用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英鎊回落,各位準備好未?
樓主: 亮燈
go

[英國] 英鎊回落,各位準備好未?   [複製鏈接]

引用:現參考價1.5713,約$12.1789,電匯$12.198

原帖由 亮燈 於 14-12-11 發表
現參考價1.5713,約$12.1789,電匯$12.198。日元現參考價117.915,約$64.7,電匯$65.42。睇埋呢兩日走勢, ...
驚佢升番。。。just bought one round at 12.217.

回覆:Ruby1219 的帖子

其實又唔使咁驚,鎮定D,因為就算升都唔會一支箭咁升唔定既!我就確認升勢至再買。

引用:其實又唔使咁驚,鎮定D,因為就算升都唔會

原帖由 亮燈 於 14-12-11 發表
其實又唔使咁驚,鎮定D,因為就算升都唔會一支箭咁升唔定既!我就確認升勢至再買。

...
thanks!  我老公話要用平均買入法喎

回覆:英鎊回落,各位準備好未?

我剛入了少少

亮燈    發表於 14-12-11 19:43
Ding

呢個係其中一個方法

現參考價1.5677,約$12.154,電匯$12.194。日元現參考價118.5417,約$65.4,電匯$65.55。1.57樓下,睇多日先。

現參考價1.5725,約$12.1891,電匯$12.192。日元現參考價118.85,約$65.2,電匯$65.08。已升穿1.57,呢兩日好重要,如果落唔番1.57樓下,我會買多D英鎊。

升番到 12.22 了!

現參考價1.5729,約$12.191,電匯$12.258。日元現參考價118.2217,約$65.5,電匯$65.77。繼續觀察

引用:現參考價1.5729,約$12.191,電匯$12.258。

原帖由 亮燈 於 14-12-15 發表
現參考價1.5729,約$12.191,電匯$12.258。日元現參考價118.2217,約$65.5,電匯$65.77。繼續觀察 ...
我啱啱睇BEA TT 12.2 喎

回覆 亮燈 的帖子

由於我每次都唔係買好多, 取其平均買入...
所以 這個 rate 的差別不是太多。
等出糧就再入。

梁媽媽

梁媽媽 發表於 14-12-15 09:38
回覆 亮燈 的帖子

由於我每次都唔係買好多, 取其平均買入...
same here. 平均買入法, buy some every week.

有上有下是正常,剛去銀行做了匯票,下午給agent送去學校,隣近聖誕節,郵寄服務不會快,費時學校追孩子費用,交了費,放心—點,希望來近下—個term英鎊平一點!

every week。

回覆:brother4 的帖子

一樣,下半年學費已交,用匯票比agent寄去。

現參考價1.5654,約$12.1348,電匯$12.171。日元現參考價118.7017,約$65.3,電匯$65.39。跌穿番1.57,咁都定少少啦!

我買滙票俾阿仔帶過去,因為第一次寄失,好煩

Ding

可用網上過數,但冇開自己太out

引用:可用網上過數,但冇開自己太out

原帖由 dsedse 於 14-12-16 發表
可用網上過數,但冇開自己太out
又跌D啦!BEA TT 12.155

好跌再跌,昨日開了匯票,現等機會可入summer term

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊