用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校隊 & 泳隊的分別
樓主: 1205
go

校隊 & 泳隊的分別 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

hi mkwok,

咿, 咁我地可能會見喎~~

我仔100蛙同200蛙, 一樣嗎??

原帖由 mkwok 於 10-8-27 15:48 發表
IRON,

我囝囝都係9歲組呀, 會報蛙式和自由式兩項.  

原帖由 ming2 於 10-8-27 16:32 發表

轉學另一樣樂器咪得lor...

好似唔俾, 詳情我就唔多知.

我覺得係對音樂ge 熱誠 又唔想練就係一件苦差.

IRON,

參加100同200, 好厲害呀!  囝囝第一年參加, 所以選擇50自同50蛙.  妳的囝囝往年有參加嗎? 當日係咪差不多比賽先到便可.

原帖由 IRON 於 10-8-27 17:12 發表
hi mkwok,

咿, 咁我地可能會見喎~~

我仔100蛙同200蛙, 一樣嗎??

hi mkwok,

haha.......佢舊年7月先學游水(之前頭都未浸過落水), 今年都係頭一年參加區賽; 佢長氣但唔夠爆炸力, 教練話有400仲好. (佢而家操水每次都1500米以上)

因為3月學校水運會拎到蛙100金50銀, 覺得自己好掂, 我而家就得佢試下, 咪池中無魚蝦自大.

原帖由 mkwok 於 10-8-27 17:46 發表
IRON,

參加100同200, 好厲害呀!  囝囝第一年參加, 所以選擇50自同50蛙.  妳的囝囝往年有參加嗎? 當日係咪差不多比賽先到便可.

IRON,

學左1年就可操水1500米, 佢一星期游幾多日水呀.  我囝囝學左幾年水, 但都係冇爆炸力和氣力都吾夠, 開學後可能嘗試比佢一星期游2-3日.

原帖由 IRON 於 10-8-27 19:14 發表
hi mkwok,

haha.......佢舊年7月先學游水(之前頭都未浸過落水), 今年都係頭一年參加區賽; 佢長氣但唔夠爆炸力, 教練話有400仲好. (佢而家操水每次都1500米以上)

因為3月學校水運會拎到蛙100金50銀, 覺得自己好掂,  ...

hi mkwok,

暑假就一星期2-3日, 返學後就一星期2日, 冬天一樣. 之前係獨孤一式, 今年5月先學自由式, 我見佢係游一個塘自由一個塘蛙, 共15個來回以上.

原帖由 mkwok 於 10-8-27 20:18 發表
IRON,

學左1年就可操水1500米, 佢一星期游幾多日水呀.  我囝囝學左幾年水, 但都係冇爆炸力和氣力都吾夠, 開學後可能嘗試比佢一星期游2-3日.

IRON,

妳囝囝跟私人學定泳會呀, 佢的進度好快呀, 但我囝囝開學後跟學校學, 但就要去黃埔個室內池, 好似得25米.

原帖由 IRON 於 10-8-27 21:41 發表
hi mkwok,

暑假就一星期2-3日, 返學後就一星期2日, 冬天一樣. 之前係獨孤一式, 今年5月先學自由式, 我見佢係游一個塘自由一個塘蛙, 共15個來回以上.

hi mkwok,

係私人學1:1, 學泳式就係我樓下池(約22米), 學識後就去tko池(戶外)1:3操水, 冬天時好多時都得我仔一個, 同1:1無分別.

原帖由 mkwok 於 10-8-27 22:50 發表
IRON,

妳囝囝跟私人學定泳會呀, 佢的進度好快呀, 但我囝囝開學後跟學校學, 但就要去黃埔個室內池, 好似得25米.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

其實都唔明點解要學樂器, 真係有d人迫都唔得架嘛(我係就其中之一), 仲好似要當籌碼咁去讀書......

識幾個小朋友都係運動好叻, 對音樂就拉牛上樹, 唔知點c, 好彩我係上 一代既人.

IRON,

原來妳近將軍澳, 我之前都住將軍澳, 不過現在搬左去長沙灣.  

原帖由 IRON 於 10-8-27 23:35 發表
hi mkwok,

係私人學1:1, 學泳式就係我樓下池(約22米), 學識後就去tko池(戶外)1:3操水, 冬天時好多時都得我仔一個, 同1:1無分別.

hi mkwok,

TKO都幾好住, 點解搬走呀??

妳仔仔報左邊樣樂器?? 祝成功!

原帖由 mkwok 於 10-8-28 18:43 發表
IRON,

原來妳近將軍澳, 我之前都住將軍澳, 不過現在搬左去長沙灣.  

hi mkwok,

我下午同阿仔去左牛頭角政府合署(佢報左觀塘區)考試, 嘩, 個地方好殘舊, 人又多, 阿仔入左去後我去附近行下, 只得個無乜冷氣既商場; 對面係街市, d大車泊晒一邊, 另一邊又修路, 好彩我預早時間去, 前面架大車過唔到, 我望住個停車場入口輕嘆!

IRON,

因方便大囝係太子返學, 所以搬近d.

我之前返音統都返過牛頭角, 相當年冇咁殘舊.  我囝囝選左旺角巴松管, 真係好多人, 好多人選小提琴, 筆試分數會即刻知, 我仔仔合格多少少, 見考官就問佢點解選這件樂器為第一志願, 吾選第二件樂器第一, 當然囝囝真係吾知答麥.  仲要睇牙齒和度手長.

原帖由 IRON 於 10-8-29 18:25 發表
hi mkwok,

我下午同阿仔去左牛頭角政府合署(佢報左觀塘區)考試, 嘩, 個地方好殘舊, 人又多, 阿仔入左去後我去附近行下, 只得個無乜冷氣既商場; 對面係街市, d大車泊晒一邊, 另一邊又修路, 好彩我預早時間去, 前面架 ...

hi mkwok,

我問阿仔佢話唔知筆試結果喎, 面試就問佢有咩學緊, 佢就答晒全部, 個試官話你咁多野學邊有時間呀......., 睇怕都肥梗啦.

IRON,

考官問學緊什麼樂器, 定問有什麼課外活動呀.  我囝囝個位問學緊什麼樂器.

原帖由 IRON 於 10-8-29 21:47 發表
hi mkwok,

我問阿仔佢話唔知筆試結果喎, 面試就問佢有咩學緊, 佢就答晒全部, 個試官話你咁多野學邊有時間呀......., 睇怕都肥梗啦.

hi mkwok,

哎, 我聽到都第一時間話, 你只答鋼琴咪得囉, 佢話唔係呀, 係問我有咩活動學緊呀......

IRON,

吾繄要啦, 音統真係好多人申請, 入都好似中六合彩咁.

原帖由 IRON 於 10-8-29 22:06 發表
hi mkwok,

哎, 我聽到都第一時間話, 你只答鋼琴咪得囉, 佢話唔係呀, 係問我有咩活動學緊呀......
‹ 上一主題|下一主題