用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
樓主: vivianjasper
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

請問新生填個份(校巴)form, 校巴=保母車??

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!

Dear All,
唔好意思!我只係路過。
想請問各位,我打算同BB報崇真06年k1,可唔可以講下大家面試時學校問D乜0架?係問大人定小朋友呢?有無乜

報到先

好多謝Valerie mama,妳既意見對我好有用

囝囝如無意外會讀上午主流班-->不過現階段仲o係2間學校(崇真/禮賢)取捨中

我miss左個簡介會原來上午班返8:45
想問有無人知道沙田區約幾點上校車??或有乜渠道check到

himbb 寫道:
[quote]
CCheng 寫道:
我是6月2號註冊...

me too    [/quote]

me three.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

balltsang

你可到祟真網頁查看本年度幼稚園校車收費及路線表, 睇睇有無你想上落車既地點及時間.  

各位家長
唔好意思,小女係2005-K2新生,上星期沒有空去簡介會,打去學校又話無乜特別,可否分享下內容?  幾時要訂校服,買書,報校車,暑期班...? 如何申請轉上午班呀?  真係一頭霧水?  唔該!

醒目開學勳章

hello,
同老公商量後, 決定比仔仔讀崇真, 而家正式同各位打過招呼先
請問有冇小朋友係樂富上車??知唔知保母車係邊度停呢?
(上午班)

tks!   

Ball,
校車方面,我問過學校老師,佢話暫時都覆唔到路線,因未知有幾多人&邊區人搭校車,如果你住個區多人搭,咁就會一車車晒,唔會再去第二道接小朋友,如果唔係,有可能車程就會長o的!
另外我想問下你,你朋友小朋友讀祟真國際班..讀成點?你可否幫我問下佢呢?thanks.
你知幾時要註冊未?

LamChu,
邊到可以睇到"本年度幼稚園校車收費及路線表"呢?thanks.
我只係睇到網站有介紹小學校車資料!
안 녕 하 세 요

suetyen

你試下呢條link

http://www.ttpskg.edu.hk/chi/busk.htm

LamChu,

thank you
안 녕 하 세 요

HAPPYMA:
果日有派通告FOR訂書/校服/校車, 好似註冊日交埋,
轉上午班, 我係寫信去的..

[quote]
j63 寫道:
Dear All,
唔好意思!我只係路過。
想請問各位,我打算同BB報崇真06年k1,可唔可以講下大家面試時學校問D乜0架?係問大人定小朋友呢?有無乜

Dear mamamui,

真係唔該晒!感激不盡!

LamChu/ yen妹,
唔該晒

我見website無沙田區校車資料,於是直接打比校車司機問;佢地答案同staff講既一樣,視乎到時收到既回條才能落實...不過都有話比我知大概上車地點及時間,好等我心中有數

j63,
interview完全唔使擔心!!
我仔係第二輪考生,直情無問問題 ...只係問左句:'上午班無晒位,下午班考唔考慮?!"    

我今日至豬有呢個topic 添!!!   

我都係6月2日註冊喎!!! 同埋我朋友無去到簡介會就無收過要註冊d 信啦...唔知係咪唔去就當氣棄權呢???   

你地會唔會去29/8 新生家長會???

不過一睇d form, 一次都要比成3千, 都好甘o下.   

希望阿囡會響呢樹讀得開心啦!!!   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

HI!各位家長好!
我的囡囡都是今年9月入讀K1,但係我是於5月31日註冊交學費、校服等,而且亦唔知有29/8新生家長會???
如果有我都會去的。
呀!未介紹我是浟浟媽咪,多多指教!

醒目開學勳章

Iris-Lun > 你有冇簡介會果日份通告, 第一頁第七點有提到.

jennie > 我梗係會去29/8 新生家長會啦!

各位 > 有好消息喇, 頭先打番學校問, 準k1 有暑期興趣班, 內容佢話註冊時會派通告喎.  

醒目開學勳章

真係好消息呀, 唔駛阿仔係屋企咁悶, 唔知有咩興趣班呢, 如果返, 但冇校車搭都幾煩!
得意媽 寫道:
Iris-Lun > 你有冇簡介會果日份通告, 第一頁第七點有提到.

jennie > 我梗係會去29/8 新生家長會啦!

各位 > 有好消息喇, 頭先打番學校問, 準k1 有暑期興趣班, 內容佢話註冊時會派通告喎.  

醒目開學勳章

叮叮噹噹 > even學校冇, 都可以join下其他summer course. 如果有梗係1舉2得, 我主要想個囡熟習下環境.

我都想知有咩course, 不過佢講到會派通告, 我都5好意思再問落去.

其實我主要問其他野
1) autopay 填1份夠.
2) 8達通 - 小童/學生/個人 隨意.

得意媽 - 多謝報料!唔該哂!
叮叮噹噹 - 返暑假班我覺得始終由家長接送會好D.小朋友細,有熟人會容易D適應環境...可能我個係細女啦,適應能力差D...
‹ 上一主題|下一主題