用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 周宋主愛~~媽咪入嚟交流下
樓主: petmum
go

周宋主愛~~媽咪入嚟交流下 [複製鏈接]

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-11-20 12:46 硐表
做咩咁靚女.

你對孖b 放學返黎有冇唱歌仔你聽呀.

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
佢地最叻咪唱太陽伯伯同埋abc lor
放學返到黎2把口non-stop煩到我c
仲成日拎一大堆書黎要我同 babi 講故事

版主

我唱首歌你聽丫. 係我個仔教我唱架.

孖...仔. 孖...仔. 食香蕉.
孖...仔. 孖...仔. 爬上樹.

好唔好聽呀.

原文章由 keroppipooh 於 07-11-21 12:08 硐表

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
佢地最叻咪唱太陽伯伯同埋abc lor
放學返到黎2把口non-stop煩到我c
仲成日拎一大堆書黎要我同 babi 講故事 ...

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-11-21 15:14 硐表
我唱首歌你聽丫. 係我個仔教我唱架.

孖...仔. 孖...仔. 食香蕉.
孖...仔. 孖...仔. 爬上樹.

好唔好聽呀.

下..........隻歌咁得意 ge
係 pl 自己作 ga

版主

唔係pl 作架, 係老師教架.

話說早排pl成日話你對孖仔係馬騮喎.
又唱 孖...仔. 孖...仔 食香蕉喎.
咁我就聽唔明啦. 問佢咩孖仔食香蕉呀?
於事我就問下jackie老師.
隻孖仔孖仔食香蕉點唱啦.
原來隻歌係.馬騮仔馬騮仔食香蕉.馬騮仔馬騮仔爬上樹.
馬騮仔個音係 '' 媽嬲滯", 佢就唱成媽滯媽滯.
所以咪成日話佢學校有馬騮囉. 正正就是你屋企果兩隻.

原文章由 keroppipooh 於 07-11-22 00:07 硐表

下..........隻歌咁得意 ge
係 pl 自己作 ga

Hello~~!!! all mammy

大家近況如何呢??

你哋有否參加 1/12 小蜜蜂賣旗曰  
14/12  X'mas night party ~~~~

petmum

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-11-22 10:44 硐表
唔係pl 作架, 係老師教架.

話說早排pl成日話你對孖仔係馬騮喎.
又唱 孖...仔. 孖...仔 食香蕉喎.
咁我就聽唔明啦. 問佢咩孖仔食香蕉呀?
於事我就問下jackie老師.
隻孖仔孖仔食香蕉點唱啦.
原來隻歌係.馬騮 ...

咁攪笑   等我又同 jackie 老c 8下 sin

好開心! 感謝主! 第一輪自行分配學位成功取錄了!!

小學話今年好多持有20分或以上之申請,所以持有20分都要大抽纖, 部份20分都未收到.  真係感謝神的保守.帶領.

petmum

原文章由 petmum 於 07-11-27 14:20 硐表

小學話今年好多持有20分或以上之申請,所以持有20分都要大抽纖, 部份20分都未收到.  真係感謝神的保守.帶領.

petmum

...

版主

你好嗎?
你地12月1號賣旗呀? 晌邊度賣呀?
Christmas party 有參加呀,好期待睇佢地表演呀.

原文章由 petmum 於 07-11-22 13:40 發表

大家近況如何呢??

petmum

版主

恭喜晒.  放下心頭大石啦.

原文章由 petmum 於 07-11-27 14:20 發表

petmum

...

版主

我想問下你地放學歌點樣唱呀?
我唔記得左呀.
細佬成日唱,但又唔記得d歌詞.問我點樣唱喎.

12月1號賣旗

hello!! yoko,

Thanks a lot!!!

12月1號賣旗會在元朗西鐵 至 大馬路.  

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-11-28 10:04 發表
你好嗎?
你地12月1號賣旗呀? 晌邊度賣呀?
Christmas party 有參加呀,好期待睇佢地表演呀.

[ 本文章最後由 petmum 於 07-11-29 18:13 編輯 ]

原文章由 petmum 於 07-11-22 13:40 發表

大家近況如何呢??

petmum

點樣參加賣旗日 ga

版主

要係小蜜蜂童軍先得架,我地小朋友未夠年齡參加.

聽日佢地出去報佳音呀,我諗住去裝下佢地.
但要拎份報紙遮住.

原文章由 keroppipooh 於 07-11-30 11:29 發表

點樣參加賣旗日 ga

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-12-5 13:03 發表
要係小蜜蜂童軍先得架,我地小朋友未夠年齡參加.

聽日佢地出去報佳音呀,我諗住去裝下佢地.
但要拎份報紙遮住.

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

今日真係............

版主

我送個面具比你丫....
你鐘意咸蛋超人定超人迪加呀?

原文章由 keroppipooh 於 07-12-6 15:03 發表

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

今日真係............

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-12-7 22:58 發表
我送個面具比你丫....
你鐘意咸蛋超人定超人迪加呀?

我 like keroppi 同麵包超人
不過我諗孖b 都會知道係我

hi 各位mami,
好耐冇上黎啦, 因為公司好忙, 放左工又要招呼我個小霸王...
講起唱歌, 我亞囡都有呀, 真係不停口咁唱, 但係走晒音, 好難聽!
最近鍾意唱ten little indian boys, 唔知係老師教定自創歌詞, 改左做自己個名-小敏敏, 好攬笑, 歌詞如下:
一個兩個三個小敏敏, 四個五個六個小敏敏, 七個八個九個小敏敏, 有十個小敏敏!
講開放學歌, 亞囡都有唱過, 係咪呢隻呢:
放學鐘聲响, 與你揮揮手, 再會再會, 明天再相見

聖誕聯歡會都有參加呀, 不過好趕, 放工即刻走都會遲到少少, 希望等埋我地先開始...好期待佢地既表演!

原文章由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-11-28 10:08 發表
我想問下你地放學歌點樣唱呀?
我唔記得左呀.
細佬成日唱,但又唔記得d歌詞.問我點樣唱喎.

版主

兩個都係眼大大架喎.

原文章由 keroppipooh 於 07-12-9 15:23 發表

我 like keroppi 同麵包超人
不過我諗孖b 都會知道係我

版主

敏敏好叻呀.識唱晒d歌詞.
我柏朗近日成日唱. 4個5個6個小朋友. 4個5個6個小朋友.....
數黎數去都係4個5個6個.
仲有唱 i like apple i like apple......又係得1句.
聽晚聯歡會你趕得切既,過往開始時都會祈禱唱下歌仔先.

原文章由 catyam 於 07-12-12 14:35 發表
hi 各位mami,
好耐冇上黎啦, 因為公司好忙, 放左工又要招呼我個小霸王...
講起唱歌, 我亞囡都有呀, 真係不停口咁唱, 但係走晒音, 好難聽!
最近鍾意唱ten little indian boys, 唔知係老師教定自創歌詞, 改左做自己個 ...

[ 本文章最後由 yoko(蕃薯媽媽) 於 07-12-13 10:20 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題