用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

原帖由 kandy 於 10-1-19 09:22 發表

唔係掛,真係要拎個爐?
上次家長日,老師話要下學期識寫自己個名,依家佢都寫到,但就太大隻字同埋唔靚,我地巳經由學期初每日要佢寫自己個名1次,等佢慢慢習慣,昨天去了文具鋪買了格仔簿同埋寫英文字用嘅簿(學校都會用), ...

琴晚打比個同學既爸爸問左啦, 爐就唔洗拎.. 係拎打邊爐既圖片wow, 真係比佢激死..

係﹖好彩我都有叫佢寫者.. 中英都要寫.. 佢地寫字大隻同埋好深色.. 擦完d痕都重係鼠.. 叫佢地細力d寫.. 都係大大力. 比佢地吹賬﹗

我一早買定啦﹗呵呵呵... 日日都要串生字默書..怕左佢地..
大少奶

我尋日打咗俾老師,老師話如果屋企有爐有煲可以俾小朋友帶返學,所以我今朝都俾咗個爐校車姨姨拎返學,但係屋企無煲
但係邊日打邊爐就未定,老師話要睇d小朋友準備好d用品先打wo~~

仲以為得一個爐比小朋友輪流打邊爐添, 乜開咁多爐架? 咁老師睇唔睇得掂架? 好似好危險咁

原帖由 kandy 於 10-1-18 20:33 發表

係老師貼紙仔喺膠套面(旨意個仔就乜都冇得食),不過今日問番佢有乜食,佢就話仲有菜,麵同埋魚蛋,仲同D班一齊食,唔知真定假?
另外22/1又生日會,今次主題(化妝舞會),真係唔知點算? ...

我會去生日會呀

原帖由 kandy 於 10-1-19 09:22 發表

唔係掛,真係要拎個爐?
上次家長日,老師話要下學期識寫自己個名,依家佢都寫到,但就太大隻字同埋唔靚,我地巳經由學期初每日要佢寫自己個名1次,等佢慢慢習慣,昨天去了文具鋪買了格仔簿同埋寫英文字用嘅簿(學校都會用), ...

我都聽阿囝講過, 老師train緊佢地寫中文名, 我個囝名好難寫喎, 佢寫到真係要贊佢叻囝, 但阿囝話佢寫到, 我未見到囉.

原帖由 小黑咪 於 10-1-20 09:42 發表
仲以為得一個爐比小朋友輪流打邊爐添, 乜開咁多爐架? 咁老師睇唔睇得掂架? 好似好危險咁mouth:" />

我諗班小朋友ok的.

原帖由 我心不死 於 10-1-19 15:33 發表
我尋日打咗俾老師,老師話如果屋企有爐有煲可以俾小朋友帶返學,所以我今朝都俾咗個爐校車姨姨拎返學,但係屋企無煲
但係邊日打邊爐就未定,老師話要睇d小朋友準備好d用品先打wo~~ ...

hehe......阿囝果班明天打呀, 我準備獅子狗卷比佢拎返去

原帖由 MandyLau13 於 10-1-20 12:11 發表

hehe......阿囝果班明天打呀, 我準備獅子狗卷比佢拎返去

原來真係要拎爐嫁﹖不過最好唔洗拎啦..都幾麻煩..

我個仔話未知幾時打wow.. 但佢又知c班打左..佢話係出面見到.. 笑死你
大少奶

琴日收到又一村寄信來收左呀女..但老公就話都係讀禮賢唔好讀又一村wow (if 民生唔收)
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-20 13:59 發表

原來真係要拎爐嫁﹖不過最好唔洗拎啦..都幾麻煩..

我個仔話未知幾時打wow.. 但佢又知c班打左..佢話係出面見到.. 笑死你

我地得電爐, 又重唔會叫阿囝帶返去.

原帖由 MandyLau13 於 10-1-20 15:08 發表

我地得電爐, 又重唔會叫阿囝帶返去.

梗係唔帶啦﹗真係重嫁麻.. 同埋呢d野應該係學校提供lor.. 你話帶野食帶用具..就無問題lor...
大少奶

聽日生日會主題係化妝舞會﹐你地會扮咩呀﹗

我諗住比返呀仔帶返上次個海盜面具就算啦﹗呵呵...
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-21 11:36 發表

梗係唔帶啦﹗真係重嫁麻.. 同埋呢d野應該係學校提供lor.. 你話帶野食帶用具..就無問題lor...

阿囝今日食到好飽, lunch都食唔落呀.

原帖由 DhaMgc 於 10-1-21 11:38 發表
聽日生日會主題係化妝舞會﹐你地會扮咩呀﹗

我諗住比返呀仔帶返上次個海盜面具就算啦﹗呵呵...

去飲look.

原帖由 MandyLau13 於 10-1-21 15:56 發表

阿囝今日食到好飽, lunch都食唔落呀.

打邊邊﹖琴日都未見呀仔話打邊邊.. 今晚返去問下先..
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 10-1-21 15:57 發表

去飲look.

頭先我fd 打比我話搵到d印水貼紙可以貼係面既﹖我睇下有咩好野先.. 叫佢幫我買呵呵呵..
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-21 16:09 發表

打邊邊﹖琴日都未見呀仔話打邊邊.. 今晚返去問下先..

阿囝今日打呀, 老師會有張小提示比家長架, 你留意下.

原帖由 MandyLau13 於 10-1-21 17:08 發表

阿囝今日打呀, 老師會有張小提示比家長架, 你留意下.

頭先問左呀仔啦﹗佢話下星期二打wow.. 重叫我買賜仔蟹柳同埋菜比佢拎返去wow.. 心諗你食唔食得哂呀﹗呵呵呵
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 10-1-21 23:07 發表

頭先問左呀仔啦﹗佢話下星期二打wow.. 重叫我買賜仔蟹柳同埋菜比佢拎返去wow.. 心諗你食唔食得哂呀﹗呵呵呵

唔駛帶咁多野, 每人少少就好多架啦.

今日阿仔只係著去街衫返學,返黎時見佢塊面比老師畫左個老鼠妝,見阿仔好無耐個樣好搞笑, 我話佢如果今日肯著件恐龍衫就唔使比老師畫啦,點知佢話就算有扮都要畫
‹ 上一主題|下一主題