用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇人update Heathrow 入境情況?
樓主: Jennie
go

[英國] 有冇人update Heathrow 入境情況?   [複製鏈接]

YuYuMother 發表於 22-9-19 15:24
剛剛又話搞掂、而家等緊行李 但兩班機一齊等唔知等幾耐

我女都等緊行李,有brp 過關快啲
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

早上到都咁多人。。。9月尾都咁樣,中學開晒學了,唔知咩D機咁full

pigpigapple 發表於 22-9-19 16:08
早上到都咁多人。。。9月尾都咁樣,中學開晒學了,唔知咩D機咁full

好多大學9月尾先開學⋯⋯

其實係今日事頭婆出殯,好驚停飛。而家少咗人做野,乜都要等,特別係行李,但比上年返咗,無咁多野chk
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

回覆樓主:

阿仔過幾日到,希望吾駛等咁耐啦

另請問機場係咪有Wi-Fi?#mouth:因已買了火車票

bkfans123 發表於 22-9-19 16:19
阿仔過幾日到,希望吾駛等咁耐啦,因已買了火車票
我女都係買O左巴士飛返CARDIFF. 希望趕到.

Jennie 發表於 22-9-19 16:23
我女都係買O左巴士飛返CARDIFF. 希望趕到.

希望趕到啦,如果再買過會較麻煩
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 22-9-19 16:19
阿仔過幾日到,希望吾駛等咁耐啦

另請問機場係咪有Wi-Fi?#mouth:,因已買了火車票
有wifi 呀.

Jennie 發表於 22-9-19 16:41
有wifi 呀.

好的,謝謝你

bkfans123 發表於 22-9-19 16:45
好的,謝謝你
你無叫GIFFGAFF 寄定張電話卡比你(香港地址)?係免費呀.  我之前都係咁. 臨飛至開卡. 不過未搞電話, 就唔好揀呢間電訊商, 學校一帶收得差. 見D 人用VOXI 多. 不過我女仲用緊, 因為卡入面有錢.

REPORT : CX 2251 (19/9 )

07:05 LAND
08:25 過IMMIRGRATION (有BRP)
10:20 拎齊行李

pigpigapple 發表於 22-9-19 16:08
阿女話好多大6學生同機. 其實都可能佢地炒貴晒D 飛都唔定

Jennie. Pauline_c
已有Giffgaff 咭,申請visa時亦都送左張電話咭,但怕佢手忙腳亂一時吾知點用

順便問下兩位有啲咩文件要帶?如TB report,Thanks

bkfans123 發表於 22-9-19 18:03
已有Giffgaff 咭,申請visa時亦都送左張電話咭,但怕佢手忙腳亂一時吾知點用:hap ...

VISA O個張臨飛開O左先啦. 有數據呀, 但你要排other passport , 咁就叫阿仔跑去immigration. 上年排O左3個鐘, 未計拎行李
我女係成個FILE 入境, CAS/ TB/ DSE REPORT/ FINANCIAL SUPPRT/ 做VISA O個D PRINT OUT. 但唔係樣樣睇.

Jennie 發表於 22-9-19 17:24
REPORT : CX 2251 (19/9 )

07:05 LAND

趕得切搭巴士嗎?

回覆樓主:

清楚哂,謝謝你們

我諗住不用帶HKID 和 Birth Cert. 也是準備3 copies 嗎?好在有你哋提點

Jennie 發表於 22-9-19 18:11
VISA O個張臨飛開O左先啦. 有數據呀, 但你要排other passport , 咁就叫阿仔跑去immigration. 上年排O左3個 ...

係咪有BRP和未有BRP排吾同隊?未有BRP就排other passport 隊?

bkfans123 發表於 22-9-19 18:46
趕得切搭巴士嗎?
OK 呀, 坐緊 MEGABUS 啦.
‹ 上一主題|下一主題