用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind waiting list
樓主: lucidalam
go

Keen Mind waiting list [複製鏈接]

Winifred102,
冇收到call呀,係今日開信箱收信的。今日收信,後日就要full payment,如果到時唔見人學位就會自動取消。

請問有冇人知 Keen Mind's International PM class 同 AM class(冇咗international呢個字)係有咩唔同呢?International 代表英普嗎?

Congrats blmom!  Would you advise which is the birth month of your kid?   Thanks.

原帖由 blmom 於 11-7-20 00:28 發表
冇收到call呀,係今日開信箱收信的。今日收信,後日就要full payment,如果到時唔見人學位就會自動取消。

請問有冇人知 Keen Mind's International PM class 同 AM class(冇咗international呢個字)係有咩唔同 ...

恭喜晒, 你真是幸運...

其實 am 同 pm 都係兩文三語的, 唯獨如果係pm international 的話, 會由外籍老師擔任班主任。

大擔問, 你申請時 是報 international pm嗎? 另外, 你有否send 求位信呢?

SC - N, 無校車的, 你OK問?  仲有就係好睇你K1會唔會再考SC, 如果你K1目標係SC, 我會叫你選SC (如果收的話), 因為SC係直升K1的; 相反, 如果你未有心水 & 點都會再考其他K1 (例如龍校), 我會叫你選KM囉, 因為學費平D嘛...

原帖由 blmom 於 11-7-20 00:28 發表

請問有冇人知 Keen Mind's International PM class 同 AM class(冇咗international呢個字)係有咩唔同 ...

恭喜收到信的家長.  有部份KM N1書讓出. 有興趣請pm.

EFJ3,
My son is 0709 BB (birthday this week).

原帖由 EFJ3 於 11-7-20 09:21 發表
Congrats blmom!  Would you advise which is the birth month of your kid?   Thanks.

AYMK,

明白晒,唔該!我其實都未係好知SC好定Keen Mind好,一間英文好一間中文好,真係好難揀!我小朋友現在喜歡英文多好多,所以我係咪應該揀Keen Mind令佢有多D中文環境呢?因為我想佢將來讀傳統學校。

我報的時候應該是揀上午班做first choice,但應該都有填揀埋下午班(其實當時填咗D咩已經唔係好記得,因填咗太耐啦)。我5月reply時是有寫求位信的。

原帖由 AYMK 於 11-7-20 10:12 發表
恭喜晒, 你真是幸運...

其實 am 同 pm 都係兩文三語的, 唯獨如果係pm international 的話, 會由外籍老師擔任班主任。

大擔問, 你申請時 是報 international pm嗎? 另外, 你有否send 求位信呢?

SC - N, 無校車的,  ...

你真係好幸運呢, 囝囝有一份好好的生日禮物, 你真係要謹慎考慮清楚唔好浪費機會...

我係INTERNATIONAL PM first choice, waiting 交回條時都有比信, 我囡囡重要係0905添, 所以話真係唔知學校係點排waiting list架...

原帖由 blmom 於 11-7-20 22:55 發表
AYMK,

明白晒,唔該!我其實都未係好知SC好定Keen Mind好,一間英文好一間中文好,真係好難揀!我小朋友現在喜歡英文多好多,所以我係咪應該揀Keen Mind令佢有多D中文環境呢?因為我想佢將來讀傳統學校。

我報的時候應該是揀上午 ...

Hi AYMK and blmom,

Yes really don't know how they pick the waiting list.. my boy is 0904.. I think no chance la!!

原帖由 blmom 於 11-7-20 22:55 發表
AYMK,

我報的時候應該是揀上午 ...

靜哂既, 係咪call 完waiting 啦?

大家收到開家長會通知未呀?我仲未收到既
‹ 上一主題|下一主題