用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4]

Byychan.Curus Ma,Central
係啦,我都唔想靠食藥去戒....過埋冬天先算lu....
我陀果時都唸過Argus會係單眼皮定雙眼皮架,我同我hb都係雙眼皮,但見過好多例子,父母雙眼皮,小朋友都會係單架,哈哈...到生左佢出黎,朝早姑娘抱佢出黎比我睇,個衰仔已眼仔look look望住我,對雙眼皮仲好深tim...
不過單眼皮唔代表唔好架,都幾迷人架..
argusmum

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4]

pelie,

Do PM me for any updating as I might not visit this topic all the time. Thanks

pelie 寫道:
CheriLee,

真係好啦!!
時間: 會係星期五6:30pm,地點:Kowloon Area(未定)
我地定左地點再contact你啦!!

Pelie

pelie
我law 到D gifts 全部都for boys ge, 都幾大盒tim, 唔使包花紙得無??

TinaMummy 寫道:
Hi kittych0309

My daughter is 勁單眼皮    .  But my husband and me are not.  

TinaMummy,

嘻嘻, 阿囡其實似我, 不過依家老左出現雙眼皮(正統係:眼皮老化下垂証    )

單眼皮唔代表醜, 睇我就知啦, 以前都有好多裙下之臣架 (補充, 我一向有D阿Q精神)

Central,

義工媽咪架工作範圍, 係負責自己果組事情. 如:收集禮物和在遊戲舉行時出來幫手.

至於旅遊巴果方面, 因地點改左, 所以我地唔再分地點上車啦!
所有人都會在Kowloon Tong上車.

遲d我地開完個大會之後, 我地就會出個通告比大家架啦!!

今日明報分享

夫妻爭吵半小時  傷口癒合遲一天

【明報專訊】俗語謂「相拗唔好口」,原來亦有損健康。美國一項研究顯示,夫婦吵架半小時,會令身上傷口延遲一天才癒合。

美國俄亥俄州大學邀請42對結婚平均12年的夫婦進行研究,發現有爭拗夫婦身上傷口的癒合速度,只達沒爭吵夫婦的六成。研究結果建議,醫院應減低即將接受手術病人的壓力,以免減慢傷口癒合速度。

美國42對夫婦參與實驗

參加研究的42對夫婦需往研究中心兩次,每次停留24小時,兩次實驗相距兩個月。接受實驗時,每對夫婦手臂上會被小型吸力儀器吸出8個一樣大小的小水

pelie,

Will we have the dinner together while meeting on Fri?  

Hello!! 各位靚靚媽咪!!    

吾好意思呀! 我路過想問小小問題架, 可以幫忙嗎??    

想請教下大家呢個會有無d小朋友係細囝/細囡呀?? 聽人講讀根德又係細囝/細囡會好吃力, 功課會難跟上, 真的嗎?? 麻煩指教下啦!! thank you so much!!          

Sara-mama

我都預備左份禮物去旅行喇,等埋其他聖誕禮物一齊下星期送貨。男女都好

SURE!!

CheriLee 寫道:
pelie,

Do PM me for any updating as I might not visit this topic all the time. Thanks

[quote]
pelie 寫道:
CheriLee,

真係好啦!!
時間: 會係星期五6:30pm,地點:Kowloon Area(未定)
我地定左地點再contact你啦!!

Pelie
[/quote]

kittych0309,
係呀,星期五食飯開會嗎    我地會傾下果日架活動同流程.
我預左你架啦

pelie
Pl check pm.  Thanks.

Hi Pelie,

我都可以幫手, 預埋我啦!  

Vivien

pelie 寫道:
kittych0309,
係呀,星期五食飯開會嗎    我地會傾下果日架活動同流程.
我預左你架啦

Central:
咪笑我啦,係負資產嗰隻姐 不過我們住這間屋時好順ga(可能係當時經濟氣候好姐),所以唔想賣住,在Cyrus1歲半我們才搬新屋,不過,新屋似乎吾利我 病痛多左。
我希望Cyrus大D會变双眼皮,我都係逐只变ga,成廿歲先变tim.    可能戴con,日久又拉、又推,推走左Dfat啦 [quote]
Central 寫道:
Cryus123
唔使咁 ,我個仔都係單眼皮(同我hb一模一樣),單眼皮有單眼皮既迷人之處嘛 。嘩!原來你係包租婆,失覺失覺 [quote]
該用戶已被刪除

Hi Hang's Mum
你好呀...
15度以下是可以著pe衫架.12度以下就可以著私火褸.
你小朋友讀邊班?
argusmum

TinaMummy,

I will take him to the class , hope to see u sometimes. btw, r u going to the "bbq christmas party"?

Tiggie
該用戶已被刪除

[size=medium]多謝你地支持!!

現在各組義工名單:
黃組: sara-mama & yvonne
綠組: Central & Melissa
白組: kittych0309 & Gicobaby
紅組: ??????????
啡組: CheriLee & ????????

[size=large]希望紅組同啡組架媽咪快d

上次你地咪去買C&Evelyn既hand cream既,請問你地買左咩野香味呀?買左hand cream 定係hand therapy呀?我想問下你地既意見,事關我朋友後日會幫我買呀。我未用過呢個牌子既product,淨係有印象rosewater同summer hill味咋。我依家用緊Jurlique既Rose Hand Cream,都好香好潤架,不過又想試下新牌子新味道。   
‹ 上一主題|下一主題