用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 周宋主愛~~媽咪入嚟交流下
樓主: petmum
go

周宋主愛~~媽咪入嚟交流下 [複製鏈接]

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-12-13 10:19 發表
敏敏好叻呀.識唱晒d歌詞.
我柏朗近日成日唱. 4個5個6個小朋友. 4個5個6個小朋友.....
數黎數去都係4個5個6個.
仲有唱 i like apple i like apple......又係得1句.
聽晚聯歡會你趕得切既,過往開始時都會 ...

靜敏同柏朗都好攪笑 wor
我都未聽過佢地唱 10 little inidian boys ne 首歌   
不過講開改歌詞, 佢地都會 ga,
成日都唱太陽伯伯, 你去左邊???
然後再太陽伯伯改其他字眼

1214果晚 d 小朋友全部都好叻叻,
尤其靜敏真係由頭跳到尾
孖b 都比我想像中叻 :loveliness:

14/12 既表演, 我都覺得亞囡表演得比我想像中認真呀!  見到佢地個個咁得意真係好開心!
不過因為遲左少少到, 要坐到最後, 所以拍video唔係好清楚...

另外 24/12 個fun fun day, 敏敏玩得非常開心, 除左捉棋遊戲之外全部都玩齊(仲係俾佢自己揀玩咩野添)!  
跳彈床仲玩左4-5次添!!! 不過諗住玩最後一次就返屋企之時, 就發生小意外......

亞囡俾個大d既男仔撞到個鼻, 仲流左好多鼻血......好驚呀!  
好彩工作人員同李老師幫手止血同安慰佢, 仲有樂樂mami都幫手俾tissue我, 樂樂又請敏敏食糖, 有個k2班既姐姐送左張圖畫俾佢....都好快就冇事啦!  真係好想多謝佢地!

返到屋企敏敏有講番俾爸爸聽玩跳彈床, 俾哥哥撞到鼻鼻, 有紅色血......爸爸聽到非常心痛! 咁我問敏敏仲有冇驚驚, 佢話冇, 仲成日要我俾佢睇返當時既video!(事發時我幫亞囡拍緊video, 所以影到事發經過.....)

係呢度預祝大家 Happy New Year 2008!

原文章由 keroppipooh 於 07-12-17 21:10 發表

靜敏同柏朗都好攪笑 wor
我都未聽過佢地唱 10 little inidian boys ne 首歌   
不過講開改歌詞, 佢地都會 ga,
成日都唱太陽伯伯, 你去左邊???
然後再太陽伯伯改其他字眼

1214果晚 d 小朋友全 ...

hi All mami,

HAPPY NEW YEAR 2008 ~~~~~!!

Hi keroppipooh,

星期五生日會既主題係"機械人", 都唔知扮, 你有冇準備呀?
因為敏敏係2月生日, 如果唔扮唔知佢會唔會唔開心 ...

原文章由 keroppipooh 於 08-1-8 10:35 發表

原文章由 catyam 於 08-1-16 13:35 發表
Hi keroppipooh,

星期五生日會既主題係"機械人", 都唔知扮, 你有冇準備呀?
因為敏敏係2月生日, 如果唔扮唔知佢會唔會唔開心 ...

hi,....
我囝囝都系讀周宋,都系2月生日,   佢系k3, 每次生日都一個主題, 都幾難扮 , 我會穿件衫有機械人便算...

Hi,

囡囡開完生日會後帶左好多禮物返黎呀!  真係玩都玩唔晒!
你囝囝係k3, 咁係咪報左小一啦? 有咩好學校可以考慮呀? thx!

原文章由 Lauwinnie 於 08-1-17 17:01 發表

hi,....
我囝囝都系讀周宋,都系2月生日,   佢系k3, 每次生日都一個主題, 都幾難扮 , 我會穿件衫有機械人便算...

周宋主愛的媽咪,請入來聊吧

貝知就快升上K3,睇左好多網上的資料,知道要準備來年升小一。好緊張呀

周宋主愛~~媽咪入嚟交流下

hello! all mammy

好耐冇上來傾談, 囝囝k3好忙,細佬又四圍跑,真係 .
3年時間就係好快!!! 愉快3年光陰似箭, 祈望P.1也能從學習中找尋愉快.  壓力快來了!!!!

9月Ivan升p.1, 細佬佬都讀N1 2歲了.  所以6.7月都要去新校的迎新家長會及活動.

7.8月幫Ivan囝報了summer course  ~~
Chinese/English/Math p.1 預備course, English Phonics,
swimming course, masic course, and 創意小畫家 course.
呢個summer真係充實   .

你哋近況如何呢??

係呢...妳個囝囝升邊間小學呀....其實我都想知邊間小學好d

原文章由 petmum 於 08-6-25 18:09 發表
hello! all mammy

好耐冇上來傾談, 囝囝k3好忙,細佬又四圍跑,真係 .
3年時間就係好快!!! 愉快3年光陰似箭, 祈望P.1也能從學習中找尋愉快.  壓力快來了!!!!

9月Ivan升p.1, 細佬佬都讀N1 2歲了.  ...

hi,

元朗有部份小學有得參觀或Open day. 可以問下校長.老師.

原文章由 qbmama 於 08-6-26 17:52 發表
係呢...妳個囝囝升邊間小學呀....其實我都想知邊間小學好d

hi,  all daddy, mammy

Ivan 畢業啦!   離校在即, 好唔捨得你哋和學校!!

祝福大家學弟妹身體健康,快高長大.

我會抽空上網看下你哋的近況, 有時間我們再交流下小學近況.

Hi petmum,

我地都有諗過搬去荃灣住, 因奶奶同姑奶都住係荃灣.  不過冇咁快, 但囡囡升k1, plan下就差唔多.  等你遲d得閒d再分享下有咩野好學校選擇...

希望你囝囝有個開心既小學生活!

原文章由 petmum 於 08-7-22 11:20 發表
hi,  all daddy, mammy

Ivan 畢業啦!   離校在即, 好唔捨得你哋和學校!!

祝福大家學弟妹身體健康,快高長大.

我會抽空上網看下你哋的近況, 有時間我們再交流下小學 ...

開學la,敏靈返學時話自己好緊張,升k3做大姐姐重要默書ka,我聽到真係覺得好好笑!

祝大家小朋友升班愉快,愛中成長!

各位就讀周宋主愛小朋友的媽媽:
我本來bb還未出世時,已一心打算幫bb報讀周宋主愛。因為我知道在裡面讀書的小朋友,都能陪養出好愛主,兼且小朋友在主愛、愛主的生活中,渡過快樂的幼稚園生活。
可惜我等到9月1日開學,周宋主愛不給我申請表格,原因是要留給現時小朋友的弟妹就讀。 真的好失望!

如果真的是主要這樣安排,我也無辦法! 請問大家元朗還有没有幼稚園收滿兩歲的小朋友,而且是基督教幼稚園!
請大家幫忙提供資料....

今日 k1a/k2b 取消了參觀西鐵站, 有點失望, 因為呢排得閒d, 特登請左假陪亞囡.......

希望呢個流感快d完....
‹ 上一主題|下一主題