用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014年讀PN,請進!
樓主: annissab
go

2014年讀PN,請進!   [複製鏈接]

回復 ivylam82 的帖子

someone said repeat may not be good for children.

mine is a baby boy and i am afraid his languang and communicaiton skills cannot catch up with baby girl in same age.

fanfanbb  why u care abt the development? kids r unique, no worries  發表於 13-7-27 22:29

回覆:Jenniferleeww 的帖子

Hihi! 你囡囡返PG未呀?

回覆:Jenniferleeww 的帖子

哎呀! 以上message我回覆你架,唔好意思!

啟思8月1日開㚶招生

其實York,聖若望已開始招生

BostonRedSox 發表於 13-7-29 21:16
啟思8月1日開㚶招生
PN? 咁係網上入form 定一定要直接交form? 邊到有form攞?

啟思

報名須知:

1. 本園於2013年8月1日起接受2014至2015年度新生入學申請,倘 台端之年幼子女或親友子女欲申請2014年度入讀2至6歲班級者,請於2013年8月1日至至9月22日期間遞交報名申請,於截止日期後收到之表格會列為後備申請表,後備學位將會待有學位空缺時,再另行安排會見。

2. 本園會根據家長所遞交的資料來處理學童的入學申請。如提交或填報的資料不完整,申請有可能不獲處理。在提交申請前,請檢查所輸入的資料正確無誤。

報名辦法:

1.網上報名:
  透過學校網頁遞交申請。

2.親臨學校辦理報名:
- 遞交入學申請表時,請連同以下資料:
- 請於入學申請表右角之空格內貼上申請入學小朋友近照一張。
- 附小朋友之出生證明文件副本。
- 家長親臨遞交之申請表,必須填寫電郵地址,本園會於一星期內透過電郵確認通知,內列申請編號,倘於該日期後仍未收到確認通知,請致電向本園查詢。
- 電郵地址將用作發放有關約見面試、面見結果通知及學生入學資訊等用途,請清楚填寫常用電郵並定期查閱。

My bb was born in May 2012, now attending Tutortime playgroup... seem competitive to get into PN nowadays

Hi everyone ~
Mine is baby BOY, born in June2012, live in Kwun Tong
Nice to meet you all, goodluck to everyone

hello ~我個B仔11月細B,都唔知報唔報好,天水圍區又唔多n班,咁多b而我個仔又細b,好矛盾!

引用:啟思報名須知:+++++1.+本園於2013年8月1日

原帖由 gamui 於 13-07-30 發表
啟思

報名須知:
網上見唔倒有form download,要親身取嗎?

回覆:砂糖B 的帖子

可以綱上直接申請好似

gamui 發表於 13-7-31 09:43
可以綱上直接申請好似

咁d出世紙同相果d係咪要softcopy呀??

回復 BB_1206 的帖子

我都係東區架, 有邊間可以報名啦? 我仲係一舊雲....

回復 Cupcakedream 的帖子

Yes ar! and better make copy of 針咭..some school might need it for the applicatin.

細佬2012年11月出世, 同哥哥差2年多! 哥哥今年PN升K1

想當年, 哥哥係第一個, 自己MU都唔認週圍的人又好DIN真係好驚.

個人經驗: 哥哥係第一個, 又係工人主力湊, 平日唔會比工人同佢出街, 所以比佢返了playgroup, 但10堂過後, 好困身, 成日攪到weekend無得family day去唔街所以無繼續了! Playgroup除了比BB多D同人接觸, 我覺得無mu突別, 同其他bb玩的機會其實唔多, 大家只會留頭照顧自己bb, 而bb學到的唔會比去公園同其他小朋友玩的學得多!

現在的細佬, 因為成日見到哥哥玩, 奶奶日日湊去送哥哥返學&食早餐, 我地又個個WEEKEND都去街 (公園, 游水, bbq, home visit...) 我地覺得無須要返playgroup了! 現在只係頭痛做大b 或細b! 不過男仔做細b真係要睇bb的發展! 眼見哥哥7月b同女同學都差一大節, 細佬11月細b可能大家都辛苦, 所以多數做大b算了! 最緊要大家開心, 唔係都唔知點等到讀完書呀! 之後仲要出黎做野! 一世都活在壓力之下!

回覆:2014年讀PN,請進!

sept-12 girl tsw
有學校只收到31-Aug-12出生的bb

我個係5月龍B,可以做2015超大B嗎?今年好多龍B呀!佢好似乜都唔識,怕沒地方收

Hi, my boy was born in Oct 2012. Now I am just looking for playgroups for him.

啓思嘅form已經有啦!可以用手機填,佢可以影相就ok

‹ 上一主題|下一主題