用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

請問有無家長有今晚校長展示的上課時間表, 如有, 可否pm給我? 謝謝!

[email protected]

JJ :

唔好意思 , 上次Join唔倒你地玩 , 今日的確好開心 , 睇見d新小一生 , 個個都精靈醒目 ... 哈 ~~ 連我家老爺都話 , 今時今日既小一生 , 唔再係薯條喇 ! ^^
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

kiu :

好似未派架 ! 可能下星期一派呀 ! 今日好亂 , 第一日返學 , 可能miss唔記得 ..
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

同家家分享一下今朝家熹仔返學既相啦 ! ^^

我女女係Wansum,讀1D,佢昨天回來後說學校很好玩,已經識了四個同學仔。
SumSum媽咪

Hello家熹媽咪!

好似好耐冇見你上嚟喎!不過我都係!開咗個新topic都唔知! 我都係啱啱帶咗Apple去日本旅行呀!咁啱APPLE同家熹同班喎!真係好開心呀      尋晚家長会你哋坐响边呀?我坐响第三定第四行,前面有班爹哋媽咪好似好friend咁!係咪你哋嚟架?

各位媽咪:

你哋第一日帶小朋友返學嘅情況係点嘅呢?我呀女坐校車返到學校,原來係冇人帶佢上課室,要佢自己周圍問人先上到lC課室,真係奇怪啦

龍爸爸龍媽媽:

今天我們的第二次聚會非常盡興,其中有一半是PK會員。奇怪的是竟然沒有1B的孩子.

觀察這些小朋友腦轉述特快品格特好… … 他們不但已經熟落,還聯合起來出遊戲考驗我們十幾個在場的家長。

看來下次要預備容納更大量人數的場地。

[size=large]是否有龍爸爸龍媽媽有意召集第三次聚會?請聯繫我,因我們已建立聯繫網絡。

830mama :

吳澤銘睡覺前特意通知我:你知道嗎? 我又有了一個好朋友,他的花名叫老虎仔。哈 哈 哈 你的仔仔第二個名字…

你們倆公婆是否在         

P.1C

有無收到接送卡? 囡囡話無派, 你地呢?

connie3803 ,
我個女都話無呀,會唔會第1 日開學太多嘢派所以派漏咋?

想問和富慈善基金李宗德小學學費減免申請

請問學費減免how to申請???anyone can tell me?pls!!!^^

SumSum媽咪 寫道:
我女女係Wansum,讀1D,佢昨天回來後說學校很好玩,已經識了四個同學仔。

韻心個名update咗喇 ! 嘩 .. 佢好叻女呀 , 咁快就識咗咁多新同學 , 哈 ~~ 咁佢一定好快就相識滿天下喇 ! 家熹因為佢幼稚園有3個同學仔同佢同班 , 其中一個重好似話坐佢隔離 , 所以 , 佢冇識到新同學呀 !@@ 都唔知係咪好事 !!  

APPLE媽 寫道:
Hello家熹媽咪!

好似好耐冇見你上嚟喎!不過我都係!開咗個新topic都唔知! 我都係啱啱帶咗Apple去日本旅行呀!咁啱APPLE同家熹同班喎!真係好開心呀      尋晚家長会你哋坐响边呀?我坐响第三定第四行,前面有班爹哋媽咪好似好friend咁!係咪你哋嚟架?

APPLE媽 :

係呀 ! 好耐冇見喇 ! 玩失蹤嘛我 ! ^^

我都好開心 , 彤彤同家熹一班 , 不過我估佢重未識倒你個女呀 ! 我問個衰豬 , 有冇識倒訣同學 , 佢話有一個女仔 , 但問佢叫咩名 , 佢唔知答我陳xx , 咁我再問 , 你識唔識彤彤 ? 佢話唔識呀 ! 哈 ~

我果晚坐喺左邊第2行呀 ! 後面咁啱又係有幾個好熟既媽咪嗲dee , 哈 ~~ 唔通我地只係一行之隔 !??  

JJ13E 寫道:
龍爸爸龍媽媽:

今天我們的第二次聚會非常盡興,其中有一半是PK會員。奇怪的是竟然沒有1B的孩子.

觀察這些小朋友腦轉述特快品格特好… … 他們不但已經熟落,還聯合起來出遊戲考驗我們十幾個在場的家長。

看來下次要預備容納更大量人數的場地。

JJ :

你好叻 , 咁快就令咁多個媽咪熟起上嚟 ! 下次有聚會 , 我話過四大天皇約我都推佢地呀 ! ^^

connie3803 寫道:
P.1C

有無收到接送卡? 囡囡話無派, 你地呢?

CONNIE :

1C班冇呀 ! 因為我都問過好幾個同班同學仔 , 佢地話冇呀 ? 我估星期一會補派架喇 !

Re: 想問和富慈善基金李宗德小學學費減免申請

over737 寫道:
請問學費減免how to申請???anyone can tell me?pls!!!^^

OVER737 :

你係咪今屆小一生媽咪 ? 介唔介意UPDATE一下你個小朋友友資料 !?

Janice 寫道:
各位,

家長教師會係吾係只交通$50,冇任何表格呢. 係吾係要交現金.

我睇過 , 好似只係交$50 , 不過睇唔倒係交通費 ? 我想問 , 多唔多媽咪報名呀 ?? 我心大心細呀 !?

我是1B班葉悠然的家長Michael,同各位報到,請多多指教。

唔該晒呀家熹媽咪,你地話有幾個好熟的媽咪傾偈,可能就係我,我女女同佢同學的媽咪啦,我地坐左邊第三行第三,四,五,六,七個位,因為佢學校有七個小朋友入李宗德,我地都算幾熟架啦,不過,我個女冇舊同學仔同佢同班哩!
SumSum媽咪
‹ 上一主題|下一主題