用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2008年9月入學(旺角)家長請埋位
樓主: Alanhoky
go

2008年9月入學(旺角)家長請埋位 [複製鏈接]

王國長老

nice to meet you all!

唔好意思因為趕住返工所以今日要走先.

陳校長見我地成班人過黎聽我地講乜,好驚呀 唔敢話佢知係成班網友第一次見

軍生真係famous, 今朝好似好幾個媽咪問我邊個係軍生. 拎住相機既型仔就冇走雞.

原帖由 edea 於 08-9-2 17:32 發表
nice to meet you all!

唔好意思因為趕住返工所以今日要走先.

陳校長見我地成班人過黎聽我地講乜,好驚呀 唔敢話佢知係成班網友第一次見

軍生真係famous, 今朝好似好幾個媽咪問我邊個係軍生. 拎住 ...

今日好多人摞住部大相機影相bor.    第一日做小學生, 要影返幾張留念既.  阿女全程無笑過, 好似好緊張咁.

王國長老

原帖由 軍魁星 於 08-9-2 18:35 發表

今日好多人摞住部大相機影相bor.    第一日做小學生, 要影返幾張留念既.  阿女全程無笑過, 好似好緊張咁.

http://cliffordlee.smugmug.co ...

開頭我只見到軍仔, 咁我問佢妹妹呢? 佢話唔知, 我周圍望唔見你地, 跟住波波(balltsang)叫我, 我同佢掛住相認唔記得左睇軍女 聽日再睇下先.

王國長老

係呢, 今日我見一位十分高既外籍男子手持camera向一年級係咁影, 陳校長都同佢傾左幾句, 唔知佢既小朋友係咪今年既一年級生呢.

今朝見到周老師好開心, 佢著住一對黃色雨靴好醒目, 成個暑假冇見周老師, 見到佢真係好開心, 不過唔好意思阻住佢做野, 佢好忙咁幫小朋友排好d書包同企位.

原帖由 edea 於 08-9-2 18:41 發表
係呢, 今日我見一位十分高既外籍男子手持camera向一年級係咁影, 陳校長都同佢傾左幾句, 唔知佢既小朋友係咪今年既一年級生呢.

我地班有位混血兒女同學,o位位應該係佢daddy

今日著紅紅地(?)T恤 o個位係咪軍生?!

原帖由 balltsang 於 08-9-2 18:47 發表

係, 我今日著紅色 T shirt.  邊位係你呢?

今日好高興呀, 識到Bluecat, balltsang (仲同佢地2個食早餐:  ), Hello-Hi, 芷鍛媽咪, Joyce-ma, edea, 臨放學仲有幸見埋軍生和囡囡, 真係好開心呀, 除左咁, 仲有我個仔留俾我洗的校服 (有幾點番茄跡)!

希望以後我地好快再聚!

係呢, 你地小朋友有冇講佢地在草地睇升旗? 是否開學日先有? 仲有咩分享呀?

原帖由 balltsang 於 08-9-2 18:47 發表

Updated list (G1)

2008年9月G1入學 (旺角)
(1) Alanhoky 何映頤 (), 3, 坑口
(2) 軍魁星
軍女 (), 藍田, 1A
(3) 靚咪媽哲瑜 (), 4, 牛池灣, 1A
(4) Bluecat 林仁傑 (Trevor) (), 6, 屯門, 1B
(5) summummum 曉琛 (), 12, 康怡
(6) phchan 柏羲 (), 7, 藍田, 1B
(7) un_gu Gordon (), 調景嶺
(8) 天青日大隻朗 (), 調景嶺/德福, 1A
(9) Joyce-ma Joyce梁嘉珮 (), 黃埔, 1C
(10) 芷鍛 芷鍛 (), 將軍澳, 1A
(11) balltsang Skye (), 沙田, 1B
(12) musemuse Ryan (), 坑口, 1B
(13) Hello-Hi  蝦仔 (), 長沙灣, 1B
(14) chunshing (), 太子, 1C
(15) Farm 元元 (), 鑽石山, 1A
(16) summummum, 曉琛 (), 12, 康怡, 1B
(
17) kykyma, Owen (), 藍田, 1A
(18)

2008年9月G1入學 (將軍澳)

(1) 中天英, 中中 (), 藍田, 1D
(2) Ivy.CL, (), 1D
(3)

原帖由 軍魁星 於 08-9-2 18:56 發表

係, 我今日著紅色 T shirt.  邊位係你呢?

明早叫edea介紹呀...如果你明天都接送的話

王國長老

原帖由 musemuse 於 08-9-2 19:07 發表
今日好高興呀, 識到Bluecat, balltsang (仲同佢地2個食早餐::" />  ), Hello-Hi, 芷鍛媽咪, Joyce-ma, edea, 臨放學仲有幸見埋軍生和囡囡, 真係好開心呀, 除左咁, 仲有我個仔留俾我洗的校服 (有幾點番茄跡)!  ...

有升旗咩? 點解我唔見既?

原帖由 edea 於 08-9-2 20:26 發表

有升旗咩? 點解我唔見既?

Skye都話有

musemuse
仲有唱校歌..
仲有Mr Leige(?)去過班房,阿仔話佢好攪笑

Hi, 各位. 真有緣!到接放學時竟然相遇.雖然不同班, 冇問題!我告訴囡囡這事,希望明天可以把我囡囡介紹你們認識.BTW, 她都說有到球場看升旗. 明天見.

Joyce-ma

原帖由 musemuse 於 08-9-2 19:07 發表
今日好高興呀, 識到Bluecat, balltsang (仲同佢地2個食早餐::" />  ), Hello-Hi, 芷鍛媽咪, Joyce-ma, edea, 臨放學仲有幸見埋軍生和囡囡, 真係好開心呀, 除左咁, 仲有我個仔留俾我洗的校服 (有幾點番茄跡)!  ...

唱校歌? 佢地識唱咩?

Ryan 投訴睇升旗好熱喎! 佢真係超大汗, 放學時成頭濕晒 (雖然佢既髮型已經係陳校長口中一抹就得的那種)

原帖由 balltsang 於 08-9-2 20:34 發表

Skye都話有

musemuse
仲有唱校歌..
仲有Mr Leige(?)去過班房,阿仔話佢好攪笑

今日收到張功課代號表, 知道每一班每一科由哪些老師任教, 真係好清楚, 不過點解班主任陳老師無任教任何科目呢?

軍生:
我無機會接送囝囝上學, 有機會幫我影幾張相好嗎?囝囝是坐2號校巴的, 十分感謝.

[quote]原帖由 軍魁星 於 08-9-2 18:35 發表

課室門口有張紙寫著陳老師任教英文課.

原帖由 Farm 於 08-9-2 23:12 發表
今日收到張功課代號表, 知道每一班每一科由哪些老師任教, 真係好清楚, 不過點解班主任陳老師無任教任何科目呢?

軍生:
我無機會接送囝囝上學, 有機會幫我影幾張相好嗎?囝囝是坐2號校巴的, 十分感謝.

[quote]原帖由 ...

20089G1入學 (旺角)
(1) Alanhoky
何映頤 (), 3, 坑口
(2) 軍魁星
(3) 靚咪媽 哲瑜 (), 4, 牛池灣, 1A
(4) Bluecat
林仁傑 (Trevor) (), 6, 屯門, 1B
(5) summummum
曉琛 (), 12, 康怡
(6) phchan 柏羲 (), 7, 藍田, 1B
(7) un_gu Gordon (
), 調景嶺
(8) 天青日大隻朗 (), 調景嶺/德福, 1A
(9) Joyce-ma Joyce梁嘉珮 (), 黃埔, 1C
(11) balltsang Skye (
), 沙田, 1B
(12) musemuse Ryan (
), 坑口, 1B
(13)
Hello-Hi  
蝦仔 (), 長沙灣, 1B
(14) chunshing (
), 太子, 1C
(15) Farm
元元 (), 鑽石山, 1A
(16) summummum,
曉琛 (), 12, 康怡, 1B
(17)
kykyma,
Owen (), 藍田, 1A

因字數超過 BK 的限制, 要分開放2個list, 證明我地GT G1越來越人強馬壯!! 1D都有4位報左到!

20089G1入學 (將軍澳)
(1)
中天英, 中中 (), 藍田, 1D
(2) Ivy.CL, (), 1D
(3) 野野芄, Takumi (), 1D
(4) beesbees, 1D

岩岩至發現呢條thread, 報個名先

Abby 1b (住將軍澳)

NeoMom,我差唔多日日都有上黎update個list架, 你而家先發現, 令我好傷心呀!!

Abby是否坐校車架? 如果係, 佢同 Ryan 一齊坐校車喎! Ryan 今朝到站 (學校) 又嘔了, 幸好有袋在手, 不過都夠慘! 好彩佢嘔完又冇乜野...

20089G1入學 (旺角)
(1) Alanhoky
何映頤 (), 3, 坑口
(2) 軍魁星
(3) 靚咪媽 哲瑜 (), 4, 牛池灣, 1A
(4) Bluecat 林仁傑 (Trevor) (), 6, 屯門, 1B
(5) summummum
曉琛 (), 12, 康怡
(6) phchan
柏羲 (), 7, 藍田, 1B
(7) un_gu Gordon (), 調景嶺
(8) 天青日
大隻朗 (), 調景嶺/德福, 1A
(9) Joyce-ma Joyce
梁嘉珮 (), 黃埔, 1C
(11) balltsang Skye (), 沙田, 1B
(12) musemuse Ryan (
), 坑口, 1B
(13) Hello-Hi  
蝦仔 (), 長沙灣, 1B
(14) chunshing (
), 太子, 1C
(15) Farm
元元 (), 鑽石山, 1A
(16) summummum,
曉琛 (), 12, 康怡, 1B
(17) kykyma, Owen (
), 藍田, 1A
(18) NeoMom, Abby (
), 將軍澳, 1B

原帖由 NeoMom 於 08-9-3 13:50 發表
岩岩至發現呢條thread, 報個名先

Abby 1b (住將軍澳)

原帖由 musemuse 於 08-9-3 14:02 發表
NeoMom,我差唔多日日都有上黎update個list架, 你而家先發現, 令我好傷心呀!!

Abby是否坐校車架? 如果係, 佢同 Ryan 一齊坐校車喎! Ryan 今朝到站 (學校) 又嘔了, 幸好有袋在手, 不過都夠慘! 好彩佢嘔 ...

我眼大姐, 佢係搭校車架, 我都好擔心佢會嘔, 不過好在擒日冇, 唔知今日點
‹ 上一主題|下一主題