用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

QQ,Janet,
我已經入咗數喇!
唔該晒兩位!:loveliness:

ok, thanks
原文章由 patBmom 於 07-11-19 23:23 硐表
QQ,Janet,
我已經入咗數喇!

janet,

我已入數(2大2 小), 唔該晒 ~~~

創價K1香薰園 X'MAS PARTY

日期:23 DEC 2007
時間:12:00-16:00(暫定)
地點:粉嶺香薰園燒烤

1. PINk................2A+1C .........將軍澳.....   bbq
2. QQ ................2A+1C+1B.....將軍澳/寶林...bbq
3.ballball411.......2A+1C............沙田.............bbq
4.patBmom........2A+1C...........揸車..............bbq
5.janetngan2......1A+1C...........大角咀...........bbq
6.bb02832.........3A+1C...........將軍澳...........bbq
7. Babie2...........2A+1C+1B......揸車...............bbq
8. swan_lau ......2A+1C............揸車...............盆菜
9. 咕怪媽媽 .... ...2A+1C ......... .將軍澳/坑口.....盆菜
10. Michelmcy ...2A+1C...........將軍澳............盆菜
11. annie926......2A+1C...........荃灣...............bbq
12. sweetman....2A+1C...........青衣...............bbq
13.tracymama....2A+1C..........沙田................盆菜
14. Salina0817....2A+3C .........Tsuen Wan ....BBQ
15.Bosco............2A+1C...........揸車...............BBQ
16.Chloemama...2A+1C ..........深井...............BBQ
17.晴晴媽媽.........1A+1C...........鑽石山............盆菜
18. anthonyma....2A+2C..........荃灣...............BBQ
19. ernestfu........2A+1C............荔枝角............BBQ

qq, janet,

me 2, already 入咗數喇!
pls. check...
many thx. for your kind coordination:)

原文章由 patBmom 於 07-11-19 23:23 硐表
QQ,Janet,
我已經入咗數喇!

swan_lau , Anthonyma: ok ,thanks

我見到校褸寫住"DRY CLEA ONLY", 請問各位真的每次都是乾洗嗎?有冇媽咪試過濕洗,有冇問題?

原文章由 DOROTHYFAN 於 07-11-20 23:41 硐表
我見到校褸寫住"DRY CLEA ONLY", 請問各位真的每次都是乾洗嗎?有冇媽咪試過濕洗,有冇問題?

Hi,
我是濕洗的,但洗衣機功能用"WOOL"便可以
好輕柔的洗,沒變形及走樣...其實校服供應商
話怕濕洗會走樣,所以通常都會寫乾洗的.

醒目開學勳章

我每次都係拎出去乾洗..

原文章由 DOROTHYFAN 於 07-11-20 23:41 硐表

我都係濕洗(用洗衣機,但唔搞好耐)~
早幾日洗完件摟都無走樣 ~

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-11-21 11:20 編輯 ]

通告話要拎環保物料返學, 你地會帶d咩? 紙算唔算? 同埋幾時帶返學校架? 都唔見有日子

yee..什麼通告呀?  我都唔見有的?

原文章由 ballball411 於 07-11-21 16:20 硐表
通告話要拎環保物料返學, 你地會帶d咩? 紙算唔算? 同埋幾時帶返學校架? 都唔見有日子

原文章由 ballball411 於 07-11-21 16:20 硐表

我都想知幾時要交   通告又無寫.  飲完盒裝飲品果d盒又算唔算呢 又或者拎個膠樽返去都唔定.

原文章由 janetngan2 於 07-11-21 11:01 硐表
我都係濕洗(用洗衣機,但唔搞好耐)~
早幾日洗完件摟都無走樣 ~

janet,

我都入咗數喇.  

我想問吓你會唔會將件校褸入面果件背心拎出黎另外洗架   還是一件過咁濕洗呢

我稔稍後會有張通告寫幾時交既~

張通告係16/11派架~
通告第九項寫:環保小先鋒~

原文章由 swan_lau 於 07-11-21 18:45 硐表
yee..什麼通告呀?  我都唔見有的?

唔該晒~
件校摟我係一件過濕洗  
原文章由 Michelmcy 於 07-11-21 21:00 硐表

janet,

我都入咗數喇.  

我想問吓你會唔會將件校褸入面果件背心拎出黎另外洗架   還是一件過咁濕洗呢

原文章由 janetngan2 於 07-11-21 21:28 硐表

Hi,

我係K.2Mami,你喜歡幾時交都得,總之集合
多一些先交,通常是一些用完的盒..厠紙筒等等,
不過我不知K.1要不要帶,因我們K.2,K.3會用來
做美勞,我又未見過K.1做(我們以前K.1是沒有的)

醒目開學勳章

janetngan2,

環保小先鋒應該指k2,k3既同學仔..
但最好係打電話返學校問一問會清楚d..

原文章由 janetngan2 於 07-11-21 21:28 硐表

平時我都有教個仔儲埋啲廢紙飲完啲膠樽等等攞落去環保垃圾桶掉架,
我仲會叫個仔做環保小朋友添呀!

janet, 我呢幾日可能唔得閒去入, 要星期六先過錢比QQ

[ 本文章最後由 ballball411 於 07-11-22 00:57 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題