用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York Workshop
樓主: amasawa
go

York Workshop [複製鏈接]

siusiuball 發表於 14-3-6 10:37
你打算如何及何時交?又話唔好太早交
親身拿去.
Workshop說了不要太早嗎? 4月前交, 現在都3月多了, 應該還好.

回覆:chengv 的帖子

我想下星期交

chengv 發表於 14-2-21 14:14
還好有各位媽媽的幫忙.
我的例子, 相信你們都沒有聽過.

1月10日:
收到York的信說要上workshop, 但竟然寄了另一位小朋友的信給我.

1月13日:
打電話到11 York Rd.問 (信上說聯繫11 York), 職員說是49 Cumberland Rd.負責.
打電話到49 Cumberland Rd.問, 職員說是51 Cumberland Rd.負責.
打電話到51 Cumberland Rd.問, 職員說負責老師不在, 要星期三才回來 (兩天後).

1月16日:
打電話到51 Cumberland Rd.問, 職員說是11 York Rd.負責. @#^$&%$%@#$#^$%^*^&%#@#$^
打電話到11 York Rd.問, 老師問完資料說會重寄信給我.

1月21日:
因還未收到信, 再打電話到11 York Rd.問, 老師說我已經安排別人寄給妳了, 那我再問問.

學校放假...一直沒收到信, 也沒法問...York是2月11日開學的.

2月11日:
打電話到11 York Rd.問, 老師問了小孩資料竟然說幫我查查 (不是一直知道這事嗎? 要查什麼?), 說會下班前回覆我.
下班前沒人打給我, 我自己打去, 職員說老師在開家長會 (應該是special case那些家長).

2月12日:
找到那老師, 她說再寄給妳時間都來不及了. 妳直接填妳現有錯的那份, 明天來workshop吧.

聽說交了參加workshop資料, 會收到學校的回覆說參加的詳細. 我沒有, 所以還帶了小朋友去. 小朋友在workshop, 坐着不能走來走去, 一叫, 我就被老師叫出去. 不叫後才能進去聽.

要不是有這麼多熱心媽媽, 我都不知道要交什麼功課了
續:
交"功課"當天, 學校竟然說沒有找到我小孩的檔案. 但最後還是寫了張收據.

今天致電學校問, 職員說會去查. 我說能否補回一封信給我, 要不然明年你們說沒有我記錄, 我連一封証明信也沒有, 職員竟然說不會補的, 你的回郵信封是你的地址便可以了. 我說那你查到有我小孩的記錄後回我一個電話, 等了大半天了, 都沒有收到電話 (這位職員一直是不回電話的).

看來, 要做最後一個動作了, 下週直接到學校找校長.

因聽說York的職員是很怕校長的...

還未交

回覆:York Workshop

要先交功課才有offer,  大家都咁努力做,你地真係好鐘意York wor , 睇來York 都唔係咁多人唔鐘意姐。

回覆 siusiuball 的帖子

workshop 入面沒有詳細提要不要按本書去做 assignment.

sakbbjaijai 發表於 14-3-21 15:39
要先交功課才有offer,  大家都咁努力做,你地真係好鐘意York wor , 睇來York 都唔係咁多人唔鐘意 ...
交了, 最起碼明年K1已有學校收. 當然明年會再報其他學校.

tongtongwhite 發表於 14-3-21 16:19
回覆 siusiuball 的帖子

workshop 入面沒有詳細提要不要按本書去做 assignment.
有說, 可以完全不按.

回覆:York Workshop

請問是交去金巴倫道個間嗎?

回覆 confidence 的帖子

不能同意更多....

岩岩做完諗住下星期交。大家交左未呀?

同埋呢.....岩岩睇到樣野想討論下。
咁我封信寫住2014-2015K1.....
係咪即係今年9月先會係14到15年?

我初初見封信寫reject PN, offer K1, 咁自為係順推一推,咪20159月先K1囉
但我宜家好confuse...有無媽咪已經問過呢個問題?

問左。話印錯喎...............安心晒。

乜鬼都錯-_-"

Bina_Bean 發表於 14-3-22 10:55
問左。話印錯喎...............安心晒。

乜鬼都錯-_-"
你們起碼有信, 比我好. 我的信錯了, 但竟然說不會補. 那我一直拿着不是我小孩名字的信到9月?

引用:岩岩做完諗住下星期交。大家交左未呀?同埋

原帖由 Bina_Bean 於 14-03-21 發表
岩岩做完諗住下星期交。大家交左未呀?

同埋呢.....岩岩睇到樣野想討論下。
我收到英文版那封信日期是對的,但中文版那封和你一樣印錯!

回覆 Evachau 的帖子

係呀,英文版無錯架!(佢地話)淨係中文版印錯。你真係心水清!

我交左英文版諗住有中文版留底.....原來,只係打錯。

其實佢地d form呀,通告呀出到咁,
第時真係入去讀都唔知點算

回覆 chengv 的帖子

信無所謂啦〜最緊要有仔仔個PNxxxx number.
黎緊有咩我地可以喺度share嘛 :)

引用:回覆+Evachau+的帖子 係呀,英文版無錯架

原帖由 Bina_Bean 於 14-03-24 發表
回覆 Evachau 的帖子

係呀,英文版無錯架!(佢地話)淨係中文版印錯。你真係心水清!
我見英文版無錯,所以寄回去,只留中文錯版咋!

回覆:Evachau 的帖子

要寄乜嘢返去?
我唔明白

回覆:Evachau 的帖子

不是4月1日前交功課便可以留K1嗎?

引用:不是4月1日前交功課便可以留K1嗎? +

原帖由 honghong02238 於 14-03-24 發表
不是4月1日前交功課便可以留K1嗎?
仲要上埋八月2nd workshop

‹ 上一主題|下一主題