用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下) ...
樓主: iloveyoub4
go

小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下) [複製鏈接]

Re: 小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下)

我都係咁話,靠小朋友的能力來定,唔應該靠運氣電腦來話事.

sandylaw 寫道:
[quote]
mc 寫道:

真不明白政府為何不早早抽獎,早些知道結果,不要讓家長要在明年6月才知道結果…等的感覺畢竟十分難受,怪不得香港這麼多人忠上抑鬱症,因為除了要擔心生活問題,還要擔心子女的升學問題,功課問題,哎…!     

其實應該取消派位, 我都唔知派位有咩好處,點解我地子女既命運要由電腦決定呢?應該好似幼稚園咁,想讀就去面試,咁樣對學校又公平,家長亦公平,資質好既當然應該讀好既學校啦,同一水平既又可以因應程度黎教授,咁樣就唔會有些"高不成低不就"既學生,唔湯唔水 [/quote]

衰左   

學校:英華小學
分數:15分

等 荃灣區小學 大抽獎

yinmandy 寫道:
原來同我一齊入表的同學媽咪....有2個15分收左
我仲down

which school ah?

係呀,私校面試

安安 寫道:
[quote]
hugub 寫道:
2/12去宣道碰運氣    唔明

私校面試[/quote]

我都係好緊張, 仲有d想嘔既感覺.......當然, 現實係殘酷既.
阿囡得5分, 吾收都好正常.
有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

大家唔好咁灰啦!雖然我都好鬼灰,我琴晚發夢入左ga,原來發夢同現實真係相反,我今朝係公司做野都"吽吽地",好在有呢度比我地d咁失落ge人聚下腳,
大家振作呀~~~~~~!!

我報德田兆強,我得10分,因亞哥讀c校,我無訓唔着,因為我一定唔得,各位mami大家等6月,祝大家好運。
iloveyoub4 寫道:
hoganmama

唉....同一命運tim,你尋晚訓我好嗎?

[quote]
hoganmama 寫道:
我第3個報到先

學校:德田李兆強小學

等大抽獎啦
[/quote]

[quote]
choyce 寫道:
學校:英華小學

等 荃灣區小學 大抽獎

[/quot

choyce:

how to check the result??

thanks a lot      

sandylaw

20分會其望會大d嗎,自然失望越大呱

今日去學校睇結果,見到一對父母,佢地個小朋友有20分,諗住好大機會啦,點知都衰左,個爸爸就即刻鬧個教育制度了。

我見佢地咁失落都唔敢表現自己既感受

kerobobo
same as you. 真係好down呀, 好想cry, 又唔可以. 唉.....
無晒心機呀...

katiekma

兆強好多人報啊,呢板都有幾個啦 (我都係)

[quote]
katiekma 寫道:
我報德田兆強,我得10分,因亞哥讀c校,我無訓唔

htcmama 寫道:
kerobobo
same as you. 真係好down呀, 好想cry, 又唔可以. 唉.....
無晒心機呀...

唔駛喊啦, 第 1 round 唔得, 重有下一次, 總之一定有書讀.........笑下啦, 唔好嚇得家人同小朋友...........

其實今年少左小一生,在大抽獎時抽中既機會會好大,不要太過擔心,亦唔好再諗今日既結果,記住"希望在明天"嘛

放鬆些,lunch去食個甜品大餐令自己開心些吧

其實今年少左小一生,在大抽獎時抽中既機會會好大,不要太過擔心,亦唔好再諗今日既結果,記住"希望在明天"嘛

呢句真呀, 食返個甜品大餐, 我約左老公去食 sushi........ 不過係明天, 哈哈

我唔會係屋企人面前唔開心嘅, 只能怪自己無運. 算啦, 我諗遲d無嘢架喇.有你地同我傾吓, 好好多.

sandylaw

哈哈哈哈,我要狂食tim呀   

sandylaw 寫道

htcmama

笑下啦, 唔靚架     

[quote]
htcmama 寫道:
我唔會係屋企人面前唔開心

醒目開學勳章

唔得,不過係後備,睇吓有冇人唔去註冊囉,機會都係渺茫
‹ 上一主題|下一主題