用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 P1-一乙班
樓主: andrew02
go

2008 P1-一乙班 [複製鏈接]

ALL

但是啊仔本數學真的沒有在家, 啊仔好肯定說, 老師收左,
這疑惑的日子, 到底要到何時才可以過去

原帖由 Valent 於 08-9-8 21:42 發表
唔該哂,原來係我自己攪錯咗,本書在家裡,老師沒有收到,只是虛驚一場.

Cheers, Elaine

HY

幫他對, 要不要用筆 TICK , 表示已對, 唔該

原帖由 HY412 於 08-9-10 08:07 發表
對 = 家長對答案 ( 精練要家長對答案 )

要用紅筆 TICK / X , 我會叫阿囡修正, 然後再改, 直至正確為止.

題外話: 如果老師沒有叫家長核對答案, 我便不會為阿囡修正她的錯誤, 特別係數學科, 英文 WORKSHEET, 因為老師改簿時便會知道學生的程度.

原帖由 David媽 於 08-9-10 11:21 發表
HY

幫他對, 要不要用筆 TICK , 表示已對, 唔該

有冇同學仔學羽毛球及敲擊樂.

原帖由 HY412 於 08-9-10 12:46 發表
要用紅筆 TICK / X , 我會叫阿囡修正, 然後再改, 直至正確為止.

題外話: 如果老師沒有叫家長核對答案, 我便不會為阿囡修正她的錯誤, 特別係數學科, 英文 WORKSHEET, 因為老師改簿時便會知道學生的程度.

...

明白了,唔該晒HY412!

HY412
謝謝
大煲, 我沒有用紅筆改, 今日啊仔放學一定打來話我

原帖由 HY412 於 08-9-10 12:46 發表

...

ying10142002200

我幫佢報左羽毛球, 但仍沒有回音, 是不是分配唔到
我報個班18/9是第一堂

原帖由 ying10142002200 於 08-9-10 14:18 發表

使唔使帶木片琴

請問上木片琴班嘅同学家長,知唔知要否帶木片琴上堂嗎?個琴o甘大,亞囝好難帶番學播!!

原帖由 David媽 於 08-9-10 14:26 發表
HY412
謝謝
大煲, 我沒有用紅筆改, 今日啊仔放學一定打來話我

David媽:  唔使驚,自修簿寫住18/9先交ar!

原帖由 HY412 於 08-9-10 08:07 發表
對 = 家長對答案 ( 精練要家長對答案 )

好彩有你解答, 我估咗好耐都估唔到.

原帖由 ojmummy 於 08-9-10 14:29 發表
請問上木片琴班嘅同学家長,知唔知要否帶木片琴上堂嗎?個琴o甘大,亞囝好難帶番學播!!

我估要帶.  通告話如果係坐校車, 校車姨姨會將件樂器交俾校工.校工又會將樂器送去上課地點,所以我已經將學校派,藍色嗰張紙掛咗响個木琴度.  

亞囡上星期五兩點幾, 你囝囝係唔係呀?  你會唔會陪上堂呢?

原帖由 David媽 於 08-9-10 14:29 發表

如果我哋有內聯網密碼就已經可以 check 到結果.  依家要等家長會果日之後先知 lu.

醒目開學勳章

原帖由 MiuMiu68 於 08-9-10 22:00 發表

如果我哋有內聯網密碼就已經可以 check 到結果.  依家要等家長會果日之後先知 lu.

Hi ! I just rec'd the list from my friend. Pls PM your daughter's name (Chinese) for checking.

我已上內聯網睇左結果喇, 很抱歉, 妳既小朋友落選了.
已將羽毛球取錄名單 send 了 email 給妳.

原帖由 MiuMiu68 於 08-9-10 22:00 發表

已取錄, 已將羽毛球取錄名單 send 了 email 給妳.

原帖由 David媽 於 08-9-10 14:29 發表

原帖由 HY412 於 08-9-10 22:52 發表
我已上內聯網睇左結果喇, 很抱歉, 妳既小朋友落選了.
已將羽毛球取消名單 send 了 email 給妳.

Oh no!!  亞囡實好失望呀!! 弊家伙!!! 不過, HY412 唔該晒你!! 你真係好好人!!

原帖由 3b 於 08-9-10 22:14 發表

Hi ! I just rec'd the list from my friend. Pls PM your daughter's name (Chinese) for checking.

3b, 唔該晒!! 不過, HY412 已 email 咗俾我啦!! 唉....! 唔收呀!!

原帖由 MiuMiu68 於 08-9-10 21:57 發表

我估要帶.  通告話如果係坐校車, 校車姨姨會將件樂器交俾校工.校工又會將樂器送去上課地點,所以我已經將學校派,藍色嗰張紙掛咗响個木琴度.  

亞囡上星期五兩點幾, 你囝囝係唔係呀?  你會唔會陪上堂呢? ...

唔該晒 MiuMiu68 ,o甘我都要揾番張藍色紙出嚟過膠先!    囝囝上堂嘅時間同你囡囡一樣ar,我會陪佢上堂ga,o甘你呢?

唔該唒, HY412

原帖由 HY412 於 08-9-10 22:57 發表
已取錄, 已將羽毛球取消名單 send 了 email 給妳.

Dear All mama,
Nice to met you all!
may I ask what is mean by
專P.1-3 (24-9-08 sent)
thank you very much
‹ 上一主題|下一主題