用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~ ...
樓主: max1116
go

新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~   [複製鏈接]

引用:update下先,而家係到有報喜既新生家長有我

原帖由 ynit 於 12-05-12 發表
update下先,而家係到有報喜既新生家長有我,bb   

你好呀!Ynit及其他媽咪,初來報導請多多指教

dadabb2009 發表於 12-5-12 07:01
不過無iphone 果個咁好用, 唔可以直接switch去某一頁

我有hellomickey講果個問題, 呢樹有92頁, 有排"篤"

你由iphone轉note?

dadabb2009 發表於 12-5-12 06:42
323, 你點呀! 返工未呀!
My son 轉眼已6mths,  湊兩個超tired!

我返左成個月喇, 每晚瞓得3-4個鐘, 好攰.

我女都就黎4個月, 真係快呀, 唔再係newborn咁既樣, 唔大又驚, 大得快又好唔捨得!

aralelo 發表於 12-5-12 11:18
Edu-kingdom apps...yeah!!

我地呢d"三宋"人終於等到

KaHeiBaBa 發表於 12-5-12 12:10
唔好意思,會盡快搞掂,不過真係唔敢亂開期票,sorry !!

真係唔緊要呀, 搵唔搵你我都要"C"掂架喇, 無問題, 你照顧好自己先

Quote:dadabb2009+發表於+12-5-12+07:01+不

原帖由 323 於 12-05-12 發表
我有hellomickey講果個問題, 呢樹有92頁, 有排"篤"

你由iphone轉note?
係啦, 有排上篤! iphone 可以直接switch去某頁, 方便好多!

Quote:dadabb2009+發表於+12-5-12+06:42+32

原帖由 323 於 12-05-12 發表
我返左成個月喇, 每晚瞓得3-4個鐘, 好攰.

我女都就黎4個月, 真係快呀, 唔再係newborn咁既樣, 唔大又驚,  ...
我好少少, 有5個鐘, 哈, 已習慣! 只係有時開會黑眼瞓, 要meet自己

引用:update下先,而家係到有報喜既新生家長有我

原帖由 ynit 於 12-05-12 發表
update下先,而家係到有報喜既新生家長有我,bb   

26/5當日,會有大約54個家長,我哋點先可以同大家相認呢?

I suspect there will be closed to 100 parents there that day - both Mum & Dad...

Not answering fayleung's question though...

請問知唔知下學期N1插班生幾時通知吖?大約有幾多個位吖?

dadabb2009 發表於 12-5-12 22:07
我好少少, 有5個鐘, 哈, 已習慣! 只係有時開會黑眼瞓, 要meet自己

meet自己咁慘? 我日日返工都呆呆地, 完全唔知自己做乜.

你仔仔早唔早瞓? 我女成12點幾先瞓, 佢瞓左我再要執下野, 話咁快就兩點...

Jeromeyy 發表於 12-5-15 08:43
請問知唔知下學期N1插班生幾時通知吖?大約有幾多個位吖?

N1有插班? 呢幾年都唔覺, 反而N2就有

貢獻勳章

323 發表於 12-5-16 01:08
meet自己咁慘? 我日日返工都呆呆地, 完全唔知自己做乜.

你仔仔早唔早瞓? 我女成12點幾先瞓, 佢瞓左我再要 ...

我重慘,話咁快就六點,要準備阿女返學。
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

323 發表於 12-5-16 01:11
N1有插班? 呢幾年都唔覺, 反而N2就有

KaHei 當年N1下學期返學嘅唔係插班,係年紀較細嘅同學,學校建議佢哋遲幾個月先返學。

反而 N2 就有,N3 都有。
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

323 發表於 12-5-12 13:53
真係唔緊要呀, 搵唔搵你我都要"C"掂架喇, 無問題, 你照顧好自己先

其實我早排曾經嘗試過用手機向妳回覆,點知答咗上半part之後,所有打好嘅字,突然間全部人間蒸發,所以 .......

其實我都係分享 KaHei 當年嘅經驗,最重要都係要睇你嘅諗法、預算。下半 part 相信你都"C"掂咗,預祝成功,加油呀 !!

咁請問下學期開學N1班大約幾時通知架?Thx

Congratsss 各位, 而家輪到我開始要努力啦, 希望明年呢個時候都收到good news.
另外我想問一問N1 下學期既插班生, 係唔係指細b  即係 Oct -Dec 出世個d ??

請問N1 所謂果D下學期既插班生會唔會有OFFER 出架?

如前輩所說,N1應該係冇插班既,只係一些年紀較細既遲一點開課或正式上課(這些學生都是一早已有offer,並不是插班生),當然如果有人退學另作別論,但一般而言,沒有中途call N1插班既通知,如有誤說請前輩作出修正

aralelo  agreed + support!!  發表於 12-5-22 13:34

貢獻勳章

Dada1115 發表於 12-5-17 15:26
Congratsss 各位, 而家輪到我開始要努力啦, 希望明年呢個時候都收到good news.
另外我想問一問N1 下學期既 ...

細 B = Aug - Sep, not Oct -Dec
‹ 上一主題|下一主題