用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 音統處長期課程
樓主: 匿名
go

音統處長期課程 [複製鏈接]

Re: 音統處長期課程

Sindy 寫道:
http://www.lcsd.gov.hk/CE/CulturalService/MusicOffice/indexc.html

仲未有詳情,我諗大約七月中先有.........睇住短期先啦

短期班加價, 10%    , 今期都是$720, 下期要$800.   

未報呀,等佢地坐定晒,睇下邊日有位先報........費事抽....無乜人一齊
neighbour931 寫道:
Sindy,
你同囡囡有無參加音樂日營呀 ?

Sindy 寫道:
未報呀,等佢地坐定晒,睇下邊日有位先報........費事抽....無乜人一齊 [quote]
Sindy,
[/quote]
唔係已經公報左抽籤結果咩

係呀,但可能有d人一團人去,咪可以入好多支籤,但中左一支,其他佢就放棄架啦....入一支籤可以hold50人,咁呢50人又無list名既,其中再搵多d人入籤都得格,咁多幾個中左,都唔會要晒的呀,所以等佢地交定左錢,confirm左之後,就會有位架啦,我到時早一兩星期問佢邊日有位....費事搞一大輪,又呢日無,果日無咁囉,我得幾丁人去之麻

[quote]
Sindy 寫道:
未報呀,等佢地坐定晒,睇下邊日有位先報........費事抽....無乜人一齊 [quote]
Sindy,
[/quote]
唔係已經公報左抽籤結果咩[/quote]

你地有無人去過日營, 有mud野玩架?

好似普通渡假營咁(玩渡假營設施),但加入音樂既原素,例如小型音樂會,參觀樂團彩排/練習,介紹某些樂器,關於音樂的遊戲
哈里波特 寫道:
你地有無人去過日營, 有mud野玩架?

I have booked 7/26(好似係) day camp
Sindy 寫道:
係呀,但可能有d人一團人去,咪可以入好多支籤,但中左一支,其他佢就放棄架啦....入一支籤可以hold50人,咁呢50人又無list名既,其中再搵多d人入籤都得格,咁多幾個中左,都唔會要晒的呀,所以等佢地交定左錢,confirm左之後,就會有位架啦,我到時早一兩星期問佢邊日有位....費事搞一大輪,又呢日無,果日無咁囉,我得幾丁人去之麻

[quote]
[quote]
Sindy 寫道:
Sindy,
[/quote]
唔係已經公報左抽籤結果咩[/quote][/quote]

Sindy,

我朋友個女在音統讀緊 E1,.問過導師如果想考中級, 就要quit

sindy,

我返嚟吹吹水呀 ,以我所知舊年為咗插班d人(因為太叻,音統好想收),轉登開咗新中一班比單黃管.因為有朋友個女舊年插到.

(我記得以前有跳班架 )

早d講呀麻,我想搞入營,後來都冇mug人去,所以冇入紙抽,但都諗住即興去.    

哈里波特,

玩營地d嘢囉,仲有好多樂團練習表演,樂器介紹,仲有攤位遊戲,包你一餐lunch,我玩咗兩年都仲想去,大人$36,學生$28炸, 正   

CHUCHU & SINDY,
舊制肯定有跳班, 因呀女係舊制的, 考試章程有講明可向音統申請跳班的。

CHUCHU,
我會星期一問下仲有無DAY CAMP我位, 本來我唔想去, 但......
我以前未去過架, 因怕辛苦•

哈里波特,

你睇PM呀,我剛剛至睇你比我個PM, SO SORRY 呀~~~~, 我底打!

去啦,今次個營係曹公潭戶外康樂中心,成座都有冷氣,唔熱好舒服架呢

好似係考到先quit架喎.......但我女話佢唔想轉班喎,所以聽日都未必會去考囉[quote]
Siub 寫道:
Sindy,

我朋友個女在音統讀緊 E1,.問過導師如果想考中級, 就要quit

我女係新制呀,第一年唔可以跳班,但讀多年跳班,應該唔夠班,我女無係出面跟老師啦

哈里波特 寫道:
CHUCHU & SINDY,
舊制肯定有跳班, 因呀女係舊制的, 考試章程有講明可向音統申請跳班的。

chuchu,

咁遲d即興一齊去丫.............

哈里波特,
睇下有無機一齊去丫

CHUCHU 寫道:

早d講呀麻,我想搞入營,後來都冇mug人去,所以冇入紙抽,但都諗住即興去.    

我手頭其實已經有一班家長, 佢地年年去看自己個小朋友的,但我哀懶。下年一齊去la

Sindy,

咁,我跟你去啦,嘻,你幾時想去,通知聲我啦. 或者等我問下有冇位先至得.  

Sindy 寫道:
chuchu,

哈里波特,
睇下有無機一齊去丫

我跟你去啦...你得閒問下有無位丫.....
CHUCHU 寫道:
Sindy,

咁,我跟你去啦,嘻,你幾時想去,通知聲我啦. 或者等我問下有冇位先至得.  

[quote]
Sindy 寫道:
chuchu,

哈里波特,
睇下有無機一齊去丫
[/quote]

咁下年有機會先啦.......
哈里波特 寫道:
我手頭其實已經有一班家長, 佢地年年去看自己個小朋友的,但我哀懶。下年一齊去la
‹ 上一主題|下一主題