用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Any K1C am (Kent Road)?
樓主: fc926
go

Any K1C am (Kent Road)? [複製鏈接]

Alby 最近都提過有個小朋友叫Kary,下星期六10:45見Miss So呀。

阿囡都有番黎表演上學去呀! 臨尾都係"好好好"
今晚有同阿囡講"大眼晴"呀!我問老師係咪教同人講說話要望住對方, 但阿囡就專登擰轉面眯埋眼, 好明顯唔想做, 激C.....
阿囡唱左three balls:
A little ball, a bigger ball, a great big ball I see(放隻手在頭上扮四周張望),
Now, let's count the balls, one two three(數手指),
a "pa"(拍), a "pa", a "pa"
唔知係咪咁呢?

喺呀,就喺咁啦,你囡囡做得好好呀。
Alby 今朝食早餐前同我講"食茶點前要講:各位老師請食茶點,各位小朋友請食茶點,唔該Miss So 幫我jum水。 我就承機

喺呀,就喺咁啦,你囡囡做得好好呀。

Alby 今朝食早餐前同我講"食茶點前要講:「各位老師請食茶點,各位小朋友請食茶點,唔該Miss So 幫我jum水。 」我就承機讚佢叻,叫佢乖乖坐好食多D。

放咗兩日假,又喺時候諗吓下星期帶乜茶點返學嘞。你地通常帶乜嘢架?

我的好簡單, 試過帶手指餅, 威化餅, 迷你腸仔包, 粟米片, 曲奇餅或花生醬搽麵包,
配生果如:無核提子, 去頂士多碑梨, 切好布冧或桃駁梨  :)

配搭幾好喎, 等我下星期都試下先:p

昨天同囝囝玩"小明,小明。上上下下,左左右右,前前後後,火車"娟"山loan" 。 搓之前阿囝話:今次我出剪....... 俾佢激c........

我通常會預備的茶點有: 蛋糕仔﹐圖案形麵包夾fruit jam, 棉花蛋糕﹐切片蘋果﹐間中有biscuits.

今期本中文書教<小手和小脚>﹐阿女就成日催我買paints比佢做手印和脚印 (話係老師叫佢哋響屋企試下做)﹐最後我終於都買到了 (Crayola - made in US)。阿女好鍾意玩﹐玩咗兩日就玩完喇﹐仲叫我再買。唔知你哋仲有無揾到/知唔知邊d牌子既容易清潔又安全的hands/fingers paint oil?

簽名被屏蔽

Alby 今日話芓樂好番有返學 但 Miss So 就病咗無返,呢排天氣開始轉涼,要多多保重!

星期六、日我哋通常會帶佢同妹妺去西貢行下,有時又會去下公園玩。至於 gathering方面,緊讚成啦,有冇好提議呀?

簽名被屏蔽

我昨天在玩具反斗城買了crayola 的finger paint ($39.9四色)比囡囡kary,她玩得好開心。顏料好易洗,你們可以試下。

Alby有時講嘢唔知真定假架,昨天佢話K1C全班都唔乖,唔知K1?果班就好乖喎,仲話老師請咗果班小朋友食綿花糖添,都唔知好lou定好笑!

囡囡都有講今日MISS SO病左無返學, 仲有MISS WONG喎...
daywong888:佢話K1A乖, K1B唔乖, 因為......"跌"左個玩具喎 ....., 咁我再問K1C, 佢好耐都唔肯答, 考慮左好耐...話乖喎......:;pppp: ..... 真係信不信由你.....

真喺唔明點解佢哋會知其他班乖唔乖嘅!你囡囡嘅觀察力令我由衷佩服呀:)

前兩天囝囝話教咗"雞"字,仲讀咗個配詞"母雞"。英文應該教到letter "E",唔知數學教到邊呢,有冇hints 呀?

想問吓有冇小朋友聽日會着fancy cloth 返學開生日會呢?

有冇小朋友家長有去上星期五個生日會呀? 我宜家先知家長喺可以參加架!
唔知有冇人知道當日嘅情況呢?

簽名被屏蔽

我係其他forum見D家長話可以參加,後來個家長話攪錯咗,應該係唔得架。唔好意思。

請問今個星期係咪派左新書叫"快樂哈哈笑"要每曰帶回校?因為囡囡講有呢本書,但我從未見過,謝。
‹ 上一主題|下一主題