用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

Re: 宣道幼稚園2007 K1

真係唔該哂OO記同Bevis318   

Bevis318:
咁你個小朋友小一係唔係讀番宣小呀?
另外, 你話: "又或者B仔入佐男校就論盡啲, 無得掹車邊。" 我想問, 點解無得掹車邊呀   

金毛b媽:
我仔仔都係細仔, 今個九月都未到3歲, 但我對佢有信心架, 比佢試吓先; 就算讀多一年k1都好過讀nursery啦, 何況讀得到咪得囉, 試吓啦.. (乃屬個人意見) 其實, e 啲嘢好睇個小朋友本身。

歡樂今宵再會, 各位觀眾.. 晚安   

早晨各位!

晨早起床, 清新開朗, 陽光溫暖, 帶來無限美......jam 返樂媽首歌先.

不過今朝冇太陽播!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

各位早晨呀   

OO記: 早!
你知唔知南豐商業中心16樓4室開倉呀? (我D同事提供的) 所謂有D名牌袋喎, 你可以去望望, 買個比你太太; 不過如果佢係用開LX, GUXXX, PATRXXX COX等等D袋, 你就千其咪去浪費時間啦   

小朋友將會讀宣小, 原因如下
環境熟識, 音樂訓練, 宗教信仰, 價值觀, 派位結果, 家長口諀等都是非常正面
掹車邊是因為大仔入了小學通常都跟住, 不管直資或私校

即係話金毛仔帶唔到金毛妹入喇...沙等男校呀樂媽!

係咪咁師兄?

Bevis318 寫道:
小朋友將會讀宣小, 原因如下
環境熟識, 音樂訓練, 宗教信仰, 價值觀, 派位結果, 家長口諀等都是非常正面
掹車邊是因為大仔入了小學通常都跟住, 不管直資或私校
我是藍的
錯錯錯
我是男的

師兄 (我都學 00記叫你師兄先 )

想問下, 如果大仔入到直資或私校小學, 個妹考, 有無 jetso 易入 d 架    

(幼稚園都未入, 我就諗定小學)   
教育王國以外之相冊連結已被刪除

無人話一定得, 但通常都得, 因填表是會有這一欄的。

OO記:

照睇10年內都唔洗玩疏離住, 你睇Bevis318師兄咁精明的選擇你就知啦 ! 如宣小唔收我地, 我地未食多的羅x

樂媽,
"煎廳"落水呀,唔去喇,問o下你同事有冇"多車&架班娜".
hehe我老婆用"CHAN..努"手袋.

孖仔媽,
孖仔唔捨得我地d孖鞭仔!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

各位媽咪!

請問仲記唔記得宣道幼稚園k1點考??
讀完是否可直升小學??
知唔知道今年幾時派form??

B.rgds
大妹姐

大妹姐你好呀!

1/. 點考? 家長同埋小朋友一齊in嘅, 老師會問小朋友d簡單問題, 如叫咩名, 幾歲等, 跟住再拎d嘢出嚟考佢, 然後同家長傾一陣..

2/. 不是直升小學, 要interview

3/. forgot.. maybe 9月打去問問啦..

OO記:
多車&架班娜.. 係咩嚟架, 或串嚟聽吓啦, 你老婆係咪用緊CHANEL呀, D中文真係睇C人啦   

大妹姐你好呀!

1/. 點考? 家長同埋小朋友一齊in嘅, 老師會問小朋友d簡單問題, 如叫咩名, 幾歲等, 跟住再拎d嘢出嚟考佢, 然後同家長傾一陣..

2/. 不是直升小學, 要interview

3/. forgot.. maybe 9月打去問問啦..

OO記:
多車&架班娜.. 係咩嚟架, 或串嚟聽吓啦, 你老婆係咪用緊CHANEL呀, D中文真係睇C人啦   

媽咪,

你叫我幫人賣ADV(廣告)?
BK鎖我賴你!

(1)"多車&架班娜"真係冇人識?(冇冇冇可能).
已譯音直讀WOO!  自己估多次!  除非你平時都係讀錯喇.
(人地唔係英文音嫁)  轉頭開估!

(2)唔係CHAN...EL阿,幾皮野一個.   深浸CHAN...NEL阿,幾十蚊一個....hehe..玩o下o者玩o下o者!

aquarius828 寫道:

OO記:
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記 寫道:
樂媽,
"煎廳"落水呀,唔去喇,問o下你同事有冇"多車&架班娜".
hehe我老婆用"CHAN..努"手袋.

孖仔媽,
孖仔唔捨得我地d孖鞭仔!

我想問: 有無人知道"多車&架班娜"係咩呀? (揾吓人幫手先     )

JOYCE 可能有機會幫到你!

aquarius828 寫道:
我想問: 有無人知道"多車&架班娜"係咩呀? (揾吓人幫手先     )
我是藍的
錯錯錯
我是男的

樂媽:

"ink 門" -- Dolce & Gab....bana /  D & ......G

玩o下o者!

我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記:
Thanks for your answer!
南豐果度無e些牌子架, 得sisl....ey同United Colors of Benet......ton. 真係好平咋 (不過我睇你都...........    )

各位媽咪!

請問仲記唔記得宣道幼稚園K1點考(考甚麼?)??
讀完是否可直升小學??
知唔知何時派form??

B.rgds
大妹姐
‹ 上一主題|下一主題