用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 平田救世軍幼兒園
樓主: koalababy
go

平田救世軍幼兒園 [複製鏈接]

家長只可陪3天, 第4天佢今日自己上堂及吃午餐, ok喎!!! 無喊無找我, 放學還有公仔送!!!

原文章由 muichujamie 於 07-8-1 15:34 發表
ok嗎?全日班?你有無陪佢返呀?

記者會要等埋律政署回覆, 亞囡返學ok喎!!!!  保良老師教d歌仔用國語及慢d, 我個囡昨天記得老師唱twinkle twinkle little star,
返到屋企可用不正歌聲哼哂出來, 好攪笑!!!!!

原文章由 shany 於 07-8-1 21:01 發表
你個囡返成點呀?有冇喊呀?點解 呀?你個記者會又搞成點呀?

你地好啊!!
我個仔06年7月出世, 想出年讀N1, 諗緊平田救世軍好唔好?  我唔熟果邊, 我住觀塘..介唔介意講下你地讀左既感受?

咁保良局係唔係比較好呢?

I think 平田救世軍 is quite good. The teachers are nice and the kindergarten is clean.
My daughter likes going to school. However she still cries when going to school, but soon after she gets in, she stops crying! Very funny!

原文章由 mamadik 於 07-8-21 12:49 發表
你地好啊!!
我個仔06年7月出世, 想出年讀N1, 諗緊平田救世軍好唔好?  我唔熟果邊, 我住觀塘..介唔介意講下你地讀左既感受?

咁保良局係唔係比較好呢?

唔該哂, 我昨日打左電話去, 佢話登記人數已滿, 不過可以照排, 要12月先知有冇得報名.

Don't worry!
到時就應該有位!

原文章由 mamadik 於 07-8-22 09:27 發表
唔該哂, 我昨日打左電話去, 佢話登記人數已滿, 不過可以照排, 要12月先知有冇得報名.

原文章由 muichujamie 於 07-8-22 10:58 發表
到時就應該有位!

Hi, all 我有一個全新救世軍幼稚園(幼兒園) 書包出讓, 有興趣可pm 我, thanks!

muichujamie

hi! 你囡囡係唔係讀上午班?我仔仔今年讀N1上午班,開左幾日學佢都幾開心,不過就唔知佢做過什麼。

我個女讀N1下午班!
我都唔知呀!不過而家應該同親子班玩果D野差唔多!

其實.... 我係咪識得你地呢?你仔仔係咪姓盧架?

原文章由 Fannylok 於 07-8-22 22:46 發表
muichujamie

hi! 你囡囡係唔係讀上午班?我仔仔今年讀N1上午班,開左幾日學佢都幾開心,不過就唔知佢做過什麼。

唔該哂, 我都好想讀呢間, 希望佢有位啦, 如果你地有時間, 不如上來分享下小朋友係幼兒園學到的東西, 心情. 真係好想了解多些呢間幼兒園.

有冇人知佢地既畢業生多數升邊間小學呢?

其實我住觀塘, 都唔知平田救世軍係邊, 請問有冇車去觀塘呢?

Thankyou 哂!!

原文章由 muichujamie 於 07-8-22 10:58 發表
到時就應該有位!

Hi mamadik,

觀塘有紅van去平田, 好方便!
我都唔係好知係幼兒園做'mut', 應該講下故事,唱下歌仔,玩下,食下野!

原文章由 mamadik 於 07-8-23 17:22 發表
唔該哂, 我都好想讀呢間, 希望佢有位啦, 如果你地有時間, 不如上來分享下小朋友係幼兒園學到的東西, 心情. 真係好想了解多些呢間幼兒園.

其實我住觀塘, 都唔知平 ...

muichujamie

噤有緣!你係之前適應班認得我仔仔,定係你識我老公?因為我老公係住藍田,所以有D同學仔的爸爸媽媽原來係識的!

我今日放假偷望下上堂情況,見佢地會玩玩具、睇圖書、唱歌仔,好天時會出去玩車同玩水!你女女返學開唔開心?

原文章由 muichujamie 於 07-8-23 00:23 硐表
我個女讀N1下午班!
我都唔知呀!不過而家應該同親子班玩果D野差唔多!

其實.... 我係咪識得你地呢?你仔仔係咪姓盧架?

mamadik

等佢地正式開左學,我地再講多D情況。同埋你都可以上來睇下唔同幼稚園的地方和老師,你會容易決定D!

原文章由 mamadik 於 07-8-23 17:22 硐表

其實我住觀塘, 都唔知平田救世軍 ...

Hi Fannylok,
我識你老公,我大佬同你老公以前係同學!:tongue:
我個女日日都話唔返學,喊住唔肯著校服,又話要離家出走,不過返到學校我走左,再偷望下佢,佢已經無喊,仲玩緊玩具!!其實我禁耐都係同佢返過兩次學,其餘都係阿婆同佢返,阿婆成日都話:"你個女好難攪呀!" 死味!
不過問親阿女返學好唔好玩,佢都話好玩, 又話鐘意!
你個仔有無喊過呀?

原文章由 Fannylok 於 07-8-24 23:10 硐表
muichujamie

噤有緣!你係之前適應班認得我仔仔,定係你識我老公?因為我老公係住藍田,所以有D同學仔的爸爸媽媽原來係識的!

我今日放假偷望下上堂情況,見佢地會玩玩具、睇圖書、唱歌仔,好天時會出去玩車同玩水!你女女返學開唔 ...

muichujamie

我問老公,佢都估到你係邊個,不過佢話佢唔係好確定你個係仔定女!你點解:tongue:,唔通佢以前蝦過你?

我個仔最初幾日無喊,仲好期待返學,但星期四開始唔知點解係中段喊,話要返屋企,星期四就勁喊,星期五就好d,老師話同佢傾陣計就ok,可能有d悶或有d不如意想返屋企掛!希望下星期好d啦!

原文章由 muichujamie 於 07-8-25 00:58 硐表
Hi Fannylok,
我識你老公,我大佬同你老公以前係同學!:tongue:
我個女日日都話唔返學,喊住唔肯著校服,又話要離家出走,不過返到學校我走左,再偷望下佢,佢已經無喊,仲玩緊玩具!!其實我禁耐都係同佢返過兩次學,其餘都係阿婆 ...

My elder son also finished his N1 in Ping Tin. I highly recommended this kinder to all of you. All staffs (teachers, helpers & school bus drivers) are very very nice. All teachers got experience to handle & solve all troubles from the kids. My son got a very happy N1 life & learn much on self-dicipline in this kinder.

thankyou 啊!

不過我平日要返工, 我諗都要假期先上來睇下個外圍環境, 入唔到學校睇.唯有等佢叫我interview先再睇啦.

原文章由 Fannylok 於 07-8-24 23:13 硐表
mamadik

等佢地正式開左學,我地再講多D情況。同埋你都可以上來睇下唔同幼稚園的地方和老師,你會容易決定D!

hello,

My son is 0608 baby, I intend to let my son to have N1 class next year.  Is the kinder good?  

When should I submit my application?

alimum

聽你所講,我都放心些,希望老師們能收復我仔仔!

你仔仔那時有沒有喊?他要幾耐才適應呢?

原文章由 alimum 於 07-8-27 11:44 硐表
My elder son also finished his N1 in Ping Tin. I highly recommended this kinder to all of you. All staffs (teachers, helpers & school bus drivers) are very very nice. All teachers got experience to ha ...

hippfant

隨時都報得,mamadik話打過電話去話full左,我諗你都先打電話去問問啦!

原文章由 hipofant 於 07-8-27 22:03 硐表
hello,

My son is 0608 baby, I intend to let my son to have N1 class next year.  Is the kinder good?  

When should I submit my application?
‹ 上一主題|下一主題