用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 收到祟真的INTERVIEW信啦...想問下...要唔要等好耐先有 ...
樓主: 小山竹
go

收到祟真的INTERVIEW信啦...想問下...要唔要等好耐先有得IN [複製鏈接]

我都係細仔(Nov BB), 九月頭先入form, 我都只收到open day letter, 未收到interview信, 咁係唔係要等下一輪呢?

原帖由 davywm 於 10-9-28 12:25 發表
我都係16/8寄form, 我仲係聽第一場簡介會, 但都未收到任何野!
我尋日打左去問, 話confirm收到我張application form, 但阿仔唔屬於第一group (13/10) interview, 所以要遲d先收到信. 佢話係依收form先後次 ...

我都係Nov 細仔, 未收到 interview 信, 只收到open day 的信, 九月頭先交form, 下一輪唔知有冇機會?

原帖由 davywm 於 10-9-28 12:25 發表
我都係16/8寄form, 我仲係聽第一場簡介會, 但都未收到任何野!
我尋日打左去問, 話confirm收到我張application form, 但阿仔唔屬於第一group (13/10) interview, 所以要遲d先收到信. 佢話係依收form先後次 ...

其實係唔係收到open day信就收唔到interview信, 收到interview信就唔駛去open day呢??好亂下喎

我岩兩封都收晒,星期一收到interview信,琴日收到open day信,不過超好笑,29號收到,叫我响30號前寄返學校,今日就自已親自送封信去學校law~

just call school today.  I sen dthe application form on 10/9. They say some data of applicant is still processing. I will receive the open day letter and interview letter later.

For 30/9, just a date of replying to be a helper or not. This is no big deal with the interview. Don't worry.

Thanks the school secretary. She is really nice.
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

醒目開學勳章

其實真係唔知點分架,我聽第一場,16/8寄form,小朋友名"c"字頭,但係到今日都係咩都無,打過去問,佢話資料已入電腦,open day ticket大家會1-2星期內收到,而我仔仔既interview信就10月10日前應該收到,所以唔知係點先會成為第一批去in既小朋友~
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

本人8月16日寄form, 聽第2輪 talk, 細b, 又係淨收到「叫我做義工信」, 其他咩都冇收到, 真真真奇怪, 之前聽人講都知道tt行政混亂, 今次真係深深體會到..至少好多家長au爆頭都唔知發生咩事, 但奇怪在我又冇咩不滿wor, 反而覺得幾好笑, 因為我覺得小朋友讀邊間幼稚園真係幾睇緣份, 冇得強求....哈哈哈。

仲要係叫我9月30日寄回, 但我10月2日先收到信..問你死未 !!

好奇怪, 今日收到遊戲卷, 但沒有地址,你地係咪咁?

我都係16/8 寄信,但一封信都未收到,唔通Y 字頭要9/10先收到開放日信?

我仲搞笑, 我前後收到開放日的資料兩次, 學校最後會唔會唔夠回郵信封用, 以為我交少左???

咁好笑?收到兩次?打去同佢單聲好先喎!

我惗因為好多人第一日親自交表 (我老公lunch交話見到好多人親自交, 收左好多表), 所以就算8月16日寄, 寄到都係1-2日後, 而唔可以第一批去interview.

Me too, we have same situation, but I got the volunteer letter yesterday (4/10), and stated that need to reply them before 30/9.  Is it mean that I need not to reply school??

原帖由 心姐你好野 於 10-10-3 01:33 發表
本人8月16日寄form, 聽第2輪 talk, 細b, 又係淨收到「叫我做義工信」, 其他咩都冇收到, 真真真奇怪, 之前聽人講都知道tt行政混亂, 今次真係深深體會到..至少好多家長au爆頭都唔知發生咩事, 但奇怪在我又冇咩不滿wor, ...
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

我昨天打過電話去問"家長義工"既事, 有位男staff話而家太多人, 要抽籤等電話喎!

原帖由 viandes 於 10-10-5 09:53 發表
Me too, we have same situation, but I got the volunteer letter yesterday (4/10), and stated that need to reply them before 30/9.  Is it mean that I need not to reply school??

:q ...

我係16/8寄表去嫁...係9月25號就收到INTERVIEW信...但到今日都仲未收OPEN DAY信..打電話去問..個男STAFF 就答我..一路寄出嫁勒...收唔到都唔緊要嫁..到時你照過來都冇問題嫁..

醒目開學勳章

哈哈,我今日先收到封義工信唔知我寄返去快定9號個日親身拎去快,唉佢d家長義工多到抽籤我先收到,至於open day遊戲卷同interview信仲係大海未打撈到~
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

原帖由 小山竹 於 10-9-26 09:02 發表
10月13日下午5:40
我想問要唔要等好耐先有得IN...因為我個囡平時7PM就訓...其實6點幾已經準備訓...

如果唔洗點等都OK...要等佢一定好眼訓...個MOOD一定唔好...有無人舊年IN過...可以話我知洗唔洗等好耐...

謝謝! ...

我都係呢個時間interview呢, 不過我報中英文部, 希望唔會等得太耐啦

如果亞女下星期面試可以保持現狀就好啦

前日同亞哥溫習,準備月尾測驗, 亞妹又話要讀書
咪俾佢玩理一份, 她第一次讀此套字卡, 但都唔錯
如果下星期面試時, 對老師的問題有問必答, 又講到好似依家咁樣, 我就於願足矣!

祝大家面試成功
‹ 上一主題|下一主題