用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
樓主: vivianjasper
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

mamamui,
hello,
你講得岩, 我都會抽時間自已接送, 但因我要返工, 所以唔可以成日請假, 我都唔想個工人揍佢返, 月尾就可以知道有咩暑假班了, 真開心

hi!
唔知於月尾時點知有什麼興趣班呢?是否打電話問學校?

醒目開學勳章

Iris-Lun > 註冊當日會派通告.

CARCAR

Thanks for your reply.  請問你地係咪全部都收到註冊信呀!  點解我仲未收到

Hi,

My son took TTK summer course last year when he was only 2.  There were quite a lot of courses and my son took 1st semester : Cooking, English Phonics Part I & Fun with Clown and 2nd semester : English Phonics Part II, Art & Craft & Drama.  My son loved very very much.  

It was Mon - Fri and they have half day course & full day course.  

Tks.

醒目開學勳章

hi shinkansen,

2歲就可以番summer course  
有冇大人陪同架.
大概幾$$$堂?

果日我問主任, 佢重話唔prefer準k1 玩, 話驚佢地會 , 點點點(欲言又止咁)

balltsang 寫道:

報到先

囝囝如無意外會讀上午主流班-->不過現階段仲o係2間學校(崇真/禮賢)取捨中

balltsang,
我之前都係諗 崇真/禮賢,hehe.....不過最後選左崇真,禮賢就無交留位費 ,因為我鍾意崇真多課外活動,英文同普通話程度都唔錯........希望開學都見到你個小朋友啦!

得意媽
閉家火, 我仲以為崇真無SUMMER COURSE 比準K1 添, 我仲報O左E家間NURSERY 讀SUMMER 添!!!   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

jennie > 唔梗要啦, 如果啱既米報多個course囉

得意媽
佢個summer course 由25/7 至 19/8, 全部都係上午時間...   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

No, it is not allowed for parents / guardians accompany with the kids during the course.  For my son, he was 2 only when he joined the summer course at TTK, so I took him back to school at the first few days and he cried so badly since he didn't let me go.  Later he took the school bus directly back to school and I didn't know whether he was cried.  Anyway, he told me he liked going to school later.  See, kids are easy to get used to.

原來已經有summer course報喇,未知截止未呢? :cry:

醒目開學勳章

你地會買幾多套校服

我去年只放一套便服於書包內, 好彩冇用過!

我訂了2套!
其實係一家四口子

醒目開學勳章

hi 一家三口 > 辛苦你喇, 2邊走

其實有冇規定放o係書包果套1定要係校服,
以你所言便服都ok播

hi all:
希望佢地的summer course都有校車啦, if not就唔洗諗喇.

hi : carcar

學校給我們暑假活動內的通告, 是有選擇乘不乘坐校車的.

如果沒有, 我想很多學生不會參加的, 因為崇真的學生, 來自五湖四海的.        
其實係一家四口子

得意媽>>我都係諗住訂兩套...校服學校應該隨時有貨呀!! 有咩差遲咪至買.....

一家三口>>>佢地 是O卑O個套唔係放響學校?? 日日帶來帶去呀???

一家三口:

多謝你報料, 咁就真係好消息lu.......

去左註冊LU, 你地呢????

我覺得個SUMMER COURSE幾貴.....     
‹ 上一主題|下一主題