用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (2)
樓主: 黃巴士
go

仁立紀念小學家長區 (2) [複製鏈接]

Kswiss,

你又話帶個囡去? 今次講座眞係好精彩, 不過我覺得九型人格睇小朋友準啲, 人大咗董得修飾和表面會有所改變, 同時, 我會將九型+星座+生肖+行為去睇, 我隻仔就正正合符佢的型號.  

原文章由 kswiss 於 08-1-21 21:13 發表
估啱一半啦!
我係同個日出來做demo個小朋友一樣.

你女女會唔會係3號仔呀!只許成功,不許失敗呢?
因為8號仔係好勁個喎!會為人出頭個隻.

謝謝你提供如此詳盡的資料

原文章由 csy_ma 於 08-1-21 18:15 發表

保險計,約一小時,轉一程的士既話,半個鐘都得.
要轉一次車.最好坐任何可以坐到既交通工具(不過96M唔係咁就)落到荃灣街市街附近,行去戴鱗趾診所前坐車.果度可以搭既車有:34,33A,同43(轉入商場地下既巴士站)號巴士,仲有89B之類,去葵盛 ...

請問有無人知, "全方位學習活動", 係米唔洗家長同行, 有老師帶隊架!!!:-|

黃巴士

原文章由 黃巴士 於 08-1-23 17:27 發表
請問有無人知, "全方位學習活動", 係米唔洗家長同行, 有老師帶隊架!!!:-|

黃巴士

黃巴士:

好耐冇見 .去白鷺湖,應該係老師帶隊既學生活動(之前去迪士尼都係自己去,當時好似只限高年級,今次卻受埋低年級玩 ).

聽囡囡講,個什麼同東京大學合作既研究,抽咗我地班作為其中一個研究對象,您囝囝有冇講番?

仲有件事想請教:上次您買個《童之傳說》中文及數學系列,囝囝有冇興趣玩?因為睇張單張覺得好多軟件同VCD都幾吸引,就係唔知道佢既產品水準如何
(好似中文詞典咁,佢有埋筆畫示範就好啱溫默書,不過,有朋友做過都幾權威既大出版社,佢話一部中文字典會要佢一個人響一兩個月內完成!叫我地唔好幫趁,所以都想知吓間公司既製作質素 ).

kswiss:

朋友叫我唔好咁快釘死個囡係乜型,所以都係觀察階段.而且,每個型都有健康同唔健康既表現,我下次講個遇到似乎幾可怕既8號仔例子俾您聽,不過而家趕住做聽日賣物會用既文件,就此打住.

wp-bn:
上次都見到您個型仔 ,佢真係好鬼醒

csy_ma,

我有童之傳說的鳳凰島-中文和夢幻糖果樹-數學, 我就覺得痲痳了, 我做咗兩隻比Sandy, 上次問你話唔洗要住, 現在你要唔要, 我可以明天在學校交比你, 試下佢哋啲產品先啦   

原文章由 csy_ma 於 08-1-24 13:07 發表

黃巴士:

好耐冇見 .去白鷺湖,應該係老師帶隊既學生活動(之前去迪士尼都係自己去,當時好似只限高年級,今次卻受埋低年級玩 ).

聽囡囡講,個什麼同東京大學合作既研究,抽咗我地班作為其中一個研究對象,您囝囝有冇 ...

wp-bn:

您傎係好人事  ,不過我地做唔到咁多,都係唔要勒.問只係想了解吓佢既質素,好彩得到您既評價,聽日就唔駛哂多餘錢

咪客氣啦, 橫樹我多咗兩隻, 要咗佢啦好唔好.

原文章由 csy_ma 於 08-1-24 14:46 發表
wp-bn:

您傎係好人事  ,不過我地做唔到咁多,都係唔要勒.問只係想了解吓佢既質素,好彩得到您既評價,聽日就唔駛哂多餘錢

媽媽..你上次唔記得叫囝囝比我呀
原文章由 wp-bn 於 08-1-24 13:53 發表
csy_ma,

我有童之傳說的鳳凰島-中文和夢幻糖果樹-數學, 我就覺得痲痳了, 我做咗兩隻比Sandy, 上次問你話唔洗要住, 現在你要唔要, 我可以明天在學校交比你, 試下佢哋啲產品先啦   

...

聽日拎成績表喇..
少爺兩份中文卷.
一份六十一.
一份唔合格.
唉!!!
真係唔知點算好

吓! 唔怪得我多咗套  sorry! 明天可否取呀

原文章由 sandy816 於 08-1-24 16:02 發表
媽媽..你上次唔記得叫囝囝比我呀   

唉! 我隻仔中文都好差, 聽日都唔知應該用咩心情去取成績表

原文章由 sandy816 於 08-1-24 16:04 發表
聽日拎成績表喇..
少爺兩份中文卷.
一份六十一.
一份唔合格.
唉!!!
真係唔知點算好

原文章由 csy_ma 於 08-1-24 13:07 發表

黃巴士:

聽囡囡講,個什麼同東京大學合作既研究,抽咗我地班作為其中一個研究對象,您囝囝有冇 ...

csy-ma,

囝囝都報左名, 不過要HKD145. 好似 貴左DD!!!   

囝囝都有講話係好難得抽到佢地班架參加東京大學研究書寫口口語能力發展!!! 咁難得緊係要同意啦!!!

聽日家長日, 我大約11:45同囝囝返學校, 唔知有無機會見到你呢??

我唸住早D返學睇吓書展, 因為我之前講過小小三國誌故事俾佢聽, 今次又有依本書買, 佢話好想睇! 之前去三聯睇過, 好貴呀!!!!
佢有本書"作文就是這樣寫" 到時唸住睇吓, ARM唔ARM睇???
因為教親囝囝作文真係好勞氣!!

之前童之傳說VCD-中文佢好快已打爆左, 我覺得麻麻地, 但數學D奧數, 囝囝就無心機玩, 佢話好煩喎!!!!
囝囝比較鍾意玩"星願小王子"同"中文百寶箱", 我都覺得幾好,比較"IN"同有趣D!! 可以帶動到佢地識字.

黃巴士

Sandy, 你約咗幾點呀, 我10:30am, 电話有冇改, 我打比你吖

原文章由 wp-bn 於 08-1-24 16:36 發表
吓! 唔怪得我多咗套  sorry! 明天可否取呀

[ 本文章最後由 wp-bn 於 08-1-24 16:53 編輯 ]

原文章由 sandy816 於 08-1-24 16:04 發表
聽日拎成績表喇..
少爺兩份中文卷.
一份六十一.
一份唔合格.
唉!!!
真係唔知點算好

我寫底左有D麥要同老師傾, 費時好似上年咁, 走左又唔記得問依樣果樣.
囝囝中文卷二成績都唔好, 所以之前話其他班高份同學減分, 唔知全級成績條CURVE係米拉得好遠呢???

黃巴士

原文章由 黃巴士 於 08-1-24 16:46 發表

csy-ma,

囝囝都報左名, 不過要HKD145. 好似 貴左DD!!!   

囝囝都有講話係好難得抽到佢地班架參加東京大學研究書寫口口語能力發展!!! 咁難得緊係要同意啦!!!

聽日家長日, 我大約11:45同囝囝返 ...

係喎,您咁講又覺似乎係貴咗d.不過小白鷺間餐廳都幾出名,野食ok,平日去食自助餐應唔只咁既價錢(佢係d什麼中秋賞月熱點,我記得睇過報紙報道,價錢唔算平),就當俾佢地自己豪吓

我囡聽日見9:10am,但之前我要去幫手開義賣校服個檔,個檔響一樓,9-11am(連收攤,我諗都會搞到11點幾,您上去問邊個係__媽咪就搵到勒).完咗後我地都會去買書,因為平時我地好少去二樓書店,俾九折或全價總覺得唔係好抵,諗住聽日八折可以掃d貨

希望聽日真係可以見到

原文章由 csy_ma 於 08-1-24 21:23 發表

係喎,您咁講又覺似乎係貴咗d.不過小白鷺間餐廳都幾出名,野食ok,平日去食自助餐應唔只咁既價錢(佢係d什麼中秋賞月熱點,我記得睇過報紙報道,價錢唔算平),就當俾佢地自己豪吓

我囡聽日見9:10am,但之前我要去幫手開義 ...

我返黎至睇到你回覆, 真係緣慳一面, 再等下次有機會啦!!

我今日同囝囝去左書展買書, 好熱鬧!!! 由於趕住走, 無麥點睇書, 只係買左三國演義同米奇偵探, 可能係最后一套書, 佢計左7折俾我.:loveliness:

派左成績表, 我最有興趣唔係名次, 而係各科老師"精闢"嘅評語.

黃巴士

原文章由 黃巴士 於 08-1-25 16:42 發表

我返黎至睇到你回覆, 真係緣慳一面, 再等下次有機會啦!!

我今日同囝囝去左書展買書, 好熱鬧!!! 由於趕住走, 無麥點睇書, 只係買左三國演義同米奇偵探, 可能係最后一套書, 佢計左7折俾我.:loveliness:

派 ...

囝囝抽唔到去小白鷺之旅. 好失望!!! :cry:
佢話一班只有7-8人抽到咋!!!

返埋今星期放假啦!!!!!

黃巴士
‹ 上一主題|下一主題