用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2008-2009 Kent Road K1C 同學仔
樓主: keroro_him
go

2008-2009 Kent Road K1C 同學仔 [複製鏈接]

Hi Wen,
係ar, 我會考慮多2日 先決定, 不過由於 H1N1, 學禮的tomlee jmc course 又停 2 weeks, 20/6 妹妹的N1預備班又cancelled, 突然d小朋友好似冇晒活動咁
原帖由 wenwenlou 於 09-6-12 00:56 發表
Hi Candy,

15.6 先決定都未遲啦, 吾駛咁煩惱既!

原帖由 wasyinyin 於 09-6-12 09:09 發表
係呀. d煲tie歪哂.

我見Ryan好似好落寞咁. Brandon話因為d草好拮. 另外有無見有張相Brandon差腰. 樣惡惡地? 佢話差腰靚d. 實情佢o個日一路影一路肚痛. 唔多想影. 最後我要接走佢.

發覺d女同學大多好似 ...

wasyinyin
Brandon比我感覺幾時都要型仔至得,好攪笑影班相得佢差腰。

Uncle Sam
放完假未呢? 好忙嗎?唔見上嚟chat chat。

Angela
我支公都唔認得亞妹,因面仔真是腫腫地。

Hi Angela,

小小腫啦, 吾覺既,都仍然又靚又可愛!

Hi Candy, Crystal & Angela,

你地就好啦, 都有個小公主, 可以幫佢扮下靚, 真開心!

wenwenlou

原帖由 CrystalSo 於 09-6-12 22:39 發表

wasyinyin
Brandon比我感覺幾時都要型仔至得,好攪笑影班相得佢差腰。

Uncle Sam

Angela
我支公都唔認得亞妹,因面仔真是腫腫地。 ...

Crystal

保母放假,我放了兩星期假照顧子謙及弟弟,仲辛苦過返工,子睿又出玫瑰疹,燒到103.8,日日好似隻樹熊咁,過海睇咗兩次醫生,現在才好少少,所以先可以上去傾吓。

我哋一家都會去同學仔生日會,到時見!

Uncle Sam

原帖由 CrystalSo 於 09-6-12 22:39 發表

wasyinyin

Uncle Sam

Angela
我支公都唔認得亞妹,因面仔真是腫腫地。 ...

Uncle Sam
好佩服你地呀單人(你或Joanne)匹馬可攪點兩個,保母回來要好好休息下。而你地點樣取功課呢??

星期六再啦

Hi All,
我哋都報咗名去 Jeff 生日會,到時見

Hi Uncle Sam,
冇錯,照顧小朋友絕對係辛苦過返工好多,所以就算有機會,我都未必有勇氣去做個全職媽媽,再加上子謙弟弟發燒,咁就會更加忙過不停了,你哋要加油 ar
原帖由 keroro_him 於 09-6-13 19:09 發表
Crystal

保母放假,我放了兩星期假照顧子謙及弟弟,仲辛苦過返工,子睿又出玫瑰疹,燒到103.8,日日好似隻樹熊咁,過海睇咗兩次醫生,現在才好少少,所以先可以上去傾吓。

我哋一家都會去同學仔生日會,到時見!

Uncle Sam

...

Hi all,

班相數只得31人. 但Brandon話Alison係32號. 咁即係應該有32個小朋友. 我問邊個同學仔無影? 數數o下原來係林浩緩.

Uncle Sam,

努力d. 湊小朋友特別病咗嘅係好辛苦.

仲有一樣. 子謙其中一張功課夾了比Brandon. o個張應該係停課前嘅填色功課. 駛唔駛寄返比子謙? 可以pm地址比我

Hi all,

份功課有d中文字好似之前無教又無寫過. 仲好深添. Brandon一見已經話唔識呀. 好深呀. 叫我好似老師咁同佢一齊揸住枝筆頂去寫. 燈, 鴨, 眼同鼻字一d都寫唔倒.

Hi wasyinyin,
係唔係講緊 page 1 ar? 因為個標題係"畫畫看",所以我以為係畫圖 only, 冇叫學禮寫字 ar  
原帖由 wasyinyin 於 09-6-16 17:13 發表
Hi all,

份功課有d中文字好似之前無教又無寫過. 仲好深添. Brandon一見已經話唔識呀. 好深呀. 叫我好似老師咁同佢一齊揸住枝筆頂去寫. 燈, 鴨, 眼同鼻字一d都寫唔倒. ...

Hi Candy,

幣. 係喎. 你講完我先醒起. 原來d指示係畫畫看.  明明第一次收到功課睇過d指示. 到做時又習慣咗之前d模式. Brandon係咁寫. 寫到唔識就同佢一齊寫. 唯有要擦過哂.

原帖由 candypoon 於 09-6-16 22:15 發表
係唔係講緊 page 1 ar? 因為個標題係"畫畫看",所以我以為係畫圖 only, 冇叫學禮寫字 ar  

我都有同樣問題,等我明天打電話返學問吓,再話比你哋知

Uncle Sam

原帖由 wasyinyin 於 09-6-16 22:41 發表
Hi Candy,

幣. 係喎. 你講完我先醒起. 原來d指示係畫畫看.  明明第一次收到功課睇過d指示. 到做時又習慣咗之前d模式. Brandon係咁寫. 寫到唔識就同佢一齊寫. 唯有要擦過哂.

...

Hi all,

吾係畫圖咩
我見阿囝係咁畫,係咁畫, 畫得好快喎

原帖由 candypoon 於 09-6-16 22:15 發表

今日同Miss Chong 傾過,p10 畫畫看只需畫圖不需寫字,另外學校有兩本暑期功課給小朋友,家長遲D會收到學校通知領取。

Uncle Sam

原帖由 wenwenlou 於 09-6-17 09:12 發表
Hi all,

吾係畫圖咩
我見阿囝係咁畫,係咁畫, 畫得好快喎

Uncle Sam
你終於歸隊報料la

Hi all,

我又無諗過要寫字喎, 佢地都未識寫咁深0既字

姐姐投訴話智恩無心機做功課, 因為哥哥係到同佢玩, 兩個咪成日係到掛住玩, 就黎乜都唔得晒啦

睇怕復課無望, 中學都就黎要停課, 亞仔仲有一半科目未考, 放完假乜都唔記得啦, 都唔知點算....

原帖由 keroro_him 於 09-6-17 14:10 發表
今日同Miss Chong 傾過,p10 畫畫看只需畫圖不需寫字,另外學校有兩本暑期功課給小朋友,家長遲D會收到學校通知領取。

Uncle Sam

各位,
之前有冇整過心思心意郵票 ar? post office 通知我剛出了09版本的,我見最新版本,一版上只有12 stamps,每個 stamp 就大個好多,另外放合成相的空位亦比以前的版本大,相當唔錯,唔知大家有冇興趣為 K1C 的同學整一版心思心意郵票呢?
參考網址
http://www.hongkongpoststamps.com/chi/stamps/heartwarming_stamps/index.htm

Hi Candy,

好介紹

原帖由 candypoon 於 09-6-18 12:43 發表
各位,
之前有冇整過心思心意郵票 ar? post office 通知我剛出了09版本的,我見最新版本,一版上只有12 stamps,每個 stamp 就大個好多,另外放合成相的空位亦比以前的版本大,相當唔錯,唔知大家有冇興趣為 K1C 的同學整一 ...

Hi Wen,
你之前有冇整過心思心意郵票 ar?
我好希望攪得成, 真係很高興可以認識倒大家,大家都可以留吓念
原帖由 wenwenlou 於 09-6-18 13:07 發表
Hi Candy,

好介紹

‹ 上一主題|下一主題