用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友 ...
樓主: bshirley
go

有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友

Hi all,

May I know the school fee?
彤彤个人網頁[img align=left]http://image.go2hk.com/image/27/74/71/bb2.jpg[/img]
該用戶已被刪除

夏季另繳$41冷氣費,
很合理啊!
我相信...好媽有好B! 餵人奶, 收身快, 效益大!

好嘢! 出太陽喇!

星期四去旅行唔使擔遮呱!
大家記得要攞定假!

剛與曾先生通過電話,
她說如果明天還繼續落雨的話,
她會call家長們看看你們想怎樣安排旅行日,
還是改期?
該用戶已被刪除

點解咁耐無人發言呀?   
我想問下大家, 其實華富救世軍無戶外地方比小朋友玩, 你地點睇架???

你地去左邊呀?點解咁耐無人發言呀???

香港地方寸金尺土,
大把幼兒園無戶外地方,
何需介懷呢!

戶外, 你唔驚比蚊蚊針?

我今日去交左九月份學費啦!不過老師話以後唔洗交冷氣費, 因為合併後會計埋落學費度, 不會再分開收.  所以九月開學後可能要補回差額呀!!!

請比意見~~
我女女18個月大,想搵好啲的幼兒園,華富救世軍幼兒園好唔好??

我個仔明年可以讀 Nursery, 請問華富救世軍幼兒園好唔好呢? 可否比d意見......... 謝 謝 !

其實需唔需要讀 nursery 呢?

up up

For full-time mother as myself, nursery is better than kindergarten.   In school, my son can learn how to deal with other kids, take care himself and others, eating, collect toys, etc which I can not teach him at home.

So far, I feels very satisfy what Wah Fu teching methods and their teachers.

bshirley

我個電腦壞左好耐, 終於的起心肝整返好啦!好耐無上黎啦!
曦曦終於返學啦!等我講下佢的情況啦!
上星期一至星期三: 新童活動(take care by 鍾老師&楊老師), 曦曦好開心, 緊係啦, 我同老公一齊陪佢, 11:30就放學, 都唔知幾好玩!!!
星期四: 我同老公送左佢返學就去左麥記打"等", 等佢放學, 老師話要比佢自己試下(嘻曾老師係班主任), 12:30叫我地返去接佢(希望佢在校食完lunch 先走), 哈!點知11:40我收到老師電話, 叫我地可以返去接佢啦, 因為11:00開始已經喊到收唔到聲.另外, 可能佢自理能力真係差d, 未除好晒條褲就柯vv, 結果褲仔都.....
星期五:情況跟星期四差不多, 都係11:00就喊,不過一路喊都一路可以食到1/3飯, 所以12:30先接佢走.
唉!唔知幾時先可以唔喊呢?下星期又會點呢?過左食lunch呢關後, 又唔知要喊幾耐才過到訓晏覺個關呢?

係呢, 我想問下你地d小朋友係邊一班架?又有邊個係同曦曦一班架(九月N2班, 曾先生係班主任)?多多指教呀!!!(如果我無記錯, 應該係子健同師奶仔個囡囡(係唔係叫星澄呀?)係同曦曦一班,right?)

各位好:
我幾個B已報讀華富救世軍幼兒園,請問幼兒園係學校有善食定外面承包定係要自已帶飯架.

唉, 曦曦今日一返到學校門口已經拖住我要走, 返到入去當然喊到收唔到聲.唔知要喊到幾時呢???

191919:
學校有自己的厨房架, 每日d嬸嬸會煮比小朋友架, 唔係外面承包架!

Mei

It is good to hear that Ms. Tsang is heihei's form teacher. You will have to be well prepared that she will continue to cry for a month. especially there is a 1.5 weeks break in between. Anyway, don't worry too much, the staff there will take great care of her and will keep you informed.

In additions, you need to talk to her about the advantage of going to school (brain washing method).

hahah.. another triplet in SA. Rachel also has a triplet classmates, but they doesn't look alike though (2 girls and 1 boy).
‹ 上一主題|下一主題