用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撤小學
樓主: vickycheung36
go

聖羅撤小學 [複製鏈接]

Re: 聖羅撤小學

原來妳係妹豬......................晨早呀

大彤彤
暑假要看10本中文書, 有8本圖書館係有ga! 不過吾係間間圖書館都有齊!  而英文書就真係一本都無!

妹豬 寫道:
BBChu
我路過咋........早晨呀!

哦! 妹豬, 你大細"超", 同 BBChu "Hi" 唔同我 "Hi".  

係喎, 你都應該要 update 下你張大頭相咯喎.  

Re: 聖羅撒小學

BBChu 寫道:
吾知有無人知美孚條校車線,好吾好呢?   我見時間都真係幾好喎! 上車7:15,落車4:00    好吾好試搭一個月呢   

BBChu
你既時間就真係 very good 啦.  我都係要 call 一 call 保母車個边問問, 睇下佢有冇行我哋條線, 如有, 又係幾點上落車.

請問其他媽咪, 你哋有冇小朋友係荃灣上車呀, 唔該.  

Shan Shan

你交左校車費未 ?

ShanShan 寫道:
BBChu 寫道:
吾知有無人知美孚條校車線,好吾好呢?   我見時間都真係幾好喎! 上車7:15,落車4:00    好吾好試搭一個月呢   

BBChu
你既時間就真係 very good 啦.  我都係要 call 一 call 保母車個边問問, 睇下佢有冇行我哋條線, 如有, 又係幾點上落車.

請問其他媽咪, 你哋有冇小朋友係荃灣上車呀, 唔該.   [/quote]

BBCheryl
Shan Shan係未交校車費ga!

我都未交, 仲搵緊保姆車, 知唔知最遲幾時交呀?

BBChu 寫道:
BBCheryl
Shan Shan係未交校車費ga![/quote]

BBCheryl
我見通告有寫"7/31/2007之前寄回公司".

BBChu
唔該! 我一心諗住搵保姆車, 無睇過張通告添

BBChu 寫道:
BBCheryl
我見通告有寫"7/31/2007之前寄回公司". [/quote]

ShanShan 寫道:
[quote]
妹豬 寫道:
BBChu
我路過咋........早晨呀!

哦! 妹豬, 你大細"超", 同 BBChu "Hi" 唔同我 "Hi".  

係喎, 你都應該要 update 下你張大頭相咯喎.   [/quote]
我唔見左大頭相個底,有無辦法 download 番?

學校今日進行咗一個遊戲日,由PLAYRIGHT負責,有好多活動,我估冇十個都有九個遊戲。我個女話好開心,最刺激係坐係個紅A盆溜滑梯,其次係跳彈床。我覺得呢個安排好好,D女考試完畢,可以盡情地玩!我見到個個都玩到面紅紅,好可愛。
今日係小一至小三,明天是小四至小六。   

各媽咪,
你地咁快有上落車時間o既???
thx~
and~剛睇左內聯網,原來家教會及學校都好重視校車問題,有家長對加價有所意見,校方傾過想校車公司調低加幅但對方唔接受(但無違反合約),亦有家長e-mail有關校車問題,亦已由校長及副校長親自回覆!e-mail內亦有提及同校車公司合約重有一年,或會收集家長對校車的意見!
因家長反映不同意見,部份表明唔搭添啊!而亦有提及家長都希望有校車服務!
而家教會亦反映左會重視校車公司以下問題:
1.        員工的服務態度

2.        服務的質素

3.        最重要是安全

詳細大家入內聯網睇啦,雖然重要挨多一年咁o既校車,但代表學校已收到"家長意見",真係知呢間校車公司有幾好吧,我相信若有機會派問卷調查,個統計結果一定好精彩!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

當年都突然中止舊校車公司的合約, 重新招標啦.  點解現在不能呢? 真係有點不明.      當年仲係大部份家長唔知為什麼要轉校車公司.

不過, 據知都係個別路線做得不好.  同舊校車公司一樣, 有彈有讚.  真係要睇吓好唔好彩.  我好彩遇到好司機及校車ee, 所以都跟住佢地由坐校車變坐街車.  但朋友個女坐同一路線的校車,好似都OK喎. 可能有競爭先有進步.

我當時收到風,舊校車公司做錯一樣嚴重疏忽o既事(係接幼稚園o個邊的)!當時我聽到都覺得好大問題,亦懷疑過係真定假,但到下學期就轉公司嘞,咁我就相信呢個傳聞!
當然,呢件事唔係服務問題好壞咁簡單,只係幸好無出事!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我覺得佢依家比既上車落車時間未可作準, 只可以作參考, 真係要等八月中至尾, d 人confirm 左坐校車d路線至可作準, 所以時間一定有出入. 因為我當年都係咁 !

wtmaggie,
乜琴日有咁多野玩咩 ?   我真係唔知, 亞女淨係話上德育, 要著pe衫 ! :evil: 不過佢都話琴日好玩, 不過就唔知佢玩乜 ?

good morning!

大彤彤 寫道:
wtmaggie,

幼稚園生今日至27/06都會過小學上堂, 囡囡都話好開心, 尤其是過山車.

囡囡都係話好開心,話小息有好多時間比佢地玩.    

紅A盆溜滑梯............咁有創意    考完試等d小朋友係學校玩下, 輕鬆下真係好

坐吾坐校車好呢, 真係諗到頭到爆
‹ 上一主題|下一主題