用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

原帖由 MandyLau13 於 10-2-10 17:15 發表

今日無返去玩呀.

點解唔返去玩呀﹖ 不過聽我老公講d game唔係個個都岩佢地既年紀玩lor
大少奶

我返咗去做義工呀,真係熱死人 仲要一邊做一邊睇住阿仔,因好多人又怕去走失,老師仲問阿仔做咩坐係度要佢幫手,但係佢就傻瓜瓜咁跟住我,我地個攤位係做紙老虎,小朋友好難自己做,唔太好玩

醒目開學勳章

我都有帶個仔去玩呀,不過我個仔係黎緊2010 K1新生,紙老虎我同個仔有去玩呀,我個仔仲好鐘意隻老虎,仲羅住呢隻話係跳跳虎黎 tim,我覺得個年宵市場都搞得幾成功呀,我個仔玩得好開心呀。

我都有帶阿仔去玩,不過D攤位遊戲一D都唔易玩, 無論剪紙,整紙黏土,摺老虎同摺風車,冇一樣野可以小朋友自己完成既, 好多時阿仔都係坐住等我整, 我就好似上左幾堂勞作堂咁.

原帖由 DhaMgc 於 10-2-11 11:50 發表

點解唔返去玩呀﹖ 不過聽我老公講d game唔係個個都岩佢地既年紀玩lor

昨晚阿囝同我講, 話今日會做驗眼喎. 唔知係咪呢?

我個仔好like 紙老虎呀, 做左2隻, 返屋企再做多1隻, 隻老虎咁難整, 梗係要我地d mama 做啦 heehee

原帖由 我心不死 於 10-2-12 10:41 發表
我返咗去做義工呀,真係熱死人 仲要一邊做一邊睇住阿仔,因好多人又怕去走失,老師仲問阿仔做咩坐係度要佢幫手,但係佢就傻瓜瓜咁跟住我,我地個攤位係做紙老虎,小朋友好難自己做,唔太好玩 ...

今日驗咗眼,但係要6個月後再check,唔知做乜?我諗住早D check 1次先.

原帖由 kandy 於 10-2-24 18:38 發表
今日驗咗眼,但係要6個月後再check,唔知做乜?我諗住早D check 1次先.

我個囝都係呀.  suggest 6個月再check.  你去邊道check呀?

有無人會去今個星期六的音樂會?

原帖由 MandyLau13 於 10-2-25 11:09 發表
有無人會去今個星期六的音樂會?

呢排公司真係忙到嘔...

我個仔都驗左眼.. 又係叫6個月後再驗.. 咁係自己去定係點﹖

星期六咩音樂會﹖死啦﹗我唔知既..
大少奶

今日去咗九龍寨城公園,真係好攰,阿仔放學喺車上巳經瞓咗,lunch都冇食,一直瞓到4pm,我都要小睡2個鐘.記得貼蚊貼或噴蚊怕水及帶水給小朋友

原帖由 DhaMgc 於 10-3-1 16:36 發表

呢排公司真係忙到嘔...

我個仔都驗左眼.. 又係叫6個月後再驗.. 咁係自己去定係點﹖

星期六咩音樂會﹖死啦﹗我唔知既..

捐錢換ticket囉.  我換左2張無去呀.

原帖由 kandy 於 10-3-1 17:00 發表
今日去咗九龍寨城公園,真係好攰,阿仔放學喺車上巳經瞓咗,lunch都冇食,一直瞓到4pm,我都要小睡2個鐘.記得貼蚊貼或噴蚊怕水及帶水給小朋友

阿囝星期四去呀, 好彩你提我做防蚊, 唔係都唔會留意.

原帖由 MandyLau13 於 10-3-2 09:48 發表

阿囝星期四去呀, 好彩你提我做防蚊, 唔係都唔會留意.

呢排都真係好倦﹗所以無上來好耐

唉﹗呀仔放完新年假之後心都散哂.. 家陣叫佢溫書重慘過叫佢做咩咁.. 點算好﹗又唔知幾時開始默書.. 有時問返佢上學期既生字都話唔識既.. 真係嘔血﹗
大少奶

原來巳經默咗書啦,阿仔昨晚話我知,有一日派咗張紙俾佢,唔准睇人地點寫,跟住老師讀D字出嚟,識就寫,唔識就寫X,我嚇咗一跳,跟住問佢寫咗幾多個X,佢就笑,仲話自己寫咗手,毛,米,每次寫三個!

原帖由 DhaMgc 於 10-3-10 13:44 發表

呢排都真係好倦﹗所以無上來好耐

唉﹗呀仔放完新年假之後心都散哂.. 家陣叫佢溫書重慘過叫佢做咩咁.. 點算好﹗又唔知幾時開始默書.. 有時問返佢上學期既生字都話唔識既.. 真係嘔血﹗ ...

放完假係心散架, 返得一排會好d, 不過2星期後又放過, 慘, 唔知升唔升到小學.

原帖由 kandy 於 10-3-10 19:56 發表
原來巳經默咗書啦,阿仔昨晚話我知,有一日派咗張紙俾佢,唔准睇人地點寫,跟住老師讀D字出嚟,識就寫,唔識就寫X,我嚇咗一跳,跟住問佢寫咗幾多個X,佢就笑,仲話自己寫咗手,毛,米,每次寫三個! ...

真係開始默書啦, 返去問下阿囝先.  哇.......我地都有壓力囉.

唔該晒你地呀, 你地唔講, 我都唔知已經開始默書, 阿仔無講過, 我返去要問下佢先!

原帖由 MandyLau13 於 10-3-11 17:19 發表

真係開始默書啦, 返去問下阿囝先.  哇.......我地都有壓力囉.

有無上過ENGLISH DRAMA COURSE呀? 我今期報左, 大家有咩COMMENT?

原帖由 carsonethan 於 10-3-16 15:41 發表
唔該晒你地呀, 你地唔講, 我都唔知已經開始默書, 阿仔無講過, 我返去要問下佢先!

呢幾日唔知咩事我上極都上唔到﹐激死﹐

唉﹗我估已經默左書.. 因為早幾日老師打來話呀仔退步左﹐有d中文唔識寫..但又無派返默書張紙返來wow, 因為我朋友話我知佢女個陣係會派返張紙返來比家長簽名嫁﹗不過唔知今年係唔係咁﹐我家陣真係擔心嫁﹐你地都知升唔升到小一係睇呢個學期嫁啦﹗家陣重要比老師話佢退步左﹗真係唔知點死﹐佢真係好散得好緊要﹐都唔知用咩方法好啦﹗來緊又放假..真係唔知點算﹗

話時話你地有諗同佢地考第2間小學﹖我就想比佢試下考出面﹐好似九龍塘小學﹑聖約'室'小學..你地呢﹖

大少奶
‹ 上一主題|下一主題