用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩面試分享
樓主: abugi-daddy
go

協恩面試分享 [複製鏈接]

原文章由 VENFA 於 07-12-3 12:06 發表
chunma630,

係呀, 應該同上星期一樣, 都係問數字加生果, 再跟卡上面的生果數量放入籃, 兩次之後就問abc, 然後將生果放入'A'個籃入面.

我想問下係咪得兩個星期INTERVIEW咋, 唔知今年有幾多人APPLY呢? ...

我亞女都係 星期6 in 完... 都係一樣呢d 野

all

其實大家有無唸過 "協恩幼"真係收了,,, 到上 小學又要煩派位呢 ???
咁協恩幼又係唔係真係咁好呢 ?? 佢有咩 好處

如果協幼真係收的話, 到上小學又要煩派位,所以我都心大心細唔知讀唔讀

我囡囡1DEC 09:50IN了協恩,都係同你問D差不多,
我早了半小時去,以為有地方可以比囡囡玩下,點知無,點知等左好耐先入得去等候IN既地方,9:50先比入去等,入面有D玩具,囡囡好LIKE果間屋仔:loveliness:
入到去IN時我坐係後面睇住囡囡,一開始老師問囡囡叫咩名:囡囡答了,跟住問佢”1”字,再問英文字母A,囡囡都答對,但拎住卑梨問囡囡吾答,跟住老師說同囡囡玩買野,好似比左個錢錢佢,老師同囡囡講我耍2個蘋果,跟住我囡囡拎左其它生果比老師:錯左!!
最後老師叫囡囡拎住盤生果放洛”A”字的欖度,我睇到ABC欖非順序的,最後囡囡放左洛”A”欖度.當時她做到我都好開心,
最後老師比左個”WELL DONE”貼紙佢
之前IN左4間,呢間D問題最深呢!!!
出奇地囡囡早前IN左咁多間呢間最好,但係呢間係最小位,60個位,人事關係都吾小啦,我都係去玩既心態,機會極微  GOOD LUCK !!!

原文章由 VENFA 於 07-12-2 20:31 發表
我在剛過去的星期六考了, 我想問下各位媽咪, 你地小朋友考緊既時候, 你地係咪全程坐在課室後面的凳到?

因為我個囡唔係好合作, 果日入到去交form比miss之後, miss同佢講野佢就即刻走去我度, 我帶返佢去miss度之後佢 ...

我知好多人都是首選 SC 或 KV架, 你卻要協恩唔要SC或KV? 你知唔知協恩無直升小學架, 幼稚園畢業都要等派位結果呀. 如果你唔參加派位, 你都要去協恩扣門啊. 如果你的經濟許可, 從SC或KV中選一個比留位費, 保障會大D啦, 好過到時, SC或KV 或協恩都無呢.

其實我都知協恩唔係直升小學, 不過我睇過bk小學討論區, 我好鍾意協小同協中, 所以希望佢讀幼稚園可能有多少少機會扣門入番去.
上星期日剛過了kv交留位費的日期, 我唸左好耐, 都係放棄左.  不過應該會交SC留位費, 因為比較鍾意活動教學.

不過, 之前果幾間我從來都無刻意等信, 但唯獨協恩就成日掛住開信箱, 雖然知道要20號先有, 不過個心成日都希望有SURPRISE, 可以早D知道RESULT.

原文章由 Ruby521 於 07-12-10 14:26 發表

我知好多人都是首選 SC 或 KV架, 你卻要協恩唔要SC或KV? 你知唔知協恩無直升小學架, 幼稚園畢業都要等派位結果呀. 如果你唔參加派位, 你都要去協恩扣門啊. 如果你的經濟許可, 從SC或KV中選一個比留位費, 保障會大D ...
‹ 上一主題|下一主題