用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat 報喜區~
樓主: ziyu
go

St Cat 報喜區~   [複製鏈接]

引用:想問你地用中文interview時,+bb答中文?例

原帖由 CC1205 於 15-11-30 發表
想問你地用中文interview時, bb答中文?例如紅色而唔係答red?
我仔答自己中文名,之後有d keywords 答左英文,eg 問抽象圖見到咩,我仔答Duck

pm offer, 本身報英粵,英文 interview, feb bb

回覆:St Cat 報喜區~

got offera AM, English and Canto
wife super happh

回覆 Alicebabyonon 的帖子

返緊工, 仲未可以回家開信箱呀, 好緊張呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

緊張過搵新工等通知

SUNSUNNY 發表於 15-11-30 16:25
got offera AM, English and Canto
wife super happh
恭喜曬~~~ 係咪IN得好好呀?

一月b,用英文interview,pm offer,Essex Crescent

引用:Quote:原帖由+CC1205+於+15-11-30+發表想問

原帖由 siubibu 於 15-11-30 發表
我仔答自己中文名,之後有d keywords 答左英文,eg 問抽象圖見到咩,我仔答Duck

...
你係咪有offer? 我女interview時所有task都做哂,interview問問題用中文,但答全部英文答,waiting offer, 唔知有無影響

St Cat無reject? 我未收到信,唔通遲收嘅係reject?

Pm waiting

請問係咪無reject信?

回覆:St cat 已出offer?

CC1205 發表於 15-11-30 16:31
你係咪有offer? 我女interview時所有task都做哂,interview問問題用中文,但答全部英文答,waiting offer,  ...
我覺得用英文答應該冇問題, 會唔會玩LEGO 果PART 表現唔合乎學校要求? 聽講玩LEGO 都計分幾重~

引用:Quote:原帖由+siubibu+於+15-11-30+發表我

原帖由 CC1205 於 15-11-30 發表
你係咪有offer? 我女interview時所有task都做哂,interview問問題用中文,但答全部英文答,waiting offer,  ...
Yes ,got pm offer ,5月B, 老師用中文interview, my son did all tasks and answered 有中有英

引用:Quote:CC1205+發表於+15-11-30+16:31+你係

原帖由 DIKE 於 15-11-30 發表
我覺得用英文答應該冇問題, 會唔會玩LEGO 果PART 表現唔合乎學校要求? 聽講玩LEGO 都計分幾重~
...
之前有人話Lego過位/過枱會好影響分數;但我朋友啱啱收到英粤pm(自選) offer, 佢仔lego 果part 走埋過去人地張枱,但個人interview表現不錯!

引用:Quote:CC1205+發表於+15-11-30+16:31+你係

...
Lego果part都無問題,隔離個小朋友不停搶佢d Lego, 佢都無爭仲讓比人玩,自己再玩過,老師問野又有答到。可能真係合唔合眼緣,以我個女當日表現,我會比100分。有offer當然會好開心,無offer都無所謂,因為見到佢咁乖咁叻嘅表現,做父母已經好滿足。

引用:Quote:原帖由+DIKE+於+15-11-30+發表我覺得

原帖由 99dogdog 於 15-11-30 發表
之前有人話Lego過位/過枱會好影響分數;但我朋友啱啱收到英粤pm(自選) offer, 佢仔lego 果part 走埋過去人 ...
所以真係唔知收生標準,如果因為問中答英而唔收,我其他幾間都應該無希望。將來再有其他interview, 真係要留意下語言。

May BB.  K1 Eng+Can offer, pm.  This is my choice.   

引用:Quote:SUNSUNNY+發表於+15-11-30+16:25+got

恭喜曬~~~ 係咪IN得好好呀?
no wor, I think we got lucky.

CC1205 發表於 15-11-30 17:04
所以真係唔知收生標準,如果因為問中答英而唔收,我其他幾間都應該無希望。將來再有其他interview, 真係要 ...
點解你唔選英文INTERVIEW?

‹ 上一主題|下一主題