用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 [複製鏈接]

ChoiMaMa,

我囡囡好似係"仁班",
I'm not sure la......but the quality of uniform is good....

原文章由 ChioMaMa 於 07-8-25 11:45 硐表
我囡囡好似係"仁班", 但唔知係唔係, 未聽過有仁班

信班

My daughter, Hayley, seems to be 信班.

Hayley father

原文章由 monkey妹 於 07-8-25 01:44 硐表
koko39 & pandacat_bb,

我都睇到我個百厭妹係幼信班, 同你地囡囡一班呀

[/quote]

重有3日就返學嘞, 知唔知第1日返學除要著運動衫重要帶啲咩呀

請問各位家長,校車是否在九月三日那天才開始???並想知家長頭兩天可否隨小朋友一起乘車回校?因我還未收到校車方面安排。:-| :-| :-|

校車是否在九月三日那天才開始

I think so.

原文章由 CHARLES2007 於 07-8-26 15:24 硐表
請問各位家長,校車是否在九月三日那天才開始???並想知家長頭兩天可否隨小朋友一起乘車回校?因我還未收到校車方面安排。:-| :-| :-|

想問吓大家30/8放學有無興趣一齊去世紀+ 遊樂場玩一陣呢:loveliness: ?

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都想但唔得囉 我只請左半日假同百厭妹返第一日學, 下午要返工呀, 我D大假已經負緊數啦
原文章由 FlorenceChan 於 07-8-26 22:55 硐表
想問吓大家30/8放學有無興趣一齊去世紀+ 遊樂場玩一陣呢:loveliness: ?
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

我都想知~雖然囡囡依家日日講佢自己坐校車返學唔使我,但我都係唔放心~~所以都有唸住開頭幾日坐車跟住架校車睇睇,如果校車有咁既安排就好囉~

原文章由 CHARLES2007 於 07-8-26 15:24 硐表

因校車方面尚未聯絡我,所以還未清楚可否隨車回校?想知其他家長有沒有問過此問題???:-| :-| :-|

原文章由 koko39 於 07-8-26 23:52 硐表
我都想知~雖然囡囡依家日日講佢自己坐校車返學唔使我,但我都係唔放心~~所以都有唸住開頭幾日坐車跟住架校車睇睇,如果校車有咁既安排就好囉~

相片規格

剛才打電話去學校問咗,佢話相片呎吋為 1.5" x 2" , 背景為藍色或白色。如果大家想自已同囡囡影相,可以作為參考。

各位星期四見啦!

醒目開學勳章 貢獻勳章

hello各位好,

幾日無入o黎, 原本係bookmark條link死左, 今日出post問人先知

校車是在九月三日那天才開始
3-7/09/07 放學時間 10:45
10正式上學
我個女係幼信班有無人同班ar..
上車定左 如果司機同你地定上車點你地一定要()自己小朋友唔好比司機安排你地.. 我個個叫我去另一個上車位, 個度好天晒落雨無得避, 我屋企下面(同佢好近幾個車位) 有商場ar 車一定路過好多小朋友都係個度上車.. 佢叫行小小() 我老公聽到即發火..佢之前講明我屋企下面上車, 而家又5.. 個司機聽到我c6講即發火 ok ! 不過下車個位司機仲未搵我….?

[ 本文章最後由 kylam100 於 07-8-27 12:16 編輯 ]
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 phoebekk 於 07-8-26 14:23 硐表

重有3日就返學嘞, 知唔知第1日返學除要著運動衫重要帶啲咩呀

我會帶個file袋去裝野(如有)....

不如我地做個 list 邊個小朋友讀邊班, 之後會方便好多喎

幼仁班
廖倬誼

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔....跟車未必得, 若果每個學生都有家長陪回校, 咁架校車咁要好大架

原文章由 kylie_mom 於 07-8-27 11:44 硐表

唔....跟車未必得, 若果每個學生都有家長陪回校, 咁架校車咁要好大架

將軍澳頭一星期佢地用大車(28人個隻), 但5知係5係所有車線都同大車woo.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 kylam100 於 07-8-27 11:25 硐表
校車是在九月三日那天才開始
3-7/09/07 放學時間 10:45分
10正式上學
我個女係幼信班有無人同班ar..
上車定左 如果司機同你地定上車點你地一定要(就)自己小朋友唔好比司機安排你地.. 我個個叫我去另一個上車位, 個度 ...

thanks!! 30-31號我會同囡囡返學, 如3號有車我就唔送囡囡返了.

幼仁班 (AM)
廖倬誼

幼信班 (AM)
林紀妤

幼仁班 (PM)

幼信班 (PM)

[ 本文章最後由 kylam100 於 07-8-27 12:20 編輯 ]

bk link 又唔知攪咩! 搵到我cc

KYLAM,

! 個司機咁都得呀…..

‹ 上一主題|下一主題