用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 [複製鏈接]

原來第一日係hall坐我隔離嗰個mami係你呀, 放學嗰陣係街口又見到你添, 估唔到連你都認得我呀   我個仔真係好易認, 係咪好naughty呢, 佢冇時停架 第二日我又見你唔到喎, 可能掛住影相, 爸爸算半pro啦, 部相機就應該pro啲

原文章由 taifiona 於 07-9-2 22:05 硐表
pandacat_bb ,

I met you two days la ...Your kids are very beautiful and
cute. Actually I just seat next to you at the first day of semiar. (Fat c9)... and Horace eye on me

In the 2nd day, I m ...

咪就係囉, 你地變咗做神秘人添 激死

原文章由 monkey妹 於 07-9-2 22:19 硐表
pandacat_bb,

taifiona 同我見到你, 都知你係 pandacat_bb, 但你又唔知我地係邊個 好神秘呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

我怕醜嘛
好呀約出黎茶聚 等我攪攪佢先
原文章由 pandacat_bb 於 07-9-3 00:16 硐表
衰鬼, 肯定係我又唔叫我, 我嬲呀~~

茶聚就搵個星期六啦, 我anytime都得既 :D

...
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 koko39 於 07-9-2 12:48 硐表
我都會自己接放學,不過係唔係下星期成個星期都係跟小學車放學架?仲有放學係唔係10.45分? 我仲係有小小亂因為自已冇開家長會,爸爸又講得好唔肯定..

校長話只係星期一至三會有小學跟車走.

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位,

囡囡今日返學搭校車十分順利(TOUCHWOOD), 可能佢係最後一個上車啦, 見到有咁多小朋友係車上, 而且落車又係第一個, 所以無問題 .

小插曲 : 留低左個濕手巾盒係學校. (點解老師無唯以 )

醒目開學勳章 貢獻勳章

Florence,

妳好D未呀? 有無去睇醫生, 小心唔好傳俾Haili.

剛致電囡囡, 我問佢見唔見到haili, 佢話見, 咁我話有無同姐姐一齊坐, 佢話無.

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-9-3 12:09 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我個百厭妹自己搭校車都ok呀 我有打比跟車姐姐問左呀囡情況佢話ok, 佢話教左d小朋友認2字, 放學時要去排2號車線, 跟住我即刻驚呀囡真係排2號線, 因佢要搭1號線去婆婆屋企架, 我即刻打比1號線車個司機哥哥, 記住捉我個百厭妹上車, 好彩司機哥哥好好人, 話一定會留意我個百厭妹有無上車 真係 good good good

原文章由 kylie_mom 於 07-9-3 11:58 硐表
囡囡今日返學搭校車十分順利(TOUCHWOOD), 可能佢係最後一個上車啦, 見到有咁多小朋友係車上, 而且落車又係第一個, 所以無問題 .

都唔係好曳!我話靚仔就真。第二日走的時侯,我都見到你哋。你個女都望住我。

原文章由 pandacat_bb 於 07-9-3 00:22 硐表
原來第一日係hall坐我隔離嗰個mami係你呀, 放學嗰陣係街口又見到你添, 估唔到連你都認得我呀   我個仔真係好易認, 係咪好naughty呢, 佢冇時停架 第二日我又見你唔到喎, 可能掛住影相, 爸爸算半pro啦, 部相機就 ...

FlorenceChan

I didn't see the logo on the table, how can I know her group?

原文章由 FlorenceChan 於 07-8-31 22:21 硐表

ChioMaMa,

me 2 happy happy toooooooo
Ms Chow asked me The Rabbit group for Heili (Melody's logo has been marked on the table.) So which logo mark her table le ....?  http://pics.taobao.com/wangwang ...

taifiona,

Thank you for your remind.  My daugther was sitting on the group of Kelobi (frog).    I remember Hayley was sitting beside her.

Dear All,

My daugther gets a school bus by herself today, it looks okay.

原文章由 taifiona 於 07-9-1 01:02 硐表
ChoiMaMa,

I saw Wing Wing sit at the group in the middle of classroom .But I forget which group

I know there are 4 groups:Dog(Punding), Rabbit(Melody),Kelobi(Frog) and Dolaemo.

Actually  ...

[ 本文章最後由 ChioMaMa 於 07-9-3 13:00 編輯 ]

first day school bus

今日校車
(
我指街車) 非常亂, 麻麻由朝跟到放學就好小小, Wing Wing (ChioMaMa's daughter)同我個女等人接,  如果小D定力同落雨都唔知點算!

原文章由 ChioMaMa 於 07-9-3 12:52 硐表
taifiona,

Thank you for your remind.  My daugther was sitting on the group of Kelobi (frog).    I remember Hayley was sitting beside her.

Dear All,

My daugther gets a school bus by herself t ...

茶聚就靠晒你啦

原文章由 monkey妹 於 07-9-3 10:38 硐表
我怕醜嘛
好呀約出黎茶聚 等我攪攪佢先

我囡囡上車都ok, 係第二個站, 有一個小朋友坐係車度, 初初我地扶佢上車嗰陣, 囡囡見我地冇上車, 個樣即刻有啲驚驚地, 我即刻話"有小朋友等你喎, 不如一齊坐啦", 然後佢就好開心咁say goodbye啦

濕毛巾盒會唔會放咗係書包大嗰格, 因為我原本係放係旁邊細格嗰度, 接佢放學嗰陣見唔到, 原來放咗入大嗰格度 :idea:

原文章由 kylie_mom 於 07-9-3 11:58 硐表
各位,

小插曲 : 留低左個濕手巾盒係學校. (點解老師無唯以 ) ...

[ 本文章最後由 pandacat_bb 於 07-9-3 15:10 編輯 ]

多謝你讚佢靚仔呀 乜原來我囡囡見到你, 我冇留意添, 等monkey妹攪個茶聚, 大家出黎見見啦

原文章由 taifiona 於 07-9-3 12:19 硐表
都唔係好曳!我話靚仔就真。第二日走的時侯,我都見到你哋。你個女都望住我。

醒目開學勳章 貢獻勳章

真係太好啦, 每個小朋友都能順利過渡第一次沒有mama在身邊陪伴搭車的時間.  我地既小朋友已經開始成長. 回想以往種種事真的能嗤一聲笑出來, 往後還有漫漫長路, 但願他們能一一克服. (sorry, 突然有d感慨!!)

醒目開學勳章 貢獻勳章

DEL....................

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-9-3 15:47 編輯 ]

Hayley04,

Hayley麻麻由朝跟到放學, 應該好D, 知唔知Wing Wing等校車情況 Wing Wing 遲了10分鐘到家  至於今日情況普遍是混亂, 因為太多小學校巴, 以致阻慢了上落車的時間

原文章由 Hayley04 於 07-9-3 13:29 硐表
今日校車
(我指街車) 非常亂, 麻麻由朝跟到放學就好小小, Wing Wing (ChioMaMa's daughter)同我個女等人接,  如果小D定力同落雨都唔知點算!

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位媽咪同囡囡,

唔知大家9月22號(sat)得唔得閒出黎飲個茶食個飽 地點暫定美心(新世紀廣場), 時間12點, 如有mami要返工又想join, 唔緊要我地唔介意食住等你地架 大約飲茶到2點左右, 再落去平台 playground 比小朋友玩下, 等我地再繼續八 所以遲出黎嘅可以2點左右去平台再join我地, 如有更好提議不仿再提出

9月22號(sat)12:00pm茶聚報名(因要訂位請寫埋人數)
monkey妹 + Corliss (幼信班) - 2位
florencechan + Haili (幼仁班) - 2位
Haulammama + 琳琳 (幼望班) + 工人姐姐 - 3位

9月22號(sat)2:00pm平台會合

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-9-3 22:18 編輯 ]

monkey,

Count me in :loveliness: But I will go around 2 pm something:(
Cos Zoe attend piano class.

9月22號(sat)12:00pm茶聚報名(因要訂位請寫埋人數)
monkey妹 + Corliss (幼信班) - 2位
florencechan + Haili (幼仁班) - 2位
taifiona+Zoe(幼仁班) - 3位

9月22號(sat)2:00pm平台會合

原文章由 monkey妹 於 07-9-3 17:33 硐表
各位媽咪同囡囡,

唔知大家9月22號(sat)得唔得閒出黎飲個茶食個飽 地點暫定美心(新世紀廣場), 時間12點, 如有mami要返工又想join, 唔緊要我地唔介意食住等你地架 大約飲茶到2點左右, 再落去平台 playgrou ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

ok no problem see you at 2pm   
原文章由 taifiona 於 07-9-3 22:09 硐表
monkey,
Count me in :loveliness: But I will go around 2 pm something:(
Cos Zoe attend piano class.
‹ 上一主題|下一主題