用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2008-2009 Kent Road K1C 同學仔
樓主: keroro_him
go

2008-2009 Kent Road K1C 同學仔 [複製鏈接]

hi crystal,

我成日反學校, 好多野都知,
你地d小朋友都會同我打招呼架!
每位都好有禮貌!

原帖由 CrystalSo 於 09-6-10 17:35 發表
Sunny
搵你收風真一流,連Ms Chong去你都知

Hi All,

謝謝大家的關心跟祝福。Alison都會參加Jeff的生日會。佢終於有機會同大家一起玩了。佢從昨日到今天都超級興奮!

Hi candypoon,
今天Alison話學禮有返學啦!已經好多了。保重呀!

葩葩

都會參加希望到時見到大家

葩葩媽媽
原帖由 bears 於 09-6-10 21:23 發表
Hi All,

謝謝大家的關心跟祝福。Alison都會參加Jeff的生日會。佢終於有機會同大家一起玩了。佢從昨日到今天都超級興奮!

Hi candypoon,
今天Alison話學禮有返學啦!已經好多了。保重呀! ...

Hi all,

我今朝打左電話畀Jeff 媽咪 confirm 20.6 會去生日會啦!

wenwenlou

當局宣布,小學幼稚園明起停課兩周。而聖保祿學校再有11名學生確診感染H1N1甲型流感。

回覆 1# candypoon 的文章

Yes, I also learnt that no school class for 2 weeks.

By the way, Isaac will also join Jeff's birthday party, see you all there!

各位,
"教育局長孫明揚呼籲,在停課期間,家長不應帶學生到人多聚集地方,例如補習社或人多的遊樂場"
咁生日會算唔算"人多聚集"呢? 唉,都唔知去唔去好 la
原帖由 June05_Mami 於 09-6-11 13:59 發表
Yes, I also learnt that no school class for 2 weeks.

By the way, Isaac will also join Jeff's birthday party, see you all there!

K1C 班相 - 她便是蝴蝶小姐?

各位,

吾知有冇家長知道前面數上第二行,坐在智恩隔離及柏言前面的那一位女同學是誰呢

wenwenlou

Hi Candy,

15.6 先決定都未遲啦, 吾駛咁煩惱既!

原帖由 candypoon 於 09-6-11 15:24 發表
各位,
"教育局長孫明揚呼籲,在停課期間,家長不應帶學生到人多聚集地方,例如補習社或人多的遊樂場"
咁生日會算唔算"人多聚集"呢? 唉,都唔知去唔去好 la
...

原帖由 wenwenlou 於 09-6-12 00:51 發表
各位,

吾知有冇家長知道前面數上第二行,坐在智恩隔離及柏言前面的那一位女同學是誰呢

wenwenlou

Wen
點解只問個位同學呢??我見到班相先覺我們一班常出來玩是小圈子 ,咁要籍生日會找多些朋友仔以後一齊玩先得,有些家長都不知有這平台可交流。
留意到有同學的領帶 ?? 唔知以為剛瞓醒
有咩活動安排比小朋友呢?真令人苦悶

劉思雨(音).

接放學間中都見思雨. 佢係一個乖孩子. 時時主動打招呼

原帖由 wenwenlou 於 09-6-12 00:51 發表
各位,

wenwenlou

係呀. d煲tie歪哂.

我見Ryan好似好落寞咁. Brandon話因為d草好拮. 另外有無見有張相Brandon差腰. 樣惡惡地? 佢話差腰靚d. 實情佢o個日一路影一路肚痛. 唔多想影. 最後我要接走佢.

發覺d女同學大多好似幾高同幾成熟. 相對男孩子真係細路少少. 不過真係好開心. 終於知道哂所有同學. 平時只聽過d名. 聞名不如見相.

原帖由 CrystalSo 於 09-6-12 08:55 發表

Wen
點解只問個位同學呢??我見到班相先覺我們一班常出來玩是小圈子 ,咁要籍生日會找多些朋友仔以後一齊玩先得,有些家長都不知有這平台可交流。
有咩活動安排 ...

Crystal

你去生日會時記住宣傳一o下bk先得.

原帖由 CrystalSo 於 09-6-12 08:55 發表

Wen
有咩活動安排 ...

Hi Crystal & Brandon Ma,

全班同學仔既名阿囝都識講, 唯獨是劉雨思..佢話佢吾識佢 因為好奇囉, 所以咪更加想知....哈哈

係呀女同學真係比較高, 不過學禮都好高喎

依家應該冇咩活動可以攪, 最多只可以去下郊外玩下炸....

Wen
有咩活動安排 ...

Dear All

Any Mama receive Ms Cheong's phone. To pick up home work?? My friend's son is read to Doreset road that side with the phone ask her to take the homework la

Susanna
葩葩媽咪

原帖由 wenwenlou 於 09-6-12 09:35 發表

全班同學仔既名阿囝都識講, 唯獨是劉雨思..佢話佢吾識佢 因為好奇囉, 所以咪更加想知....哈哈

依家應該冇咩活動可 ...

hi all,

半個鐘頭先收到Miss Chong電話, 佢話下星期一係校車站取功課, 家長就要交一個回郵信封給老師.

原帖由 Suchoy 於 09-6-12 10:45 發表
Dear All

Any Mama receive Ms Cheong's phone. To pick up home work?? My friend's son is read to Doreset road that side with the phone ask her to take the homework la

Susanna
葩葩媽咪

Hi Wen,

柏言都係一個同學仔唔知咩名, 問智恩佢好多都唔咩名, 剩係識我地玩開個幾個, 做咗一年同學仔都唔知人地咩名, 問你死咪

Hi all,

智恩影班相個日就係比隻衰蚊咬到豬頭咁, 夜晚開冷氣訓, 唔知有隻蚊躲起來, 成晚我個囡就.....(偎飽咗隻衰蚊), 一隻眼咬到腫起咗, 手腳都比咬(已經著咗長衫長褲)  問亞囡點解唔笑又dup低頭, 佢話好曬喎 , 見其他小朋友啲表情真搞笑, 最可愛係葩葩, 成日見佢笑咪咪

原帖由 wenwenlou 於 09-6-12 09:35 發表

依家應該冇咩活動可 ...

Hi

I haven't see the photo. It is because she is in grandma's home.

I recevie Ms. Cheong's phone to take homework and prepare the envelope.

Susanna
葩葩媽咪

原帖由 2個BB的媽媽 於 09-6-12 11:24 發表
Hi Wen,

柏言都係一個同學仔唔知咩名, 問智恩佢好多都唔咩名, 剩係識我地玩開個幾個, 做咗一年同學仔都唔知人地咩名, 問你死咪

Hi all,

智恩影班相個日就係比隻衰蚊咬到豬頭咁, 夜晚開冷氣 ...

Hi Suchoy & Angela,

係呀要帶回郵信封不過吾知用來做咩呢?

Miss Chong 話如果真係復課, 2/7 生日會吾會取消 , 同埋會派埋成績表.................3-4/7 先見家長!

原帖由 Suchoy 於 09-6-12 13:09 發表
Hi

I haven't see the photo. It is because she is in grandma's home.

I recevie Ms. Cheong's phone to take homework and prepare the envelope.

Susanna
葩葩媽咪

I think the evelope to notice that back to school or not?

原帖由 wenwenlou 於 09-6-12 13:27 發表
Hi Suchoy & Angela,

係呀要帶回郵信封不過吾知用來做咩呢?

Miss Chong 話如果真係復課, 2/7 生日會吾會取消 , 同埋會派埋成績表.................3-4/7 先見家長!

...
‹ 上一主題|下一主題