日在工司对足一日电脑,又好夜先收工,所以现在好累,要睡啦!明天再讲,bye bye。

anson0727 寫道:
dingdong,

今日見到個家長, 聽佢講仲攪笑, 佢直頭忘記了要返學, 要學校打電話比佢先醒起, 你話係咪好亂呢?

dingdong,

ok! 咁你早d訓啦!  bye!  
‹ 上一主題|下一主題