用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 第二屆播道書院小學部懇談室
樓主: freddielau
go

第二屆播道書院小學部懇談室 [複製鏈接]

原帖由 桁媽媽 於 10-8-31 10:57 AM 發表
阿仔有兩個好朋友能繼續同班, 真開心!::" />

Hayden 去咗4A....好在有8個前E班的朋支仔倍佢

原帖由 freddielau 於 10-8-31 20:45 發表

Hayden 去咗4A....好在有8個前E班的朋支仔倍佢

我想問你地P.4 是一個班主任定2 個. 我地P.5 今年有2個奇怪.

回覆 802# mandy_lee 的文章

今年P.4有2個~~不是一直都是2個班主任嗎?你地P.5上年只有一個?

原帖由 mandy_lee 於 10-9-2 12:55 PM 發表

我想問你地P.4 是一個班主任定2 個. 我地P.5 今年有2個奇怪.

all the way from P.1 to now : 2 class teachers

原帖由 freddielau 於 10-9-2 21:56 發表

all the way from P.1 to now : 2 class teachers

上年p.4 好似只有1個, 所以 p.5 有2個覺得奇怪問下 .

原帖由 mandy_lee 於 10-9-6 09:58 AM 發表

上年p.4 好似只有1個, 所以 p.5 有2個覺得奇怪問下 .

4A有三個英文老師, Hayden話有一個帶廿人,另外兩個就十幾人,吾知其他班係咪甘呢?

原帖由 freddielau 於 10-9-6 22:59 發表

4A有三個英文老師, Hayden話有一個帶廿人,另外兩個就十幾人,吾知其他班係咪甘呢?

WA... 物突然間多咗咁多人, 我地小一個陣試過分開2批人上ENGLISH LESSON. 後尾無啦 .

原帖由 mandy_lee 於 10-9-7 11:55 AM 發表

WA... 物突然間多咗咁多人, 我地小一個陣試過分開2批人上ENGLISH LESSON. 後尾無啦 .

吾知係咪有新計劃,下週五問吓校長先

原帖由 freddielau 於 10-9-7 20:46 發表

吾知係咪有新計劃,下週五問吓校長先

好啊, 到時你再報料.

唔好意思!我小朋友係今年讀小一架...有少少野想請問大家架...
(1) LWL當日係著咩校服呀?
(2) 小朋友功課係一上堂就自行交俾老師呀?如eng堂交eng功課,maths堂交maths....
(2) 如功課簿第一版,係唔係要家長寫當天功課內容及簽名?因我唔係好明???
thx!

回覆 810# lovebabyv 的文章

(1) LWL當日係著咩校服呀? P.E. Uniform
(2) 小朋友功課係一上堂就自行交俾老師呀?如eng堂交eng功課,maths堂交maths.... Yes
(2) 如功課簿第一版,係唔係要家長寫當天功課內容及簽名?因我唔係好明??? 老師填寫,但大部份都唔會寫,就算有寫我好多時都唔記得簽名

唔使咁緊張,有時要放手等佢地自己做/問,就算做錯or唔記得,都無問題架!

thank you emailfamily,咁即係除左逢3&5P.E.堂外,星期四有LWL都係著P.E.衫?
因有時做完d功課又冇交,有時手冊有寫要做d咩,佢又冇薄wow...有時問佢寫d咩佢淨係話唔知
不過我都會叫佢多d問老師既...thank you so much!

原帖由 Emailfamily 於 10-9-9 17:24 發表
(1) LWL當日係著咩校服呀? P.E. Uniform
(2) 小朋友功課係一上堂就自行交俾老師呀?如eng堂交eng功課,maths堂交maths.... Yes
(2) 如功課簿第一版,係唔係要家長寫當天功課內容及簽名?因我唔係好明??? 由老師填寫,但大 ...

放心,第一年係咁架喇,成日問佢地都話唔知,手冊更加錯漏百出,老師們都預咗!

原帖由 lovebabyv 於 10-9-9 17:51 發表
thank you emailfamily,咁即係除左逢3&5P.E.堂外,星期四有LWL都係著P.E.衫?
因有時做完d功課又冇交,有時手冊有寫要做d咩,佢又冇薄wow...有時問佢寫d咩佢淨係話唔知
不過我都會叫佢多d問老師既...thank y ...

係呀!如果LWL個日唔係有P.E.堂,一星期會有3日著P.E.衫!

原帖由 Emailfamily 於 10-9-9 06:03 PM 發表

係呀!如果LWL個日唔係有P.E.堂,一星期會有3日著P.E.衫!

Hayden 今年又係放棄咗LWL...因为要早走一堂

明白晒啦...THX!

原帖由 Emailfamily 於 10-9-9 18:03 發表

原帖由 freddielau 於 10-9-9 21:33 發表

Hayden 今年又係放棄咗LWL...因为要早走一堂

打波嗎?  反而Manman要放棄一堂Tennis因為無Tutorial喎!但我會在其他日子特訓佢,希望佢明年可以打新秀賽! 搵日同Hayden打番一場吖!  By the way, 第一round新秀賽通常幾時開始?如撞上考試日子,Daddy實唔比打!

仲有,我發覺現在都有好播道學生打Tennis,我地個邊已經有3人(包括Manman)打緊青訓,另有2個剛剛從明日之星升上青訓,你估小學部可唔可以成立一隊校隊呢?

原帖由 Emailfamily 於 10-9-10 10:46 AM 發表

打波嗎?  反而Manman要放棄一堂Tennis因為無Tutorial喎!但我會在其他日子特訓佢,希望佢明年可以打新秀賽! 搵日同Hayden打番一場吖!  By the way, 第一round新秀賽通常幾時開始?如撞上考試日子,Daddy實唔比 ...

通常新秀賽第一回合在四月,女子組通常人少d.....
Hayden校車都有一、兩個剛剛打完明曰之星的小明友,日後真係可以開番個網球小學部....
E+已經吾夠Hayden打la, 曰後留番比妳同佢切磋
下週日維園,又有比賽,有興趣來打吓氣!

LWL Class - football

我是P.1家長, 請問明天的LWL Class - football 是穿P.E. uniform

原帖由 開玩笑 於 10-9-11 12:46 AM 發表
我是P.1家長, 請問明天的LWL Class - football 是穿P.E. uniform

"must"
‹ 上一主題|下一主題