用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 [複製鏈接]

Re: St. Rose of Lima KG 2007

joeszewai,

我囡囡姓林架, 叫Phyllis

FlorenceChan,

咁我算好彩喎, 張枱係正我前面, 我咩都聽到

[quote]
FlorenceChan 寫道:
Kylie_ma, Panda,

Interview 個日我就乜都聽+睇唔到,因為亞囡in

[quote]pandacat_bb 寫道:
咁我算好彩喎, 張

joeszewai 寫道:
我報左
st rose
heep yan
祟真
禮賢
沙田聖心
嘉德麗
其他同區 加埋10間到

joeszewai,

嘩! 報

我都想, heep yan rejected and 禮賢 waiting , 其他都accepted.  
現只在大圍聖心and st rose lima 當中考慮, 我唔好名牌, 只要佢應附到便ok.  其實都好想讀祟真, 但好"了能" 唔by taxi 我完全唔識去, 萬一見家長就幣 ,  d地方及設備好好. 理念亦好好   

醒目開學勳章 貢獻勳章

原來大家發埋同一個夢     

joeszewai,

我識沙田浸呂, 係地區名校 ( 我ex-boss個囡好叻, 佢地有名校收都揀浸呂, 所以我印象深刻).  如果你係old girls, 如果20分入硬小學, 俾我會選擇入番浸呂...唔駛博st rose 3rd round (雖然收番機會高, 但始終不是100%)  不如你去小學&中學forum, 了解下兩間學校, 睇下邊間適合你囡囡, 咁先再決定讀邊間kg.....都係純綷個人意見   

joeszewai,

我以前都係住沙田

唔好笑我啦

FlorenceChan 寫道:
pandacat_bb,

你唔講我都知你有運啦! 衰鬼

Florence,

Thanks for your kind reminder.  Yes, you are right, the registration date should be on 15-16 Mar.  Luckily my husband corrected me at the last minute before I saw your message today.

Looking forward to see you all on 15 Mar 07.

Pandacat,
我係羡慕你

[size=large]預早向大家拜過早年先。
[size=large]
祝各位媽咪、爸爸、囝囝、囡囡
新年進步、身體健康
財源廣進、生意興隆
聰明伶俐、聽教聽話

青春常駐(最緊要)

你駛咩羨慕我啫, 大家都一樣咁有運啫, 等我都係度同各位拜個早年先

[size=medium]恭喜各位發大財,
好運財運一齊來,
工作順利無阻礙,
仔女精乖人人愛,
身體健康無病害

Florence and Kylie
很感謝您們的寶貴意見, 我仍在考慮中

其實我覺得st rose 真的很好, 不是單名校, 而是氣氛好, 而面試時的家長都係很平實.  

我心中都很鍾情 協恩/st rose / 德雅(k2, 唔知仲有無kg)

祝大家st rose 準家長新一年
身體健康, 心想事成, 小朋友精靈活潑

joe

hi joe,

其實我都有諗過如果入唔到st. rose, 就留番係將軍澳讀k1, k2轉去德雅, 因為都有直升小學同中學, 不過我上年10月左右睇過個website, 唔見佢有招生(招生須知係05年10月post出黎, 冇出新post), 所以我仲估佢係咪開始唔收生

醒目開學勳章 貢獻勳章

祝所有媽咪一日靚過一日, 小朋友身體健康, 每日都開開心心

醒目開學勳章 貢獻勳章

pandacat_bb 寫道:
如果入唔到st. rose, 就留番係將軍澳讀k1, k2轉去德雅, 因為都有直升小學同中學

Dear all,

新一年大家都快快樂樂同健健康康!     

咁橋, 我都係諗如果考唔到出邊d kg, 會幫呀囡k2考德雅喎!  
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

monkey妹,

又會咁啱既, 原本神召都收咗囡囡, 但係考慮過都係唔去交留位費, 咪諗住st.rose唔得就唯有係茵怡宣道讀一年先轉囉  

monkey妹 寫道:

咁橋, 我都係諗如果考唔到出邊d kg, 會幫呀囡k2考德雅喎!  

醒目開學勳章 貢獻勳章

pandacat_bb 寫道:
monkey妹,
又會咁啱既, 原本神召都收咗囡囡, 但係考慮過都係唔去交留位費, 咪諗住st.rose唔得就唯有係茵怡宣道讀一年先轉囉  

你我都知tko無咩好選擇(中小學), 所以一定要向外發展!  
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

pandacat_bb, monkey妹,

好橋呀, 我地唔單只發埋同一個夢, 連諗住今年如果衰左個backup plan 都一樣...st rose唔得就明年apply德雅kg2.       

monkey妹, kylie_mom,

冇法啦, 將軍澳真係冇咩中小學選擇

其實德雅同st.rose比, 係咪應該st. rose程度高啲呢
‹ 上一主題|下一主題