用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

Re: 宣道幼稚園2007 K1

"GUTEN MORGEN!"

Bevis318師兄:
唔該晒你太座,你囝囝及你的"NET"資料.

aquarius828:
我走左去為大家兩三年後攞料你信唔信?! 去做狗仔隊刮o下o的升小o既料!  今明兩晚去你o個頭放料俾你.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

第日送禮俾你地要考多d心思.
係咪要咁?
大孖like hello kitty? 細孖like hello mimi?
大孖like kenono?  細孖like tamama?

定咁?
TWINS 姐姐d野? (外國唔G有冇)

[quote]
BOYSTWINSBB 寫道:
各位早晨:

OO記都似去旅行, 可能返黎我地會收到手信, 如紫菜, 豬肉鬆, 椰殼手工藝品, 白之戀人朱古力, 巴黎鐵塔鎖匙扣, 瑞士軍力.......               

[quote]
aquarius828 寫道:
   早晨呀各位

唔知OO記係唔係去
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記:
你講嘅嘢我信架, 你咪點我呀, 唔係我會好慘架   

大孖like hello kitty? 細孖like hello mimi?
大孖like kenono? 細孖like tamama?

hello kitty 係佢呀媽鍾意姐   
佢地近期鍾意"晶晶", 有本故事書講晶晶小女孩的良好行為, 係晶晶出版社, 你地有冇睇過呀! 晚晚問佢地今晚要講咩故事呀 ! 兩個都係要晶晶, 我睡著都識講晶晶   

BOYSTWINSBB:
我無睇過晶晶呀..
我仔仔就成日叫我講個---牧羊人嘅故事(基督教嘅故事書), 講耶穌就係果個好好嘅牧羊人架.. 佢好鍾意聽架, 連佢自己都識得講啦.. 仲要晚晚聽完又聽, 佢唔厭架, 我成日話講其他D, 佢都係話要聽E個..

其實我都要多的同佢地講耶穌故事, 如果唔係將來上聖經堂時就一舊雲, 唔係, 係兩舊雲  

[quote]
我無睇過晶晶呀..
我仔仔就成日叫我講個---牧羊人

不過, 仔仔會問我一個問題: 耶穌係邊度架?

如果係你哋, 你哋會點答呀?

你幫人賣adv.
咁如果女仔可能鍾意聽丁丁.

大孖like kenono? 細孖like tamama?

hello kitty 係佢呀媽鍾意姐   
佢地近期鍾意"晶晶", 有本故事書講晶晶小女孩的良好行為, 係晶晶出版社, 你地有冇睇過呀! 晚晚問佢地今晚要講咩故事呀 ! 兩個都係要晶晶, 我睡著都識講晶晶   
我是藍的
錯錯錯
我是男的

BOYSTWINSBB

晶晶係咩黎架, 我未聽過喎
教育王國以外之相冊連結已被刪除

晶晶教育出版社創辦人──趙鈞鴻博士已被大眾公認為「倡導香港優質幼兒教育的先驅」,趙鈞鴻博士多年來所獲榮譽及獎項無數,就是事實的見證。趙鈞鴻博士六十年代在香港首推活動教學,一九八四年創辦啟思幼稚園,現任多所幼稚園、小學的校長、校監....  

http://www.crystal-edu.com/resource/book_resource/ching/book3.pdf
睇完晶晶你地就知我對仔點解咁鍾意佢.  
金毛B媽 寫道:
BOYSTWINSBB

晶晶係咩黎架, 我未聽過喎

好遠好遠

[quote]
Bevis & grakong:

我已前睇開上環"吉叔", 電話25458822, 係好多人睇, 要8:30開始打電話取籌, 通常十五分鐘後已經無籌, 去到都要等個半至兩個鐘, 一係就唔知幾點在門口排隊等佢開門, 那段時間不知幾辛苦, 長途跋涉, 中環又時常塞車, 睇一次中醫差唔多全日節目, 想起都想    

BoystwinsBB:

Thank you! 咁唔好攪我啦... 咁煩. 我女女睇緊果個西醫..又係等到死死下. 去睇醫生起碼occupied 你最少半日時間, 所以我真係好怕等...Anyway.. Thankyou for let me know! :

你會答: 好遠好遠.. 你知唔知我媽咪(即仔仔叫阿婆啦)答佢咩呀? 阿婆話: 無處不在呀! 我心諗, 仔仔點會明呢!  

Grakong:
其實, 我都好怕係咁等, 有時book咗時間, 都係要得..

我個女間西醫..book 左時間, 搵人去報左到.都仲要等3個鐘呀......

你會答: 好遠好遠.. 你知唔知我媽咪(即仔仔叫阿婆啦)答佢咩呀? 阿婆話: 無處不在呀! 我心諗, 仔仔點會明呢!  

Grakong:
其實, 我都好怕係咁等, 有時book咗時間, 都係要得..

grakong:
我果個都係等個o鐘, 你果個係唔係d好出名嘅兒科醫生嚟架, 都幾誇張喎..

各位早晨:

各位早晨呀   

你張相好攪鬼呀! 但可以提高士氣       

"GUTEN MORGEN!"

aquarius828:

神的存在問題的確好玄.  冇model answer.
對小朋友講無處不在都幾好吖,順便好似同佢玩"blue之"咁:
o係你個心入面"之",o係你個左面格肋底道"之",右面格肋底道"之",o係你個"patpat"道"之",o係爸爸個.....道....o係媽媽個.....道....,都幾好玩.  唔會俾人話褻凟神靈卦.

原來女仔都係鍾意"晶晶"多過"丁丁".
我是藍的
錯錯錯
我是男的

食完lunch返嚟啦.. 跟住又坐, 攪到個肚腩大哂添, 就嚟人哋以為我又有咗添    我想問吓有咩運動係減肚腩架
‹ 上一主題|下一主題