用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Anyone received SC application form??
樓主: 小K
go

Anyone received SC application form?? [複製鏈接]

英普班

我是第一日郵寄索取表格,30號收到,2號再把申請表寄出.我仔仔09年8月尾的,11月4日2:15 分IN.我選的英普班....

醒目開學勳章

係啊! 所以我填左喇. 謝!!

原帖由 wh0709 於 11-10-4 14:38 發表
If you don't tell SC about the recent K1 kinder, how to explain 2008 bb still home-schooling?
I would only let SC know why I want their K1 seat to benefit my kid. I filled the recent preschool's info  ...

2012至2013年度幼兒班 ( K1 ) 招生通告

2012年度九月份幼兒班(K1)入學申請表已於9月28日開始郵寄予已成功遞交申請信之家長。

若於2011年10月21日仍未收到本校寄回的申請表,請聯絡我們。

我諗學校真係分批寄出既機會幾高...anyway, 你哋都係自己衡量下啦...(sorry, 講咗好似無講咁)

原帖由 AYMK 於 11-10-4 15:25 發表
咁你哋要自己衡量下啦...

當然, 我唔排除佢哋分批寄FORM啦, 有可能一個星期寄一批, 如此類推, 可能9月30日收到個批, 就10月7日截止, 今個星期又有一批寄出就10月14日截止啩 (我估架咋, 如果係我, 我唔會博囉, 我一 ...

收到申請表
大B, 5 Nov (Sat) 早上, 幾唔錯的時間

想問問, SC連申請表寄返出世紙copy俾我
但又係張form到叫家長10月7日前寄
(1) 申請表
(2) 2個回郵信封
(3) 出世紙copy --> 咁佢之前做乜寄返俾我呢? 係咪寄同一張copy ok?
thanks

醒目開學勳章

我就寄番比佢, 因為
1. 環保
2. 佢寫左application form no.

原帖由 enbutter 於 11-10-4 15:53 發表
收到申請表
大B, 5 Nov (Sat) 早上, 幾唔錯的時間

想問問, SC連申請表寄返出世紙copy俾我
但又係張form到叫家長10月7日前寄
(1) 申請表
(2) 2個回郵信封
(3) 出世紙copy --> 咁佢之前做乜寄返俾我呢? 係咪寄同一張c ...

記得前人話過細仔張卡係唔同顏色的...同埋係有一日專for細b...

我估學校係預先印好哂d interview form, 即已印上面試日期/時間, 收request for application後才打個名&出生日期上去...細b可能放埋一邊先or用第二隻色...

所以好大機會係跟交信時間...不過一切只係猜測, 亦希望我估得o岩, 唔好撞kv呀(我尋日先寄kv)...

我ref. no. 3xx, 4/11 - 9:15am

我都係呢個原因, 所以原張寄番俾佢...........

原帖由 yoyowin 於 11-10-4 16:00 發表
我就寄番比佢, 因為
1. 環保
2. 佢寫左application form no.

thank you for your information......

原帖由 AYMK 於 11-10-4 15:46 發表
2012至2013年度幼兒班 ( K1 ) 招生通告

2012年度九月份幼兒班(K1)入學申請表已於9月28日開始郵寄予已成功遞交申請信之家長。

若於2011年10月21日仍未收到本校寄回的申請表,請聯絡我們。

我諗學校真係分批寄出 ...

噢... 今日已派信... 但都收唔到application form!  
第一日寄信, 係大b!  
有冇人都係呀??  

我諗唔關幾時寄信 & bb幾大囉...
真係估唔到佢哋以咩方式去寄申請表...

原帖由 RC-mama 於 11-10-4 17:10 發表
mouth:" />  噢... 今日已派信... 但都收唔到application form!  
第一日寄信, 係大b!  
有冇人都係呀??  

last year :
Big B - Pink form
Small B - Green form

仲未收到St cat, 反而收到根德園係4/11,希望唔好撞期

我個女係0908, 我好遲先交FORM, 依家仲未收到INTERVIEW時間, 好驚寄失呀

回復 10# yoyowin 的帖子

我都係用番同一張出copy,返正上面寫左個no同contact number...

收到申請表. 4/11 2:45PM 面試.

我覺得ST. CAT 好麻醉又要再填一次表, 又要再寄一次, 退回張B.C. 又要再寄返比佢. 加上面試時間正正瞓緊覺. 去都唔會表現好. 我同ST. CAT都係無緣份, GOOD LUCK ALL.

回復 87# 傻太 的帖子

oh, I forgot to mail my form and the last day should be 7 Oct, do you think I can hand in the form in person or must be mail back? I am afraid the post mail takes 2 days, as the 5th is holiday.. could only mail on 6th Oct...

原帖由 win_mama 於 11-10-4 23:03 發表
I am also attended the interview on 4 Nov 9:15am No. 4** , KV interview on same date 8:45am, what can I do? Thx!

上年的經驗根德園係on time及好快完,St. Cat.係千其唔好早到,準時一定OK,你自己plan吓點好啦

回復 96# 4001cc 的帖子

We have interview at 2pm ar ...
‹ 上一主題|下一主題