用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

puipui04你好 其實思喬敢同曾老師講媽咪嬲佢都好好吖,因為代表佢信任曾老師 不過你就要氹番思喬啦 加油

原文章由 puipui04 於 07-10-4 15:41 硐表
all,
呢兩日思喬入到課室都好似唔開心咁,又唔敢自己放好手冊同功課,連曾老師都話佢忽然怕羞,我咪同老師講思喬成日喺屋企喊話自己唔開心,老師話幫我留意下,今朝曾老師同我講思喬話因為媽咪嬲佢所以唔開心,事源前兩日 ...

LongBMa你好吖 點解今朝我見你唔到嘅 你係邊呢 亞女自從嘔咗幾日之後早上就唔飲奶同食嘢:-| 即你夜晚飲完奶瞓覺就到第日放學返屋企食嘢:cry: 咁攪法會變牙纖 !其實亞BOO返學係喊吓唔喊吓,佢控制緊個己: ,我會同佢加油的 多謝 !你都要加油吖 小心身體 see you!

原文章由 LongBMa 於 07-10-4 14:57 硐表

phoebeso,
今朝我見到你同囡囡返學,阿boo今日見佢冇喊,有進步啦.
朗朗朝早都唔肯食嘢,剩係飲支奶就返學,我都冇佢符,佢唔係咁like食嘢.

mannancy你好 今朝我見你唔到添 真係唔好意思 可能我眼內只有亞BOO
其實柔柔係咪你走咗之後就無喊啦?會唔會係佢唔喊就無人care佢,所以係番學過程唔開心呢:( ?因為我覺得黃老師care多咗亞BOO之後佢好似慢慢進步 ,唔好涉氣吖,我為你同柔柔加油

原文章由 mannancy 於 07-10-4 12:59 硐表
Phoebeso,
Hi! 阿Boo今早都好叻女,無再,.我經過你地班房,.見到你同囡囡手拖手去取玩具玩,...好開始,...!
但柔柔今早,...唉! ...... 真係無晒符!!http: ...

Mannancy,

收到你的PM,唔該晒!

原文章由 idj 於 07-10-4 00:11 硐表
我都想知邊隻牌子呀?可唔可以PM埋比我。

我平時多數俾ISAAC 食卡XX妮隻羊乳片同埋日本棒球小子肝油丸(香蕉味),佢好鍾意食,各位媽咪有冇試過呀?

...

ahboo,
今天我叫姐姐放學時俾了婷婷!
你講得arm :D ,今午同陳老師通過 , 得知柔柔因乜事吾肯返學, 喊晒口 ,
原來,(星期二及三)都發生了小事: 1) 上完運動堂著吾返鞋, 喊住話要找媽咪 ,老師都有同佢解釋:D ,叫柔柔只要話俾老師聽, 老師會幫你,吾需要喊, 2) 到第二天要排隊,但柔柔排錯隊 (應該係西瓜組,排左去波蘿組 ),當自己發現時,佢又喊晒口話要找媽咪 , 老師都有同佢講 : 排錯吾緊要,再排返去西瓜組米得囉! ,吾需要喊!, :loveliness: 柔柔都無再喊 及好似明白咁:D  (陳老師估計柔柔應該係因這幾件事而影響到情緒 )…
陳老師都諗住明天,柔柔應該都會喊,
我問點解?  佢話柔柔今天((星期四) 上完運動堂,今次吾係著吾返鞋,而係著錯其他小朋友對鞋 ,於是嬸嬸幫佢時,佢又喊住要找媽咪!,陳老師真係好有心機同柔柔講,”你睇下!你對鞋有名及隻白兔仔響裏面,媽咪同你貼上E張貼紙嗎?(柔柔認到自己個姓名),於是又點頭話明白了:)
原文章由 ahboo 於 07-10-4 03:19 PM 硐表
mannancy,
不如試吓向陳老師了解多d柔柔喺學校既情況,睇吓有冇其他辦法幫到佢

[ 本文章最後由 mannancy 於 07-10-5 00:06 編輯 ]

phoebeso,
尋日佢放學我同老公帶左佢去Charlie Brown cafe食野(因為佢成日都話想去食),希望佢開心d,返屋企同佢玩玩具晝公仔玩泥膠講故事,又同佢講返學好開心架,有老師同小朋友一齊玩,佢都話好架,唉.....點知今日返到學校又係好似之前兩日咁,洗完手入課室,曾老師已叫思喬自己攞玩具玩,點知佢叫媽咪陪多佢一陣,曾老師見到即刻拖住佢話老師陪佢玩玩具,叫佢同媽咪bye,我先順利走咋,今日會由爸爸接放學,希望情況好d啦!!

原文章由 phoebeso 於 07-10-4 16:49 硐表
puipui04你好 其實思喬敢同曾老師講媽咪嬲佢都好好吖,因為代表佢信任曾老師 不過你就要氹番思喬啦 加油

Hello!
今早很高興 同cy-121相認,真的抱歉 因趕住返工,下次再交談,(你囡囡Meria幾大呀?佢生得好高?)
唉!!, ....柔柔 今早在馬路撞見Mr.David.,
老師同佢打招呼 Say : Morning ! ,… 柔柔就狂喊 ,(都吾關Mr.David ,..佢今早已經扭計 吾想返學),…因喊 得太厲害,..lift 就嘔 ,......攪到成lift 都係 ,:( ……
真的要同嬸嬸及老師,所有家長 say SORRY !!..........

[ 本文章最後由 mannancy 於 07-10-5 14:12 編輯 ]

ahboo,
係ar, 唉~~~所以我呢兩日都冇心情上黎同你地傾計...:cry: 我bk癮咁大, 好少可係咁...

anyway,
今早himson終於唔使食退燒藥, 但係探過都有37.x度, 所以今日都係冇返學, 希望星期一佢可以返去見到你地la!
不過今朝同佢講好返要返學佢就話唔要返...唉~~睇黎星期一又要同佢抗衡...

原文章由 ahboo 於 07-10-4 15:24 硐表
rabbit_chan,

今朝茖街見到公公婆婆帶住himson同妹妹買完嘢,himson真係瘦晒呀,你一定好心痛,依家連妹妹都病埋,真係辛苦你地la,祝himson兩兄妹快d好番,你地加油呀 ...

twins312,

無錯, 就係呢個怕羞妹囉.
請問係遊戲週, 大細孖時時拖住嗰位小妹妹叫 ???

原文章由 twins312 於 07-10-3 18:18 硐表

hello!

多 d 入泥同我地一齊分享!我認得你女女呀!頭髮長長,有個香蕉橡根摘頭果位得意妹妹!:loveliness:
薇璇在6月6日出左世啦 ! (2.97kg)
歡迎進入 => 璇璇開心樂園

mannancy,

可否pm資料比我, 璇璇身體差咗好多, 都想比佢試下, thanks.

原文章由 mannancy 於 07-10-3 13:54 硐表
Ahboo,
今早撞見你!回到office 才睇到你這段發表,..(因近日busy,無上黎bk),現在睇到,我都戥你擔心,好在婷婷無事,...你可放心!,..
我同事介紹咗我一隻糖俾柔柔食幾好,.有朱古力味(有魚肝油加多種維他命)我都食過 ok  ...

Hi!Pluto,
我已經 PM 給你,…你睇睇收吾收到啦??
原文章由 Pluto 於 07-10-5 12:57 PM 硐表
mannancy,
可否pm資料比我, 璇璇身體差咗好多, 都想比佢試下, thanks.

mannancy,

多謝晒 ,婷婷真係好開心,一番屋企就話要開啦

真係唔到我唔信邪,我好肯定婷婷星期二已好番晒,尋日老公返到嚟覺得好熱,個女又流汗周度搲,咁咪開冷氣lor,唔使兩個鐘,個女又有鼻水la,雖然我地即刻熄冷氣,但婷婷個鼻唔係好通,成晚都瞓得唔好,今朝就扭計唔肯起身 ,我拿拿淋俾番收鼻水藥佢食,希望佢唔好咁快又病la,如果唔係我就 la

正因為婷婷扭計,我今日8:50至返到班房,見到柔柔換咗衫,曾老師陪住佢玩,佢就喺度飲泣,我驚觸動到佢既情緒,都唔敢叫佢呀:( 不過依家你知道點解佢扭計,就可以慢慢紓解佢既情緒,點都算係好開始la

原文章由 mannancy 於 07-10-5 00:00 硐表
ahboo,
今天我叫姐姐放學時俾了婷婷!
你講得arm :D ,今午同陳老師通過 , 得知柔柔因乜事吾肯返學, 喊晒口 ,
原來,(星期二及三)都發生了小事: 1) 上完運動堂著吾返鞋, 喊住話要找媽咪 ,老師都有同 ...

咁你聽日重去唔去親子講座呀?

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-10-5 10:24 硐表
ahboo,
係ar, 唉~~~所以我呢兩日都冇心情上黎同你地傾計...:cry: 我bk癮咁大, 好少可係咁...

anyway,
今早himson終於唔使食退燒藥, 但係探過都有37.x度, 所以今日都係冇返學, 希望星期一佢可以返去見到你地la ...

係呀 ! 我剩係伴璇璇上咗兩堂, 其餘係嫲嫲伴, 所以唔認得d playgroup 同學. 我一般都會同璇璇返學, 可以叫我, 大家可以相認下.

原文章由 ahboo 於 07-10-3 21:22 硐表
Pluto,

歡迎你加入 ,如我冇記錯,璇璇有返過士德既playgroup phase 3.

收到, thanks.

原文章由 mannancy 於 07-10-5 14:10 硐表
Hi!Pluto,
我已經 PM 咗給你,…你睇睇收吾收到啦??

好呀,我認得璇璇ge,有機會相認ar

原文章由 Pluto 於 07-10-5 14:36 硐表
係呀 ! 我剩係伴璇璇上咗兩堂, 其餘係嫲嫲伴, 所以唔認得d playgroup 同學. 我一般都會同璇璇返學, 可以叫我, 大家可以相認下.

璇璇話今日用手手畫畫 (工人姐姐話佢d手指仔又紅又藍喎), 校服dirty咗啦.  

[ 本文章最後由 Pluto 於 07-10-5 15:13 編輯 ]

原文章由 Pluto 於 07-10-5 12:47 硐表
twins312,

無錯, 就係呢個怕羞妹囉.
請問係遊戲週, 大細孖時時拖住嗰位小妹妹叫 ???

小妹妹叫諾諾,同大b都係小磅蟹組,佢住我地隔離座,諾諾好熱情嫁,一見面就要同大細b拖手!  

[ 本文章最後由 twins312 於 07-10-5 15:50 編輯 ]

ahboo,
我會去架, 係呢, 你記唔記得幾點到幾點ar?
頭先婆婆話himson今日冇咩燒la, 所以我想帶埋佢去, 等佢熟習返學校的環境, 不過唔知聽日放工趕唔趕得切返屋企帶佢...

原文章由 ahboo 於 07-10-5 14:15 硐表

咁你聽日重去唔去親子講座呀?

今日接亞BOO放學,佢一出嚟即刻同我講璇璇送咗貼紙比佢 佢好開心即刻打開書包比我睇 真的多謝哂 希望亞BOO同璇璇可以開心相處啦

原文章由 Pluto 於 07-10-5 15:10 硐表
璇璇話今日用手手畫畫 (工人姐姐話佢d手指仔又紅又藍喎), 校服dirty咗啦.  
‹ 上一主題|下一主題