用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

twins312你好 尋日我好開心,因為我同亞女講起你嘅大細B係同亞女同一樣姓架 跟住佢同我講佢叫Ivan,我都唔知道係咪 ?究竟係咪呢?大定細呢 ?如果係可能佢哋有玩過喎 !咁樣亞女都有進步啦!所以我

原文章由 twins312 於 07-10-5 15:41 硐表

小妹妹叫諾諾,同大b都係小磅蟹組,佢住我地隔離座,諾諾好熱情嫁,一見面就要同大細b拖手!  

Hi!puipui04請問間cafe係邊呢 ?啲野好食嗎?
重有唔好涉氣吖 初時亞BOO嘅情況我都唔知點算!我相信思喬一定得嘅 無限量支持

原文章由 puipui04 於 07-10-5 09:40 硐表
phoebeso,
尋日佢放學我同老公帶左佢去Charlie Brown cafe食野(因為佢成日都話想去食),希望佢開心d,返屋企同佢玩玩具晝公仔玩泥膠講故事,又同佢講返學好開心架,有老師同小朋友一齊玩,佢都話好架,唉.....點知今日返到學校又係好似之前兩 ...

唔好客氣啦 ! 因為琴日接放學嘅時候, 同黃老師傾咗一陣, 佢話璇璇比較靜, 時時坐埋一角, 又唔同小朋友玩. (雖然佢係比較怕羞, 但唔應該係咁囉 ) 所以參考你哋嘅方法, 買咗d貼紙, 比佢送比小朋友, 等佢可以同小朋友有個交流嘅途徑 .

亞BOO似乎有d進步喎, 情緒穩定咗好多, 係唔係呀 ?

原文章由 phoebeso 於 07-10-5 16:37 硐表
今日接亞BOO放學,佢一出嚟即刻同我講璇璇送咗貼紙比佢 佢好開心即刻打開書包比我睇 真的多謝哂 希望亞BOO同璇璇可以開心相處啦

...

[ 本文章最後由 Pluto 於 07-10-5 20:10 編輯 ]
薇璇在6月6日出左世啦 ! (2.97kg)
歡迎進入 => 璇璇開心樂園

rabbit_chan,

係2pm開始,但學校要求家長1:45pm要到達,himson好番就好la ,輪到婷婷又發高燒lu:( 聽日都要睇吓點至決定我自己去唔去得

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-10-5 16:36 硐表
ahboo,
我會去架, 係呢, 你記唔記得幾點到幾點ar?
頭先婆婆話himson今日冇咩燒la, 所以我想帶埋佢去, 等佢熟習返學校的環境, 不過唔知聽日放工趕唔趕得切返屋企帶佢...

...

果間cafe荃灣吉之島個商場都有,旺角就近家樂對面,尖沙咀就有兩間,一間近百樂酒店對面,另一間就好似近加連威老道!!
講真野食就好一般,不過環境幾好,有好多snoopy架又有好多花生漫畫,仲有SNOOPY精品,尖沙咀果間最好!!都值得一去!!

原文章由 phoebeso 於 07-10-5 16:8 硐表
Hi!puipui04請問間cafe係邊呢 ?啲野好食嗎?
重有唔好涉氣吖 初時亞BOO嘅情況我都唔知點算!我相信思喬一定得嘅 無限量支持

[ 本文章最後由 puipui04 於 07-10-5 23:08 編輯 ]

ahboo,
婷婷又燒呀,今次幾多度呀!!有無其他病徵呢??睇左醫生未呀?

原文章由 ahboo 於 07-10-5 20:55 硐表

係2pm開始,但學校要求家長1:45pm要到達,himson好番就好la ,輪到婷婷又發高燒lu:( 聽日都要睇吓點至決定我自己去唔去得

原文章由 phoebeso 於 07-10-5 16:47 硐表
twins312你好 尋日我好開心,因為我同亞女講起你嘅大細B係同亞女同一樣姓架 跟住佢同我講佢叫Ivan,我都唔知道係咪 ?究竟係咪呢?大定細呢 ?如果係可能佢哋有玩過喎 !咁樣亞女都有進步啦!所以我:lo ...

Ivan係大哥呀!阿Boo講得無錯呀! 大哥都有講過阿Boo送個貼紙比佢!睇泥佢地有溝通過!:loveliness: :loveliness: 你可以放心啦!

原文章由 Pluto 於 07-10-5 17:13 硐表
唔好客氣啦 ! 因為琴日接放學嘅時候, 同黃老師傾咗一陣, 佢話璇璇比較靜, 時時坐埋一角, 又唔同小朋友玩. (雖然佢係比較怕羞, 但唔應該係咁囉 ) 所以參考你哋嘅方法, 買咗d貼紙, 比佢送比小朋友, 等佢可以同小朋 ...

pluto
多謝晒璇璇送比大細b貼紙呀!
我今晚成10:00先返到屋企,一眼就睇到有貼紙,大細b就同我講話係璇璇送,跟著到入房講完故事都仲提住璇璇! 最好笑係婆婆見到有璇璇個貼紙名響度,以為阿哥又...law..錯左人地D野返泥,因為試過一次...law..錯,著錯人地對鞋都試過! 所以阿婆唔比佢地拆,等我返泥解決!
再比多 d時間璇璇啦!好似我響另一個網認識左一班差不多大小朋友,間唔使都出泥玩,但大家個狀況就係自己同自已玩,一班小朋友可以完全無溝通,但見得多,宜家都成日提住佢地嫁!
大家見得多,熟悉大家,個環境唔再陌生,自然會投入嫁!

HI!puipui04原來係snoopy主題嘅餐廳 我唔知道佢嘅名,只係之前聽過,我都想同亞女去,跟住唔記得咗,而家好在你提吓 等我有時間都同亞女去吓先 THANK YOU!!!!!

原文章由 puipui04 於 07-10-5 22:46 硐表
果間cafe荃灣吉之島個商場都有,旺角就近家樂對面,尖沙咀就有兩間,一間近百樂酒店對面,另一間就好似近加連威老道!!
講真野食就好一般,不過環境幾好,有好多snoopy架又有好多花生漫畫,仲有SNOOPY精品,尖沙咀果間最好!! ...
BOOBOO

咁你細B叫咩名吖 希望亞女同大細B做吓朋友仔啦 see you
原文章由 twins312 於 07-10-5 23:22 硐表

Ivan係大哥呀!阿Boo講得無錯呀! 大哥都有講過阿Boo送個貼紙比佢!睇泥佢地有溝通過!:loveliness: :loveliness: 你可以放心啦!
BOOBOO

Hi!ahboo,
今天講座吾見你?婷婷今日睇了醫生未呀?為什麼會發高燒?:(
願婷婷早日康復!!

原文章由 ahboo 於 07-10-5 08:55 PM 硐表

puipui04,

婷婷又感染流感,今次一發病就已燒到39.6度 ,係學校老師幫佢探熱既.

尋日約3:35pm,梁副校長打電話俾我,話個女一瞓醒就發高燒,話老師已經幫佢貼咗退熱貼,又幫佢用濕紙巾抹手降温同俾水佢飲,叫我去接佢睇醫生,我就緊係即刻飛撲落去la.

約十五分鐘後我去到學校,梁副校都即刻同我講番個女既情況,佢話個女本來成日都好正常,一滴鼻水都冇,食飯仲係最快食完嗰個,所以老師仲摟吓佢以示讚許,點知瞓醒覺食準備茶點嗰陣,老師一掂佢就覺得好燙手,一探熱就係39.6度,即使做晒降温措施都仲.392度,仲開始有鼻水.

4:15pm去到診所,都仲有38.8度,醫生都話學校做得好好,佢話小朋友一開始就高燒驚個腦會適應唔到,頭幾個鐘要盡快退燒,醫生除咗即刻幫個女塞肚之外,佢都好奇怪婷婷點解咁容易病,特別幫佢檢查得詳細d,佢話如果仲係咁易就病,會建議我幫個女驗血,睇吓免疫系統有冇事,聽到呢句,我真係好擔心呀

喺呢件事上叫我最安慰既係幫個女揀到間好學校,我睇到副校長同老師都好認真同細心咁處理呢件事,我接婷婷走嗰陣有幾個老師出嚟睇佢,連剛落堂既曾老師都有嚟同婷婷say bye,之後曾老師仲 我了解婷婷既情況,我真係好感激佢地咁關心個女

原文章由 puipui04 於 07-10-5 22:55 硐表
ahboo,
婷婷又燒呀,今次幾多度呀!!有無其他病徵呢??睇左醫生未呀?

mannancy,

今日我都好想去講座架,但係婷婷患流感之外,連我自已都有感冒,食咗藥終於支持唔住瞓著左,搞到兩點幾學校都有 問我點解冇到 .

個講座好唔好聽呀,有冇用呀?

原文章由 mannancy 於 07-10-6 17:20 硐表
Hi!ahboo,
今天講座吾見你?婷婷今日睇了醫生未呀?為什麼會發高燒?:(
願婷婷早日康復!!

ahboo,

你都要照顧好自ge身體呀。

我都有D朋友ge仔女因為經常突然發高燒而要抽血驗,雖然聽落有點心up,但都未嚐唔係一個辦法,起碼知道有冇一D已存在ge問題,日常生活都可以避忌吓。

原文章由 ahboo 於 07-10-6 22:21 硐表
mannancy,

今日我都好想去講座架,但係婷婷患流感之外,連我自已都有感冒,食咗藥終於支持唔住瞓著左,搞到兩點幾學校都有 問我點解冇到 .

...

醒目開學勳章

ahboo

祝婷婷早日好番晒~~~~
你都要好好保重身體至得呀!!!!  

原文章由 ahboo 於 07-10-6 22:21 硐表
mannancy,

...

醒目開學勳章

mannancy,

今日o係學校唔知係咪見到你呢!!!  今日早o左少少去到, 陪呀仔o係課室度o玩, 之後副校長叫我地同小朋友講聲之後就上去聽講座, 跟住就見到一個小朋友攬實媽咪喊得好緊要, 起初都冇為意, 之後o係校務處出面就見到果個媽咪行出o黎, "立"到個名係芷柔, 你囡囡係咪叫芷柔呀!??

醒目開學勳章

puipui04,

今日聽講座前o係課室門口見到思喬同daddy, 思喬都幾高咁喎!!!  聽完講座之後就見到你地家三口, 不過因為人多同趕住接番呀仔, 所以冇機會叫你添!!

ahboo,
據我所知流感會持續高燒幾日,之後都會有d on & off 低燒,及流感徵狀會持續一段時間!學校真係好好呀,立即同婷婷採取降溫措施!!
你自己都多d休息呀!!
記緊保持室內空氣流通!

原文章由 ahboo 於 07-10-6 22:12 硐表
puipui04,

婷婷又感染流感,今次一發病就已燒到39.6度 ,係學校老師幫佢探熱既.

尋日約3:35pm,梁副校長打電話俾我,話個女一瞓醒就發高燒,話老師已經幫佢貼咗退熱貼,又幫佢用濕紙巾抹手降温同俾水佢飲,叫我去接 ...

[ 本文章最後由 puipui04 於 07-10-7 18:15 編輯 ]

小湘,
因為我要返工所以去唔到講座,放工趕黎接佢兩個囉,我老公話講座都幾好!
希望下次有機會再相認啦!!

原文章由 小湘 於 07-10-7 01:47 硐表
puipui04,

今日聽講座前o係課室門口見到思喬同daddy, 思喬都幾高咁喎!!!  聽完講座之後就見到你地家三口, 不過因為人多同趕住接番呀仔, 所以冇機會叫你添!! ...

原文章由 Pluto 於 07-10-5 17:13 硐表
唔好客氣啦 ! 因為琴日接放學嘅時候, 同黃老師傾咗一陣, 佢話璇璇比較靜, 時時坐埋一角, 又唔同小朋友玩. (雖然佢係比較怕羞, 但唔應該係咁囉 ) 所以參考你哋嘅方法, 買咗d貼紙, 比佢送比小朋友, 等佢可以同小朋 ...

Pluto,
朗朗書包都有璇璇送嘅貼紙,真係多謝哂.
‹ 上一主題|下一主題